Хотелите във Велинград - 15 тема

• 39 510
  • 340
  •   1
Отговори
# 75
Препоръка за хотел с вътрешен детски  басейн?

# 76
  • There I was on a July morning
Не знам колко е голямо детето, но мога да препоръчам Гранд хотел Велинград с 2 вътрешни плитки (детски) басейна.  Роял СПА също е хубав и има и по-плитки басейни, може да разгледате сайта им, там са описани размерите и дълбочините.

Последна редакция: вт, 20 авг 2024, 23:20 от Скубиду

# 77
Здравейте! Решихме да отидем да отпразнува ме с почивка във Велинград рождения ден на малката, ще става на 8, запазихме за 3 нощувки 1-4 септември в Двореца, като четох за него ми хареса местоположението и че има горе доло голям външен басеен и 2 пързалки, после прочетох много отрицателни отзиви, но все пак запазих за там, и се притеснявам какво да очаквам всъщност. Малки ли са стандартните двойни стаи ,и се чудя дали да не им се обадя , да ги питам дали има с тераса , понеже прочетох тук ,че някои имат, аз мислех ,че всички нямат. Миналата година юни месец бяхме в Акватоник и нашата стая беше голяма, някой беше споменал,че е бил в малка, там ни хареса, храната беше хубава , имаше паркинг,басейните бяха с температура подходяща за къпане и имаше много дюзи или как се наричат за масаж в басейните, на снимките басейните изглеждаха по-големи и това първоначално ни се натрапи, но вс беше хубаво и спато,  на снимките обаче имаше сякаш и някаква друга зала с басейни , която не я видяхме , но и не питахме, тези си бяха достатъчно, но все пак ми е интересно имали нещо, което сме пропуснали.
А този март месец ходихме в Елбрус, запазихме за 3 дена пак, и ММ още с идването,  като видя,че паркинга е по-далече и вече не искаше да влиза в хотела, има проблем с единия крак и трудно върви, искаше да си ходим още първия ден, но останахме , изкарахме 2 дена само, стаята беше много малка, имаше тераса, това е плюс. Храната беше добре горе долу, беше си забравил банския вкъщи и си купи от хотела и той му се скъса веднага, не отиде да го върне и се ядосваше само, възглавницата му беше висока, не му хареса и кафето и нямаше къде да пие кафе, понеже имало пара вътре и не ставало така да отидеш с дрехи да пиеш кафе, а ако си от басейна по бански пък си мокър и пак не ставало да седнеш мокър, хвана и някакъв вирус от там, добре ,че се прибрахме с ден по-рано ,че иначе нямаше да може да се приберем. СПА то ми хареса на Елбрус, вътрешния басейн единия сякаш беше с прекалено топла вода и не можеше много да се стои в него,  другия беше със хладка, редувахме ги,че в единия ставаше студено, в другия прекалено горещо, водата в Акватоника повече ни допадна. Сега ММ каза за рождения ден да запазя пак в Елбрус заради аквапарка, но не посмях заради преживяното и неговото цупене, затова реших в Двореца, пак има пързалки и има и барове,сладкарница, поне така пише.
Надявам се там да прекараме по-добре.
ПП. Забравих да напиша,че ние като ходихме в Акватоник, това ни беше първата почивка на подобен курорт и не знаехме,че ходят само възрастни хора, нямаше млади, може би няколко семейства само с деца, нямаше навалица тогава в басейните, както другите са писали, ние избрахме да е през седмицата и може би затова , мисля ,че петък си тръгнахме, тогава пристигнаха служебно доста коли явно за тиймбилдинги и  щеше вече да има по-млади. Клептуза беше близо за разходка, до центъра по-далече , но с колата ходихме, от Елбрус не отидохме до центъра, понеже, после вече може би нямаше да има къде да паркираме колата, освен много далече, но ММ не може да върви много и не пожела.

Последна редакция: вт, 20 авг 2024, 23:14 от Gergana852

# 78
Gergana852, ние няколко пъти сме посещавали Двореца (само зимата обаче) и винаги сме били доволни.Имат хубав външен басейн.Вътрешният е много малък.В детският басейн има една пързалка и тя е “бебешка” дори за 4-ри годишното ми дете, а какво остава за дете на 8. Стандартните стаи са много малки и аз бих избрала стая делукс. Храната е хубава.
Посещавали сме и Елбрус няколко пъти и винаги стаята ни е била голяма, а последният път ни настаниха в апартамент на цената на стандартна стая, за да ни е по-широко.Храната също бих казала, че е много добре даже и с качествени продукти. Цена-качество е добре.
В момента сме в Санте.Чисто, вкусна храна,  няколко басейна, но съм сигурна, че и тук ще намерите косури. Още с паркирането ще имате проблем 😁

# 79
Деси, как е откъм натовареност Санте?

# 80
Ужас е…
Добре, че е лошо времето, та ползваме външните басейни, на които почти никой нямаше.На вътрешните е кошмарно.Задушно е много, навалица, цели тумби с гастарбайтери…
Иначе в ресторанта беше спокойно.Не ставаше блъсканица.

# 81
Как да не става кафето в Елбрус?Два вида капсули имат на бара и оттам се излиза навън и си го пиеш с кеф под боровете.Опс...да на закуска не става, от машина нес кафе е.Хубавите, големи стаи са в крилото с апартаментите. И да, храната е много хубава или поне на нас ни харесва.

