Хотелите във Велинград - 15 тема

• 40 235
  • 347
  •   1
Отговори
# 90
  • Берлин
А за коледните празници възможно ли е човек да намери пакет неделя-петък или са все 3-дневни?

# 91
  • There I was on a July morning
PAPURCHE, някои хотели са по-гъвкави и ако не са си продали всички стаи, правят и резервации, различни от фиксираните пакети. Тъй като доста хотели имат онлайн резервационни системи там най-бързо и лесно проверявам, както и в Букинг. В краен случай се обаждам или пиша на хотела.

# 92
  • Някъде в Матрицата
В момента за Макси има някакво намаление за коледните и новогодишните пакети, ако се направи резервация до края на август. Може и другите да са пуснали "ранни записвания".

# 93
От години се знае, че август месец е почивен за много от служителите в западна Европа. Следователно, тогава се прибират сънародниците ни и хукват по почивки в БГ. Така че избягвайте август месец ако искате да не срещате подобни групи. (което не значи че края на юли или началото на септември не могат да се срещнат, просто по-типично е август).

# 94
  • Пловдив
Миналата година около 7-9 сепрември нямаше нито един представител на етноса в Инфинити.

# 95
Ние от етносите не сме виждали досега в хотелите, но не сме ходили през лятото, те обикновено тогава се връщат от чужбина в бг, може би затова. Аз за Двореца запазих от сайта им, после сечудех  дали да звънна, понеже като звъня на хотел са по-евтини цените, но така или иначе беше доста по-евтино от букинга.
На нас наистина ни е важно да има самия хотел паркинг, както беше в Акватоник, не сме претенциозни много за стаята, но наистина и банския и разболяването и той просто много се ядоса и ни се развали почивката, храната и СПА-то беше добре в Елбрус, просто вече втори бански не искаше да си купува и трябваше да стои в стаята и кафето , като не му хареса ( заведението) и съвсем нямаше какво да прави и повтаряше само,че да гледа тв може и вкъщи.

# 96
Ние от етносите не сме виждали досега в хотелите, но не сме ходили през лятото, те обикновено тогава се връщат от чужбина в бг, може би затова. Аз за Двореца запазих от сайта им, после сечудех  дали да звънна, понеже като звъня на хотел са по-евтини цените, но така или иначе беше доста по-евтино от букинга.
На нас наистина ни е важно да има самия хотел паркинг, както беше в Акватоник, не сме претенциозни много за стаята, но наистина и банския и разболяването и той просто много се ядоса и ни се развали почивката, храната и СПА-то беше добре в Елбрус, просто вече втори бански не искаше да си купува и трябваше да стои в стаята и кафето , като не му хареса ( заведението) и съвсем нямаше какво да прави и повтаряше само,че да гледа тв може и вкъщи.
За банския е трябвало да направите рекламация на място - предполагам на такива места оборотът не е голям и магазинерката си спомня какво е продала.

# 97
Магазин няма в хотела, има една витринка само с плажни артикули и бижутерия. Според мен нямаше да откажат рекламцията, но явно мъжа ви така си е бил настроен 😉 Дано в следващия хотел ви хареса престоя.

# 98
А според мен щяха да откажат рекламация. Банският е бельо един вид, нито се връща, нито подменя. Ще кажат, че не е взел неговият номер, раздърпал го е мокър и т.н. Не знам как си го представяте, то в големите вериги правят фасони, а в малко магазинче, че и витрина...те имат малък оборот, а и нямат толкова стоки. Проблемът е, че вероятно е имал дефект, който не са видели и огледали при закупуването. Мъжете изобщо не са склонни да се разправят, а им е и неудобно. По-скоро жената би трябвало да опита и ако откажат към управителката да се обърне. На мен ми е се е случвало в друг хотел и град да купя нещо , да видя после дефект и не ми го заменят, при това предмет. Те са с друга нагласа , това не е МОЛ или онлайн пазаруване.

# 99
  • София
Точно защото не е МОЛ не мисля, че щяха да откажат рекламацията. Това не е връщане/замяна поради каприз, а заради недопустимо лошо качество. Трябва да се научим да си търсим правата, но и разбирам половинката на съфорумката, че не му се занимава по време на почивка.

За да не е съвсем офтопик, допълвам впечатления от Санте.
Попаднахме на Италиански уикенд. В петък и събота имаше Уелкъм дринк и маса със специалитети, както и жива музика, които липсваха през другите дни.

Честно казано, не беше нещо специално, нито питиетата бяха типично италиански, нито музиката беше канцонети, а прясната паста отдавна не е никаква екзотика.
Бих се зарадвала на лимончело и Рамацоти, вместо Аперол и поп музика с естраден привкус, но беше вкусно и приятно като цяло. Най-италианското нещо ми се сториха салфетките в три цвята (зелено, бяло, червено) и украсата от макарони по масите. 😃

Усещането беше за по-малко разнообразие и избор от миналата година, но качеството на храната е добро и не сме имали проблем да си изберем нещо по наш вкус (капризно семейство сме). Тематичните вечери миналата година бяха доста по-впечатляващи, с шоукукинг и значително повече екзотична храна.

Обслужването е добро с незначителни забележки (най-вече лошата комуникация между служителите), но всички са любезни, отзивчиви и много се стараят.

Баща ми попита за десерт без захар, но нямаше такъв на вечеря, нито в лоби бара. Въпреки това, по-късно го изненадали в стаята с десерт без захар като комплимент.

Хигиената е добра (а за нас това е от първостепенна важност), спа, общи части, стаи, всичко беше чудесно.

Има и подобрение относно паркирането. Или поне така ми се видя, че ползват и горните етажи на външния паркинг.

Понеже много се коментира, че хотелът е скъп, разгледайте летните им промоции. Ние ползвах е 4+1 нощувка, което си е 20% намаление.

При директна резервация, дават възможност и за късно освобождаване (до 14 часа), ако стаята не е заета след вас.

# 100
Мацки, кой хотел да избера от трите, че много се обърках вече от мнения 🤗
Двореца
Елбрус
Акватоник
Благодаря предварително!

# 101
Ако добре сте погледнала сайтовете на трите- Акватоника като външен басейн има само един гьол.
Писано е в темата много за другите два!

# 102
Ако държите на външните басейни, то изберете Двореца.
В Елбрус има един много малък външен басейн, а другите са полуотворени, тоест са покрити и само от едната страна им махат стъклата.За лятото не е ок изобщо.

# 103
  • София
Момичета, от жп гарата до Макси има ли по-пряк път? Гледам картата, само по ул.Николай Хрелков?

# 104
Как да не става кафето в Елбрус?Два вида капсули имат на бара и оттам се излиза навън и си го пиеш с кеф под боровете.Опс...да на закуска не става, от машина нес кафе е.Хубавите, големи стаи са в крилото с апартаментите. И да, храната е много хубава или поне на нас ни харесва.
А това крило с по-хубави и големи стаи в основната сграда ли са или в новата част?
По-скоро ме интересува излиза ли се на вън за да се отиде до Спа-то или ресторанта?Смятам да резервирам за зимата,за това ми е важно.

Общи условия

Активация на акаунт