💛 Януарски мами са щастливи - гушкат бебчета красиви 💛 Тема 1

• 29 630
  • 761
  •   1
Отговори
# 585
Момичета които имате проблем с кърмата... намаля или не стига ...за втори път почвам бирена мая 3х2 таблетки на ден и още на втория ден лактацията се увеличава ...отново усетих препълнени гърди,а това не го бях усещала от повече от месец
Yan защо не даваш газ бимби ти ми го препоръча и това са капките от които съм най доволна...2 шишенца сме изхабили и вече нямаме нужда от тях...давам само пробиотик
Благодаря, че ме подсети за маята! А ти на коя марка взимаш?
Боби на Никсен маята пия...ти пуска ли щитовидните хормони....при мен тсх 0.7,но фт4 е ниско 8...отделно алат,асат,Ггт и АФ завишени от пропицила....незнам какво ще правя....имате ли представа може ли карсил да се пие докато кърмя..
Виви от както бебка направи 3 месеца си ям и шоколад и всичко...а преди това пак си опитвах като много ми се доядеше....излизам с няколко мами които кърмят и нито една не спазва режими....ядат всичко

# 586
60см е, на 50 дни в момента, роди се също 54,според нас,въпреки че го бяха записали 52. Напълно нормално са 3см за месец. Дъщерята си вървеше все дребничка и толкова сигурно е била на 4-5 месеца.
Наде, за Карсил - мисля, че принципно ниски дози силимарин може, даже го има в някои витамини за бременни, но с по-високите ще започнеш да чистиш естроген, аз не бих, докато кърмя, понеже не е добре никакви видове детокс.

# 587
Имам едно питане свързано с лохиите...нещо много странно се случва с мене...в началото на март ходих на контролен АГ, бяха минали около 50 дни...седмица преди прегледа така както доста време нищо не излизаше или някакви странни на цвят неща ама много малко, започна едно розово и след това ярко червено. Беше за около 4 дни +/- не си спомням. На прегледа питах това цикъл ли е, лекарката ми каза, че не изглежда да е това, а сигурно защото съм с обърната матка по-трудно ми изтичат лохии още, каза също че не би трябвало скоро да ми дойде. Да обаче се си излиза нещо оттам, къде розово, къде примес нещо...Днеска сутринта...пак тръгна по-червено, като и яйчниците почнаха леко да има напрежение....Вече не знам какво става..док. е доста добра, ама да не вижда цикъла...Ще отида на АГ пак, но не знам кога ще успея така и с малката...за това, ако някой нещо подобно е чувал или се сблъсквал....също си търся и ново АГ, което да работи със ЗК в София, че вече нямам, тази е частна и много ми е далече....

# 588
При мен до края на третия месец мине се не мине време все изтичаха някакви неща....къде червени,розови,Жълти...аз също съм с обърната матка

# 589
На мен повече от 40 дни ми течеше и след това поспря и пак ми дойде цикъла преди 7-8 дни, онзи ден имах само кафеникаво зацапване, викам свършва ми, на другия ден пак кръв. Нз, направо ми писна вече все с превръзки. И аз ще запазя за гинеколог. Малката иначе от раждането -48 см. дръпна доста. Сега е 60 см. Килограмите са двойни, а трябвало в четвърти месец да са толкова. Засега е в норма , но ни казаха да намалим млякото. Пиеше по 150 мл., сега сме на 130 мл.

# 590
Много неприятно с тия превръзки направо ужас...вече не знам ще спре ли някога...и най-вече всичко да е наред, че вече не знам...🙄всички ми казват ооо чак толкова не ми е текло.....

# 591
Някоя от вас имала ли е вагинални болки и дискомфорт 40 дни след раждането ? От изместно време имам болка лека но постоянна всякаш мускулна треска или все едно нещо ще изпадне от там не знам нормално ли е?

# 592
Надежда, не стигам да пусна хормоните. Много съм несериозна.

Мъфинче, този път и моите лохии бяха сякаш безкрайни. После изкарах една-две "чисти седмици" и ми дойде цикълът. Аз едва изтърпявам превръзка и сега с цикъла си минах на тампони. Просто не мога повече - то сърби, дразни ме, разместват се постоянно... кошмар.

Момичета, колкото и банално да звучи, не си сравнявайте бебетата с друго. Много е индивидуално това с растежа, а и не можем да сравняваме бебе, родено 3кг с такова, родено 5. Ясно е, че ще се движат различно в кг и см и това не е повод за притеснения за нито една от нас.

# 593
Никита аз имам някакъв вагинален дискомфорт...да не говорим по време на секс ужасно е....незнам защо така...
Боби е права за това,че всяко бебе качва и расте различно ...ние паднахме до 2300 и нямаше как да ядем колкото бебе което се е родило 4кг...
Момичета от кой месец започваха да качват вече по по малко бебоците....от 5тия ли беше

# 594
Някоя от вас имала ли е вагинални болки и дискомфорт 40 дни след раждането ? От изместно време имам болка лека но постоянна всякаш мускулна треска или все едно нещо ще изпадне от там не знам нормално ли е?
При мен горе долу след 40я ден започнахна на моменти някакви остри болки,но не постоянни,ходих на преглед всичко е както трябва и нямало възпаления. Аз родих секцио чудех се дали не е от натоварване нещо.
А вече началото на третия месец при интимен контакт усещам болка,явно организма ми не е готов ,не знам дали е нормално и как да си го обясня

# 595
Наскоро се коментираше за захранване, ние имаме още доста време, но все пак исках да попитам, някой има ли представа тези уреди за приготвяне на бебешка храна, които са 2в1 на Авент или Мапи, заслужават ли си. Пускат ги често на промояция и ако си заслужава направо да си вземем.

# 596
Ами зависи какво очакваш от тях. За мен е пълна щуротия. Аз си ги варя в тенджера и пасирам с пасатора. Един излишен разход, даже не знам как им е хрумнало да произведат такъв уред Grinning

# 597
аз имам такъв уред купен точно на промоция не ми е ясно защо го купих 😀ползвах го 5 пъти с дъщеря ми и то на морето 😀туй то

# 598
И аз го имам, с дъщеря ми изобщо не го ползвах, тя предпочиташе купешки пюрета 😅 сега стерилизаторът даже има опция да вари зеленчуци, така че едва ли ще го ползвам пак.

Аз да ви питам, вашите бебета лапат ли си вече юмруците? Алекс вчера направи 2 месеца и от няколко дни направо целия иска да си го лапне. Не мисля, че е глад, защото се дърпа, ако му предложа гърда.

# 599
  • София
И аз го имам, с дъщеря ми изобщо не го ползвах, тя предпочиташе купешки пюрета 😅 сега стерилизаторът даже има опция да вари зеленчуци, така че едва ли ще го ползвам пак.

Аз да ви питам, вашите бебета лапат ли си вече юмруците? Алекс вчера направи 2 месеца и от няколко дни направо целия иска да си го лапне. Не мисля, че е глад, защото се дърпа, ако му предложа гърда.

Лапа си и Карина пръсти, юмруци, изобщо някой път цяла ръка се опитва да набута 😂 При нас това е знак, че си иска бибата

Общи условия

Активация на акаунт