Хотелите във Велинград - 15 тема

• 47 839
  • 435
  •   6
Отговори
# 420
Да, споделете интересно ми е. Искам да сравня реалните СПА услуги, като говорим за цените. Да, определено не мисля, че е нормално да се ходи на СПА лятото... Иначе в Турция е голяма далавера, ядене и пиене на корем... Едва ли в България можем да ги бием, ако това е основната цел на почивката...

# 421
  • Берлин
Никога няма да ги стигнем в това отношение. Никога.
А за далаверата ядене-пиене- не ни е целта на почивката. Добро обслужване, всичко на една ръка  разстояние 24/7...това е почивка. Но все пак мисля, че целите във Велинград са други, но нищо не оправдава цените.

# 422
Разбирам мнението ви, но моля да ми споделите хотела, защото искам да сравня СПА услугите. Все пак темата е за Велинград, където се ходи заради минералните води, които са уникални за региона, с доказани лечебни свойства и тн. Като допълнение, аз не бих отишла в Турция за 9 д на на ол-инклузив, защото живея на морето, отделно от това съм 50 кг и не мога да изям и изпия кой знае колко. Просто тази оферта, която споделихте по никакъв начин не ме привлича ...

# 423
Да, споделете интересно ми е. Искам да сравня реалните СПА услуги, като говорим за цените. Да, определено не мисля, че е нормално да се ходи на СПА лятото... Иначе в Турция е голяма далавера, ядене и пиене на корем... Едва ли в България можем да ги бием, ако това е основната цел на почивката...
Защо смятате, че не е нормално да се ходи на СПА лятото? Имала съм прекрасни летни почивки във Велинград, планината, билки, поляни, слънце, разходки, след това в горещия минерален басейн е чудесно преживяване според мен.

# 424
Имах предвид СПА с продължително ползване на сауни и парни бани. Иначе, почивка каквато вие описвате, с разходки през деня и ползване на топъл минерален басейн вечерта звучи супер. Аз точно лятото съм ходила във Вела Хилс във Велинград и останах доволна.

Иначе аз погледнах споменатия Хотел Аура, който между другото не бях чувала досега. Оказа се, че има външни и вътрешни минерални басейни и джакузита, сауни и тн. както и Солен басейн, който е много полезен за организма като цяло.

Но името на прехваления хотел в Турция така и не беше споделено, за да можем да направим реална съпоставка.

# 425
Винаги се чудя на сравнения от сорта на: за тези пари ще отида в Италия, за тези пари ще отида в Дубай. Да ще отидете, но къде ще спите, и какво ще ядете. Ще има ли в Аърбнб-то и СПА, или ще видите на печката. Просто е съвсем различно да се отиде на СПА почивка в България и на екскурзия в чужбина. Това са две съвсем различни неща. Интересно ми е колко ще струва една 5* Ол СПА хотел в Италия с ол инклузив. В никакъв случай не се заяждам, просто винаги ми е бил интересен този начин на мислене, затова се включвам.

Ами едно пряко сравнение ?
Примерно хотел Almina за периода 5 - 10 април излиза  1 889лв със закуска и вечеря и безплатен достъп до минералното СПА -
https://www.booking.com/hotel/it/alpenhof.bg.html?aid=318615&lab … cfs=1&#map_closed .

За същият период в Арте търсят 2 038лв -

https://www.booking.com/hotel/bg/arte-spa-amp-park.bg.html?aid=3 … type=total&ucfs=1& .

Да Арте се води пет звезди а Almina четири но спато и особено васер базата на Almina е много по-добро от това на Арте . Като кухня и атмосфера Арте също изостава в пъти , особено с тия строежи покрай него и "глухият изглед" на склона отзад .

# 426
Вие намерихте най-скъпият спа хотел във Велинград и най-евтиния в Италия, и пак не излиза сметката. Първо разликата в цената е около 150 лв на око, а рейтинга в Букинг е по-нисък, второ: никъде в сайта на италианския хотел.не видях да пише, че водата е минерална. Има само 2 басейна, докато в Арте са 4, за сауните, топилата и тн. да не говорим. Определено Арте е "по-арт", да не говорим колко ще ми излезе пътя до там и доплащането за храна и напитки.

Италианския хотел е много хубав, сред красива природа и тн. но в Хотел Арте ще получа доста повече за тези пари.

