💛 Януарски мами са щастливи - гушкат бебчета красиви 💛 Тема 1

• 29 660
  • 761
  •   1
Отговори
# 465
И аз правя масаж след баня. Вие правите ли гимнастика? Някакви упражнения?

Аз също правя масаж след баня. През деня когато не и изморена правим упражнения - каране на колело ,свиване и опъване на крачетата, наляво , надясно , кръгови движения същото и с ръцете . След това я слагам по корем като на гърдите и слагам възглавница - доста ни помогна вече се държи и не плаче даже се надига още повече . Слагам я за не повече от 3 мин няколко пъти в деня ако е възможно и е в настроение . Показвам играчки и дрънкалки доста ги заглежда и отварям ръчичките и ги давам да ги държи - за кратко ги задържа. Вечерта е мъка със заспиването напъване , плач , иска само на ръце и така с часове да я нося, но вече ми става тежко и я слагам в количката и обикалям стаята с нея 😂😂😂 ужас. За коликите давах омнибиотик панда и лефакс , в началото давах еспумизан отрази и се кошмарно . От него имаше още повече газове и коремчето често и пукаше , поне при нас не помогна. Лефакса я запичаше , но имаше някакъв ефект 🙂 Успех и Честит Празник мили дами !❤

# 466
Здравейте и от мен, не съм писала много тези дни, написах един пост миналата седмица и нещо ми се затри Grinning, а нямах време после за нов.
Честит празник на всички дами! Бъдете здрави и обичани, нежни и силни жени! Heart
Добре сме ние, бебочко е качил бааая, сестрите при лекарката по ЗК вчера бяха лекичко възмутени Grinning 2кг за почти 5седмици от изписването, сега е 5900.. Ама какво да го правя, яде си, само на кърма е, на поискаване, но дори не суче чак толкова често, просто и голям се роди и явно добре яде на път. Дъщеря ми първите месеци нямаше изобщо повече от една пауза от три часа (ако и толкова имаше), а той, през деня най-вече, си прави по 3, специално се загледах последните дни от любопитство как върви. Някой път има и час, но е по-рядко, поне 2 минават, през нощта пък прави една първа 3-4 часа, но не всеки път, че коремчето го постяга често..
И в нашата къща след 4 сутринта се започва ръмжене и напъване, та горе-долу сънят ми е дотогава макс, после спи пред мен на възглавницата за кърмене настрани гушнат най-вече, просто заспивам и аз,докато го кърмя в леглото, а той пък не се ядосва толкова така, също и на рамото ми спи и е ок по-често. Посхващам се,ама пък дремвам. Сложа ли го на равно или в какууна и пак се започва ръмженето и пръхтенето.
Пуснах кака му миналата седмица на училище да си продължи, не беше ходила от декември (ПГ е) ииии веднага лепна вирус, съответно и той влачи сополи. Задна хрема има най-вече през нощта. Не се запушва поне напълно нослето и си суче, аз промивам с физ.р-р и Зим за деца ни каза частната педиатърка.
Много се е опъпчил дребосът също, горе-долу от 10на дни и първо само почиствах със сребърна или термална вода, но сега лекарката каза,че мога и да го мажа, аз не я бях разбрала, че може, мислих,че ми го изписа за суха кожа в началото, а при пъпките да прекратя, та сякаш помага лосионът XeraCalm на Aven, кожата му беше брутално грапава - целите бузи,чело,глава, сега тръгват към завяхване,надявам се. Но му се появиха крусти в комбинация с тея пъпки,  какво правите за тях? С дъщерята мажех с някакво олио, оставях малко и после след баня поизчоплях, но сега се чудя като има и пъпки там дали да не отложа още малко процедурата.
За ваксините - ние ги правим отложено, така направихме и предния път, с мм сме по-алергични и по препоръка на частната педиатърка пак действахме. На навършени 3 месеца ще слагаме 6валентната, после през месец и половина следващите две дози. Ротавирусна ще пропуснем. Синфлорикс след първата година обмисляме, защото тогава са по-малко дози.
Я кажете правите ли масаж често? Педиатърката вчера каза,че е много голям,а все още много стегнат бил като новородено (то той е на месец,де,не е супер голям на възраст) - наистина не иска много да си опъне ръцете най-вече като ги хвана, не се отпуска,а се стяга. Аз опитвам да го галя и мачкам,ама той като не отпуска няма да го дърпам, сега, насила. Също с лосиона опитвам, понеже олио сега върху акнето не бива много,а той има и по горната част на тялото.

