💛 Януарски мами са щастливи - гушкат бебчета красиви 💛 Тема 1

• 29 654
  • 761
  •   1
Отговори
# 480
Еми явно моето дете голямото е някакъв уникален случай, понеже не сме и слагали ваксина за ротавирус и не го е карала, нито пък сме били в инфекциозно отделение Simple Smile

Аз масажи и гимнастики не правя. Достатъчно е да се остави бебето да си прави естествените движения. Това не са мои измишльотини, а на др.Драганов, ортопед с над 30г практика.

Заниманията на моето бебе са да си седи в шезлонга или в гнездото и да си гледа. Понякога седя и й говоря или пея, но не ми остава много време честно казано и ми е малко гузно, че не и обръщам достатъчно внимание. От няколко дни я слагам за малко на активната гимнастика, голямо вълнение е.

Ние изкарахме някакъв вирус, който каката донесе от яслата. Вече втора седмица кашляме и бършем сополи. Малката сравнително леко го изкара за щастие. В петък имаме час за консултация и ваксина, но може да го отложим малко, за да оздравеем напълно.

От няколко дни започна много настървено да си лапа ръцете. Не помня първото дали и то толкова рано започна да го прави.

Sunshine, защо толкова държиш бебето да пие вода или чай?

# 481
Записвам още два броя деца без ротавирусна ваксина и без да боледуват и Слава Богу без да ходим в болница по никакъв повод. Само за протоколоа, не съм против ваксините по избор на родителите:)

И записвам още една майка, на която и е гузно. Обръщам малко внимание на това бебоче, че не смогвам. Надявам се да приема за общуване цялата суматоха край него на всички нас

# 482
Ние сложихме шествалентната на 27 февруари...личната ни даде ротавирусната и каза ние да си я дадем след 14 дни,а на 28 март ще сложим за пневмококи...
На малката и взех една активна гимнастика с пиано в краката....е няма такъв кеф обожава я...направо откача...имам и друга активна гимнастика,но там трябва предимно с ръцете да се занимава,а тя още не иска много много . Взех и и водна гимнастика...пълня с топла вода и много и харесва да лежи по корем и да се друса все едно е на водно легло...вече си обича и електрическата люлка и въртележката в кошарата..  до скоро ги мразеше...също така много и харесва да и пея....и телевизор много обича да гледа 🤦
От няколко дни съм се превърнала в гугутка,защото тя иска постоянно да и гукам ,а тя да повтаря ..опитва се да си налапа юмручетата,но неможе все още и си лапа палеца с разперени ръчички ...продължаваме да слагаме лепенки на пъпчето....не се е прибрало,но поне не изхвърча повече...утре сне на ехограф на тазобедрени стави,въпреки,че имаме правен такъв,както и ехограф на фонтанела и коремни органи,когато беше на 7 дни...беше ни подарък от болницата заради проблеми в стаята в която бяхме настанени ...мисля да я закараме на очен ,защото едната и зеница ,когато е на изкуствена светлина винаги е малко по широка

# 483
Еми явно моето дете голямото е някакъв уникален случай, понеже не сме и слагали ваксина за ротавирус и не го е карала, нито пък сме били в инфекциозно отделение Simple Smile

Аз масажи и гимнастики не правя. Достатъчно е да се остави бебето да си прави естествените движения. Това не са мои измишльотини, а на др.Драганов, ортопед с над 30г практика.

Заниманията на моето бебе са да си седи в шезлонга или в гнездото и да си гледа. Понякога седя и й говоря или пея, но не ми остава много време честно казано и ми е малко гузно, че не и обръщам достатъчно внимание. От няколко дни я слагам за малко на активната гимнастика, голямо вълнение е.

Ние изкарахме някакъв вирус, който каката донесе от яслата. Вече втора седмица кашляме и бършем сополи. Малката сравнително леко го изкара за щастие. В петък имаме час за консултация и ваксина, но може да го отложим малко, за да оздравеем напълно.

От няколко дни започна много настървено да си лапа ръцете. Не помня първото дали и то толкова рано започна да го прави.

Sunshine, защо толкова държиш бебето да пие вода или чай?
Бебетата на АМ е добре да пият вода/чай. Добре е и за затварянето на фонтанелата.
Бях на консултация при проф.Слънчева, а нейното мнение беше, че трябва да приема по 100мл вода на ден. А моето шефче едва стига до 30мл. Като усети, че не е мляко, отказва да засмуче бибата и .. няма шанс. 🤷‍♀️

# 484
100 мл 🤦 та това си е все едно едно хранене да го изместиш с вода....за първи път чувам че водата помага за затварянето на фонтанелата...за витамин д знам,ама за вода...всичките ми приятелки на които децата  са или са били на АМ не са пиели вода докато не започне захранването и всички са си добре...ние се кърмим и вода въобще не кусваше ..но понеже на 2 месеца все още беше жълта започнахме да даваме глюкоза и сега заради тая глюкоза си търси вода малката ..но не пие повече от 20-30 мл на ден

# 485
Къкво правите когато бебето не иска да се оригне? Понякога го карам да се оригне по 40 мин и пак не става...

# 486
Лоло, откри ли къде приема Драганов сега?
И аз нито правя масаж, нито гимнастика. Бебо си го оставям да лежи и рита и това е. Чат пат по корем или в шезлонга, правя тренировки да следи играчка с поглед ии аз също се надявам да приема суматохата наоколо за общуване Grinning

# 487
Този Драганов хвалите ли го за преглед или не, че не разбрах от коментарите? 😅

Аз да се оплача, каката явно докара някакъв конюнктивит в нас, който не го разбрахме дори, за ден беше хремава и айде. Вчера обаче и бебо осъмна с гурели на окото, а днеска и аз и мойто око е най-зле.. даже те са си добре двамата, не личи нищо, но слагам капки, а моето е ужасно подуто и със секрети… дано утре ми е по-добре вече и на мен :/

За протокола и на дъщеря ми не сме слагали ротавирусна и не сме имали проблеми, пу пу.