Последна редакция: пт, 16 яну 2026, 09:51 от *Emerald

# 427
  • Пловдив
По мое скромно мнение, в Арте ще получите кърпи по шезлонгите и ще стоите права, вмирисани дюшеци около басейна, тясно и задушливо пространство претъпкано с хора, тичащи и пищящи деца, ресторант с интериор от соц-а, никаква гледка, некачествена храна. Мога и още, но спирам до тук. В Арте трябва да ми платят и пак няма да отида.

# 428
Аз не съм адвокат на Арте, нито на Велинград. Просто не понасям тънките сметки, от сорта на: за тези пари ще отида в Италия, в Турция и тн. което както виждаме, не е точно така. Още повече не харесвам това да се оплюе всичко, само защото е Българско, без да се зачита ни най-малко стойността, ползата и т.н. и да се възхвалява всичко чуждо, независимо колко е смотано.

И аз още много мога да говоря. Например това беше първия коментар в Букинг, който видях, като отворих италианския хотел.

Последна редакция: пт, 16 яну 2026, 08:59 от *Emerald

# 429
В чужбина има скрити разходи, които странно защо, тук се пропускат. Истината е, че и у нас и в чужбина е скъпо и ще става още по-скъпо удоволствие. Живи и здрави, да отидем където пожелаем. Simple Smile

# 430
Вие намерихте най-скъпият спа хотел във Велинград и най-евтиния в Италия, и пак не излиза сметката. Първо разликата в цената е около 150 лв на око, а рейтинга в Букинг е по-нисък, второ: никъде в сайта на италианския хотел.не видях да пише, че водата е минерална. Има само 2 басейна, докато в Арте са 4, за сауните, топилата и тн. да не говорим. Определено Арте е "по-арт", да не говорим колко ще ми излезе пътя до там и доплащането за храна и напитки.

Италианския хотел е много хубав, сред красива природа и тн. но в Хотел Арте ще получа доста повече за тези пари.

Просто давам съпоставка от според изискванията .
От друга страна Арте далеч не е най-скъпият хотел във Велинград , Кашмир , Гранда , че дори Санте са по-скъпи .
Водата е минерална , проверено е .
В Арте няма 4 басейна , има един единствен който преминава и навън .
Да не говорим за обстановката около упоменатият басейн , преди когато бяха по-нарядко шезлонгите дори март - май / октомври - ноември можеше да имаш късмет да си правостоящ , а сега с добавените е просто нЕкъф ужасТ , нЕкъф аТ .
Арте със сигурност не е по-арт , а разликата в цената покрива перфектно пътя до там , пък и както е видно и двата предлагат закуска и вечеря .
Не търся конфронтация , никъде не съм плюл по единият за сметка на другия , просто съпоставям според конкретните изисквания .

# 431
За пръв път чувам за хотел, който има минерална вода и не го е обявил на сайта, но ще им пратя имейл да проверя. Не знам и как ще стигна до това село със спестените 150 лв на вечер. Ще има прикачвания до най-близкото летище, а оттам рентакар, за който ми трябва кредитна карта и депозит от 500 евро или да се блъскам по влаковете. Ще ми трябват и допълнителни дни отпуска, само и само да се добера до Италианско Спа с по-малко басейни и съоръжения, по-стара база и по-нисък рейтинг.

# 432
  • Пловдив
Добре, де...стига с тия сравнения! Който и където иска да си ходи.

# 433
Само да добавя, че според мен генерално у нас е сбъркана концепцията за СПА, да киснеш цял ден в минерална вода, което не е нужно, а може и да е вредно, и вечерта да се наплющиш, и напиеш в ресторанта под съпровода на жива музика😃
Не случайно в малкото останали СБР-та у нас водните процедури са най-много по 1-2 на ден.
На повечето места по света се ходи на еднократно  посещение.
Отворете сайта на QC Spa, примерно, да видите, че офертите са за дневно ползване и има много малко хотели.

# 434

Идея си нямам защо приехте съпоставката ми толкова лично ?
Както казах по-преди , редовно посещавам Велинград за няколко нощувки в пет звездните му хотели .
Все пак е близка до София дестинация и е добра опция за кратко откъсване от ежедневието .
Също така обикалям по цял свят с цел адвентчър и мога да дам доста съпоставки но това е без значение защото са на база мои предпочитания .
Примерно СПАто в Карлови Вари или Термето в Букурещ изобщо не ми допадат въпреки , че второто си заслужава еднодневно посещение в средата на седмицата и до там , а и двете дестинации са много популярни .
От моя страна приемам изцяло предложението на mystic woman .
Хубав и усмихнат ден желая от сърце .

Общи условия

Активация на акаунт