За крустите виж това Bioderma ABCDerm Хидратиращ крем против млечни корички за бебета - при баткото много ми помогна. Сега малкият няма още и не съм взимала.

Масаж и аз правя вечер, докато го мажа с Галафарма кремчето. Олио не ползвам.

Като ти прочетох заниманията, се почувствах като супер мързеливата майка 😅
И аз в четвъртък мисля да пусна баткото на ясла. Тогава се надявам да мога да обърна повече внимание на бебето, защото сега е кошмар просто. Реших, че няма смисъл да го държа вкъщи повече - той и от площадките си носи сополи, така че поне да иде да се социализира малко, че пощуря вкъщи, а покрай него и аз.
Малкият два дни ми отказваше тотално гърда (той беше на смесено хранене - цедена кърма от шише и на гърда, когато има кой да се занимава с големия). Днес обаче имам цели три пълни кърмения без дохранване и направо се гордея с нас. Мъка ми е това хранене така. Много искам да си е само на гърда, но се видях в приключение вече - той суче бавничко, още оправяме засукването, баткото губи търпение и накрая аз откачам.

# 467
Боби, и аз съм така с храненето. Цедя се с помпата като сме си сами, защото поне с едната ръка пазя баткото, а той все дивее и измисля глупости. А като има кой да го пази слагам малкия на гърда, но не суче много така. Абе най - лесно ми е с АМ Grinning особено нощем. За 10 Мин се е наял и заспал.
Ама тези газове и напъвания нощем ми разказват играта..

# 468
  • София
Здравейте и честит празник!  И при моето бебе се появиха крусти. Водих го на бейби спа, хареса му да си плува Simple Smile Относно ваксините - на 19.03 живи и здрави са първите 2, отказах ротавирусна и с баткото не сме слагали, ще видим как ги понася, имам и аз страх  и са ми на промисъл, баткото добре ги понасяше. Относно храненето - на гърда суче, доста е лаком, беше почнал да прави по-голяма пауза през нощта,  на сега пак на 3 часа е като аларма. Има дни само на кърма, има и такива в които еднократно привечер яде малко адаптирано - 60 мл. И при нас положението е само на ръце, 3 вечери го повивах и спеше по около 3 часа в леглото, но това беше - за вече 2 месеца,  иначе ми спи само на ръката нощно време , иска да е гушнал. Спи и в количката навън - дори и по 4 часа,  през деня сме навън- той спи, аз правя крачки, стига да не вали. Обича да се вози и в колата.

# 469
Момичета искам да попитам някоя ако знае дали е хубаво да отложим ваксината след като малкият има млечница която лекувам с фунгостатин? Питах педиатърката но тя не отговаря...

# 470
Момичета искам да попитам някоя ако знае дали е хубаво да отложим ваксината след като малкият има млечница която лекувам с фунгостатин? Питах педиатърката но тя не отговаря...
Аз лично не бих сложила ваксина на бебето, ако в момента има проблем, дори и педиатърката да каже,че е ок. Не е толкова спешно да се започне с ваксините на секундата, спокойно може да се изчака.

# 471
Здравейте, дами! ☺

Понаваксах и аз сега, отдавна не ви бях чела. Ние сме добре, бебко расте и вече е 5 кг на 7 седмици, онзи ден бяхме на консултация. На кърма си е изцяло, като вечер като повечето става нервозен и надава често рев.