Последна редакция: ср, 21 авг 2024, 08:44 от Franceska

# 82
Как да не става кафето в Елбрус?Два вида капсули имат на бара и оттам се излиза навън и си го пиеш с кеф под боровете.Опс...да на закуска не става, от машина нес кафе е.Хубавите, големи стаи са в крилото с апартаментите. И да, храната е много хубава или поне на нас ни харесва.
Кафето дори не го опитахме на вкус, за сядане не става кафето, а навън беше студено за сядане , когато бяхме там

# 83
Май наистина претенциите са ви в повечко. Дано в Двореца ви хареса и да намерите своето местенце. Но трябва да приемете, че идеално няма. Ако търсим проблеми винаги ще ги намираме. Било в паркинга, било в стаята, храната, останалите гости........ Затова се отпуснете и се наслаждавайте на почивката, а не се вторачвайте в кусурите.

# 84
  • Пловдив
Ужас е…
Добре, че е лошо времето, та ползваме външните басейни, на които почти никой нямаше.На вътрешните е кошмарно.Задушно е много, навалица, цели тумби с гастарбайтери…
Иначе в ресторанта беше спокойно.Не ставаше блъсканица.
Някой има ли наблюдения гостите на талази кога тръгват наобратно?
Имам планирана почивка началото на септември и взех леко да се потрисам.

# 85
Май наистина претенциите са ви в повечко. Дано в Двореца ви хареса и да намерите своето местенце. Но трябва да приемете, че идеално няма. Ако търсим проблеми винаги ще ги намираме. Било в паркинга, било в стаята, храната, останалите гости........ Затова се отпуснете и се наслаждавайте на почивката, а не се вторачвайте в кусурите.
Като даваш пари и отиваш за малко , очакваш да получиш това за което си платил и да ти е приятно.
Може да отидеш в гората до реката и да се отпуснеш, ама пари не даваш за това.
Щом предлагат нещо и са определили цена за това ще трябва и да покриват изискванията на хората и спазват обещаното.
В Двореца е хубаво и е сред гора, но има стълби от едната страна за разходка, ама към парка има отделен вход и мъжът ще може да се разхожда, близо е до центъра.  Обадете се за стая с тераса, малко са и са друга цена, но ..вижте какво ще ви предложат. За паркинга не знам как стои въпросът.

# 86
Да, така е. Но кое от платеното не са получили? Има голям обособен паркинг, ама не бил точно пред хотела. А ако има само пет паркоместа и няма къде другаде да паркираш? Това, че в кафето не било за сядане даже не го разбрах. Сядала съм много пъти там и всъщност е доста приятно, а кафето е добро. За малките стаи предполагам, че също е лично възприятие. За мен са си абсолютно стандартни двойни стаи.
 Всъщност това няма никакво значение. Идеята на поста ми е, че не бива да се вторачваш в търсене на недостатъци, защото търсиш ли, винаги ще намериш и никога няма да ти е приятно.
Изключвам разбира се сериозни проблеми като ниска хигиена, лошо отношение и т.н. Случаят обаче не е такъв.

# 87
  • There I was on a July morning
В гореописаният по-горе случай може би не става въпрос  за каприз, а съпругът на съфорумката има затруднение с ходенето и затова паркингът му се е сторил твърде далеч. И като добавим, че се е разболял и историята с банския-менте, видял ги е нещата в по-черни краски.
Нашето семейство също имаше много неприятен престой преди години в хотел Елбрус, та бях се зарекла да не стъпвам повече там. Но тази година за Великденските празници реших в последния момент да запазя за там, че 5-звездните хотели се бяха изхвърлили яко с цените на пакетите. Бях платила за двойна стая за 2-ма човека, а те ни настаниха в хубав апартамент, с което позаличиха неприятните спомени отпреди. Храната беше добре като за 3- звезден хотел, може и като за празник да се бяха постарали, но нямам оплаквания. Имаше и програма вечерта, не нещо особено, но като цяло престоят беше добре като съотношение качество-цена.

Последна редакция: ср, 21 авг 2024, 16:34 от Скубиду

# 88
  • София
цели тумби с гастарбайтери…
Някой има ли наблюдения гостите на талази кога тръгват наобратно?
Имам планирана почивка началото на септември и взех леко да се потрисам.
Мисля, че целогодишно може да се срещнете.
Бяхме за 5 дни в Санте в началото на август. Имаше 3-4 семейства с по 1-2 деца.  Тихи, кротки, видимо чистоплътни, макар и с характерния колорит в облеклото и татусите.
Единствено правеше лошо впечатление препълването на чиниите в ресторанта на закуска и вечеря. Но като поведение край басейните и общите части си бяха ок.

# 89
  • Пловдив
В последно време приоритет при избор на хотел ми е капацитетът. Колкото по-малко хора, толкова по-добре. И ако може да не е като жилищен блок сбутан някъде в града. От изброените хотели знам какво да очаквам, неприемливо ми е, не ги резервирам. Избирам спрямо претенциите си, та да не се оплаквам. 🧐 За 27 години, на Велина, само веднъж съм видяла ромска фамилия. Докато дойдоха и си отидоха. Просто това не беше тяхното място, но беше моето. Овехтяло, с лоша кухня, никакво СПА.....това бяха най-честите коментари, но пък на мен ми беше идеално. 🥰

Общи условия

Активация на акаунт