Кити, нищо не правя, ако не се оригне, не се и това е, и да го мъчиш час като не иска..

# 488
Надежда Х, просто вмятам, че телевизорът е крайно непрепоръчителен за децата. Не съдя и не нападам (знам, че сред майките това е чувствителна тема, затова го отбелязвам).

Kitty, изобщо не се занимавам толкова с това оригване. Вдигам, тупкам лекичко по гръбчето и ако 5-10мин не се оригне, го връщам да си легне. Понякога гълта повече въздух и се оригва, друг път просто няма нужда.

За първи път чувам, че бебетата на АМ трябвало да пият вода. Та нали млякото се прави точно с вода? Да му давате празни калории за мен е безсмислено. Баткото беше от 3-ти месец на ам и не искаше да близне вода (майка ми опитваше да му пробута, когато не гледам). Пропи вода след захранването и сега е една сладка 2-годишна жаба. Имаме шишета с вода на всеки ъгъл.
Аз, да ви се ожаля, имам сериозен проблем с кърмата. Намалява, а не успявам да вдигна лактацията. Утре пускам баткото на ясла и с малчо ще станем скачени съдове, ако той ми разреши де, та дано нещо помогне. Дайте идеи за някакви добавки, чайове, баячки, врачки... на всичко съм готова, само да има мляко.

# 489
Аз пия понякога лактогонен  чай на Билек и доволна и ми се струва че когато го пия успокоява коремчето на бебчо

# 490
Надежда Х, просто вмятам, че телевизорът е крайно непрепоръчителен за децата. Не съдя и не нападам (знам, че сред майките това е чувствителна тема, затова го отбелязвам).

Kitty, изобщо не се занимавам толкова с това оригване. Вдигам, тупкам лекичко по гръбчето и ако 5-10мин не се оригне, го връщам да си легне. Понякога гълта повече въздух и се оригва, друг път просто няма нужда.

За първи път чувам, че бебетата на АМ трябвало да пият вода. Та нали млякото се прави точно с вода? Да му давате празни калории за мен е безсмислено. Баткото беше от 3-ти месец на ам и не искаше да близне вода (майка ми опитваше да му пробута, когато не гледам). Пропи вода след захранването и сега е една сладка 2-годишна жаба. Имаме шишета с вода на всеки ъгъл.
Аз, да ви се ожаля, имам сериозен проблем с кърмата. Намалява, а не успявам да вдигна лактацията. Утре пускам баткото на ясла и с малчо ще станем скачени съдове, ако той ми разреши де, та дано нещо помогне. Дайте идеи за някакви добавки, чайове, баячки, врачки... на всичко съм готова, само да има мляко.
Боби шегувах се за телевизора....разбира се,че не я оставям да гледа...но само да го фокусира и е запленена...така аз имах проблем с кърмата или поне така си мислех и още мисля от време на време.. пих лактил заедно с чая на Хип който е на гранули...и след това си купих и бирена мая и я почнах 3х2....е когато я почнах мисля,че всичко се оправи...имах купено и адаптирано мляко уж да дохранвам ...оказа,че се наложи да дохраня няколко пъти вечер и то с по 40 мл...днес изхвърлих кутията почти пълна,защото мина месец от както е отворена...та в момента си пия само бирена мая и мисля,че доста помага...
За оригването моята бебка до месец и половина беше Мисия невъзможна да я оригна...и по 30 минути съм я държала права заради  това че повръщаше и пак не се оригваше ...а сега се оригва като голям човек още в движение преди да стигне до рамото ми 😂

# 491
Аз пих чая за кърмачки на Лактеса, той е един от най-разпространените и от мой приятелки с най-добри отзиви...от него пих доста време, понеже се чудех имам ли достатъчно кърма. Не знам дали е повлиял, но за сега добре наддава..🙂

# 492
  • София
Аз наскоро успях някак да се вредя на преглед при Д-р Фурлакис. След прегледа той изпраща едни материали със съвети и препоръки за бебето, така че, който иска мога да препратя Simple Smile

# 493
axxa, помня, че беше писала, но не те добавих тогава в списъка на бебенцата и сега не намирам коментара. Може ли да ми пишеш пак кога роди, та да ви включа и вас?
Mufinche, извинявай, че се замотах, включена си вече.

Изчетох назад и сега и аз да докладвам.
Цветан е на смесено хранене, защото отказва гърдите. Раните ми минаха, но той свикна на шише или през протектор. Боря се да го върна изцяло на гърда, но е трудно, защото денем съм сама с двамата, баткото още не го пускам на ясла и е невъзможно да се дя 40+ минути да кърмя на спокойствие, нито пък да е на поискване. Опитвам, но е... кошмар.
Нощем понякога повивам ръцете и така се успокоява и спи добре.
Погача правих миналата неделя. Просто помолих тези,  които знаят, че са контактни с болни, да не идват или да са с маски.
За чистенето-нямам никакъв шанс, а и желание да чистя всеки ден.

Аз пак се загубих малко, ноо сме предимно на ръце през деня 😅

Елиз родена на  23.01.24, 2,950кг  , 48 см 🌸

За месец е качила 1,200кг и е пораснала с 4см като сме на изключително кърмене. Коликите сякаш намаляха малко, все още се събужда с рев и напъни, но не плаче толкова ☺

# 494
Вашите бебета плакаха ли при ваксините? Помня , че баткото като бебе не ги усещаше сякаш като болка, но като порасна го чуваше цялата поликлиника.

Общи условия

Активация на акаунт