Направихме погача миналата неделя, добре мина, хубаво ми беше да си видя приятелките. В събота на самия 40 ден бяхме и на църква, за където се оказа, че трябва да омеся питка. Ей такова фризби се получи, ама с две деца толкова 😅😅😅 срам не срам това е положението.

Ваксините в началото на април ще сложим първите, като ще ги разделим. За ротавирусната се чудя, ЛЛ е за, на каката не сме слагали и слава богу не сме имали проблеми, та много се чудя..

Аз да си призная съм много несериозна с масажите и гимнастиката. Днеска правихме упражнения и ще гледам да съм редовна всеки ден вече. А вие с какво ги занимавате децата като будуват? Аз го слагам на активната гимнастика да си лежи или нещо го разнасям да зяпа, но много не търпи да си лежи само, иска да го гушнеш. Люлка или шезлонг нямаме и честно казано не ми се затрупва с вещи.

# 472
Масаж правя всяка вечер, гимнастика съм нередовна, имам чувството, че я мъча на моменти, но от днес ще почна сериозно, днес направихме 2м Simple Smile Чувствам се мързелива майка от към занимания- често я оставям да съществува в социума или да се самозанимава. Изненадващо не плаче, мятка с ръчички, рита с краченца, нещо си гледа. Днес я сложих на активната гимнастика толкова й беше интересно че заспа Grinning имаме люлка- ми 10мин максимум и почва да нервничи, нещо не я кефи. По корем гледам са я слагам 1-2х дневно, ако чета нещо чета на глас, понякога приказки, черно-бели карти. Като цяло не я занимавам много

# 473
Един не бебешки въпрос...С какво черпите гостите които идват да видят бебето?
Тази седмица се очертават доста гости да идват у нас и някак си не си представям всеки ден да правя салати и да пека пържоли.

# 474
Кафе и сладки. Поръчваме пица/суши. Понякога самите гости ни носят сготвена храна. Зависи колко са ви близки, но така или иначе не мисля, че някой очаква от вас софри и пържоли

# 475
Защо не искате да слагате ротавирусната ваксина...какви са рисковете по принцип от нея...аз знам само,че е жива ваксина...утре ни предстои да я дадем и затова питам

# 476
След моите скромни невежи размишления стигнах  до извода, че така или иначе ще мине през ротавирус. По-добре с ваксина отколкото с преболедуване. Всички около мен ми казват, че който не я е сложил, задължително е минал през инфекциозно отделение преди 2рата годинка. Така че ще я слагаме. Даже сме за днес записани. Единствено ме тормози факта, че се слага заедно с шест валентната, не виждам какъв е зорът на всички лекари да наблъскат децата с хиляда ваксини за един ден. Едно време не е било така. Ще питам нашата лекарка довечера дали не може да ги разминем поне с една седмица.

# 477
С Мишо днес бяхме на консултация -на 2 месеца е,дадоха му само Ротавирусната, друга не са му слагали днес . Доста е пораснал на височина -цели 7 см , на килограми също е добре -5 кг 65 гр над килограм и 400 за един месец .Но вече сме изцяло на адаптирано мляко , съответно е и запечен ,вероятно заради промяната .

# 478
всички които не си сложиха карат не един ротавирус а по няколко в годината ! Дъщеря ми с ваксина контактна с тия болните най много да е имала лек дрисък 1-2 дена без нищо силно придружаващо. Буквално като все едно е яла нещо развалено и се е получил дизбаланс. А другите се мъчат с дни. Не виждам точно ротавирусната защо я отказват някои хора за малките деца е много опасен тоя вирус.Той се слага през уста за това го миксират с други ваксини

# 479
Здравейте момичета!
Имам питане към мамите на АМ- по колко вода/чай приемат децата Ви на ден?
Нашия младеж е почти на 1 месец и не мога да го накарам да пие друго, освен мляко. Макс 30мл, което ме притеснява доста.

Общи условия

Активация на акаунт