Хотелите във Велинград - 15 тема

• 49 536
  • 458
  •   1
Отговори
# 165
  • Пловдив
Не си го причинявайте този месец!
Хотела е претъпкан с тумби от “братята” и е нещо страшно!
Не можеш да се доредиш до басейните.
Февруари сме го планували.

# 166
  • Пловдив
Някой скоро да е бил в Санте с пресни впечатления?
Моите впечатления са от септември.
Хубави стаи, обилна и разнообразна храна на закуска и вечеря.
Спато го сравнявам с други хотели. В Инфинити ми хареса повече.

# 167
В Санте бяхме август, лично аз надали ще отида пак. В Инфинити в в пъти по-хубаво. Това с братята лично на мен ми дойде в повече.... заемат целия басейн, опънаха си две дълги маси в ресторанта... За наш късмет бяха стая срещу нашата, съответно вечер по коридорите децата им се гонеха.. Иначе от към чистота и храна, и спа нямам забележка, но явно клиентелата им е друга. Редактирам се: другото основно, което не ми хареса е местоположението. По-добре Гранд Хотел или Инфинити, поне са сред природата.

# 168
Да споделя впечатления от Инфинити. Имаше доста хора, което ми се стори странно за делничен престой, но, като чета горните отзиви, явно и в другите хотели е така. Апартаментът ни беше достатъчно голям, с две отделни помещения и две тераси. Хареса ми СПА центъра - просторен, с много възможности за избор. Въпреки, че имаше много гости, не се налагаше изчакване. Външните басейни (топила) са достатъчно топли. Вътре има плувен басейн (25 м), доста голям топъл басейн и голямо джакузи. Храната ни хареса - разнообразна и вкусна. Много добро впечатление ми направи отношението на персонала (с изключение на един от сервитьорите в ресторанта и спасителя) -  професионално и съответстващо на нивото на хотела. Определено бих повторила.

# 169
  • Пловдив
Благодаря за отговорите!
Ние ще направим резервация за февруари ,и дано да ни хареса в Санте.Били сме в Инфинити и на нас ни хареса ,но обичаме да не повтаряме хотелите.

# 170
Момичета, Елбрус има ли климатизация на помещенията за настаняване? Питам за резервация евентуално в летните жеги дали става или да търся нещо в по-високия ценови клас за такива удобства?
Има климатици в стаите. Зимата се отоплява централно, вероятно с минералната вода, но за лятото охлаждането е с климатици.
И ние не пропуснахме Велинград и по-точно Елбрус. Бяхме там от 24 до 30 декември. И тази година отново има подобрения. Дневният бар е реновиран. Хареса ми. И частта при басейните е разширена. Сложи ли са един дълъг ред шезлонги. Този хотел ми е слабост, много ми е уютно там, но в едно отношение вече имат сериозни негативи. Ясно е, че хотелът ще се отваря все повече към гости с деца, вече има и някаква анимация и забавления вечер от 19 часа. Има седмична програма. Затова е задължително да се обърне внимание на спазване на правилата при басейните и в СПА-то, а не да се разчита само на табелите, които ги указват. Скачането в басейните, пищенето, пръскането и въобще шумът, който се вдига вече е непоносим. Минаването първо през душа за по-голямата част от родителите е само пожелателно, а те определено не желаят. Това, че дългите коси трябва  да са прибрани също е написано за някой друг, не за техните деца.
Докато бях на масаж три пъти ми отваряха вратата тичащи безпризорни деца. В друга ситуация седейки на шезлонга, който обаче е в близост до басейна седем пъти бях залята с вода от дете, което беше решило, че ще скача в басейна точно пред мен. Майка му си стоеше във водата без никаква реакция. На седмия път вече избухнах и чак тогава тя помоли детето си да отиде да скача малко по надалеч от мен (защото леличката нещо е нервна) вместо да му обясни, че скачането е забранено.
Ох, излях си мъката. Та ако не се обърне много сериозно внимание на това положение, Елбрус за съжаление ще стане повече семеен хотел, отколкото СПА. За отпускане, тишина и релакс и дума не може да става.

Последна редакция: пн, 13 яну 2025, 13:44 от Marsela 17

# 171
Благодаря за отзива за Елбрус. Заради лошо възпитани деца и родители, неглижиращи ги ще започнат да се търсят хотели, от типа adult only и това няма нищо общо с омразата към децата. Но всеки човек, включително и тези с деца иска в един момент релакс, тишина и уединение а когато в басейните и СПА-то прилича повече на училище в голямото междучасие, това е невъзможно. В моя случай бях свидетел как едни родители повиваха бебето си отгоре върху масата в ресторанта при положение че бяха гости на хотела и стаята им беше на не повече от двайсетина метра от мястото.

# 172
  • There I was on a July morning
Като гледам, никой хотелски кадър не смее да направи забележка на скачащи и плискащи деца в басейните, а родителите им - още по-малко. И за нас остава възможността - или да влезем в образа на "киселата леличка" или мълчаливо да търпим дискомфорта. Аз обикновено си премълчавам, само гледам лошо, но децата така или иначе не се усещат сами.

# 173
Скачането в басейна е много опасно както за скачащия, така и за околните и може да станат много жестоки инциденти. Явно не са плащали обезщетения както си трябва нашите хотелиери иначе биха били по-стриктни.

# 174
Малеее, значи и аз ще съм кисела леличка края на месеца...От неделя сме, дано е по- спокойно.Благодаря за отзива.

# 175
Имате ли скорошни впечатления от Арте? Запазила съм за март, за делнични дни. В коментари се пише, че е занемарен, което не ме учудва. Става ли за деца?

# 176
Здравейте, Велинград ми е малко тъмна Индия. Била съм там веднъж в Бор, но не искам да се връщам там. За сега съм се спряла на Здравец или Св. Спас по бюджетни са, с две деца сме на 5 г. Някой със скорошни отзиви от там?!

Последна редакция: ср, 15 яну 2025, 16:27 от iuraveta

# 177
Имате ли скорошни впечатления от Арте? Запазила съм за март, за делнични дни. В коментари се пише, че е занемарен, което не ме учудва. Става ли за деца?

Бяхме през ноември 2024г.Не бих казала,че е занемарен хотела.Беше пълен през уикенда,вкл.много деца.Имаше детски кът с аниматор,детето прекара доста време там.Масажите ставаха,басейните бяха топли,храната беше хубава и разнообразна.Общо взето-останахме доволни.

# 178
Здравейте, разполагам с ваучер уикенд пакет в Спа хотел Кашмир, Велинград, с избор на дата до края на м. Март 2025г., за дните петък, събота и неделя, с две нощувки. Ако някой се интересува да пише

# 179
Здравейте, групичка!
Планирам почивка през март във Велинград.
Инфинити ми е слабост, но искам да посетим със семейството(двама възрастни и двама тинейджъри) хотел, в който не сме били.
Колебанията са ми между Арте, Санте и Макси. Давайте препоръки 🙂

Общи условия

Активация на акаунт