Хотелите във Велинград - 15 тема

• 47 884
  • 435
  •   3
Отговори
# 405
  • Пловдив
Петенце, баш тъй Simple Smile на каква база и себестойност ги смятат идея нямам.

# 406
Някой скоро ходил ли е в Гранд хотел Велинград?

......

В заключение все повече си мисля, че може би човек, който иска спа, трябва да се насочва към хотели с голямо, топло спа, било то и с по-малко звезди и не толкова "известни".

Аз , въпреки , че в Арте бях още по-скоро Relaxed
Там , в Гранда СПАто наистина си заслужава , още повече че е отделено на две зони една обща и една за над 14 години която си стои практически постоянно почти празна .
За басейните да не споменавам , все пак това е хотела с най-добре изградена и най-голяма васер зона .
Към него имам други забележки които съм споменал в по- прежния ми пост .

Здравейте. Бях се засилила за Санте/Арте за 14-ти февруари и набързо се отказах. От Санте заради цените - 600лв на вечер, а от Арте заради мненията тук.

Като цяло съм меко казано потресена за какви цени става дума - в Инфинити две нощувки уикенда са 1200лв. също. За тези пари ще летим до Италия и ще се върнем няколко пъти...

Мога да изпратя промокод за 12% отстъпка за Санте , пълнят ми постоянно мейла с предложения .
Иначе и аз за тази дата съм си избрал Италия , зимата и лятото не си заслужава да се посещава Велинград , прекалено е пренаселен .

# 407
  • There I was on a July morning
Моите приоритети за избор на хотел във Велинград, но не само там, а и в др. СПА дестинации са именно басейните и СПА-то. Дали е достатъчно голямо според капацитета на хотела, дали има повечко басейни, цените, храната и на последно място стаята и интериора.
И в този смисъл, в най-голяма степен на очакванията ми отговаря Гранд хотел Велинград. С най-големи СПА-зони (една отделна за възрастни) и много басейни с различна температура на водата. През лятото работят 4-ри външни басейна, а през зимата - само голямото горещо топило навън. Мисля, че още един малък външен басейн също работи, но е леден. Последно съм ходила преди около 3 години.
Роял СПА, Велинград - също голяма СПА зона и няколко басейна, външни и вътрешни. Зоната за релакс и около басейните не бяха много натоварени дори и при пълен хотел. Последно ходих преди 2 години. Усещаше се известно овехтяване на базата, от храната и стаята бях доволна, както и от новогодишната програма (посрещнахме новата 2024 година там). Сега чета смесени отзиви и се притеснявам да резервирам там.
Друг, посетен хотел преди по-малко от година - х-л Макси, Велинград. Останах доволна от почти всичко, само басейните бяха пълни на макс (по време на национален празник отседнахме) и др. забележка - на мен водата в басейните ми беше много топла, обичам да има и такива с по-хладна вода.

Последна редакция: ср, 14 яну 2026, 00:52 от Скубиду

# 408
Аз запазих Инфинити за уикенд в началото на Февруари.  Не сме били там досега. Нощувките за два дни са ми 390 евро. Но ние този път ще сме само двамата без дете. И може би заради това е такава цената.
Та се изненадах на тези 1200 лв.
Като абсолютно стр прави, че за такива пари ще ида до Италия или Румъния за уикенд😊
Направо се изливат напоследък.
Ние си харесваме Банско -Гранд хотела, а има и други хубави хотели там. Последно бяхме през Август там. И беше супер.
Но не ми се пътува толкова сега, а Велинград ми е на няма и час.

# 409
  • София
Вероятно е заради самата дата. Дори в Италия еърбнб-тата в Милано на 12.02 са 180 евро, за 14.02 стават 350-400. Говорим за две нощувки. Билетите са евтини.

# 410
Вероятно е заради самата дата. Дори в Италия еърбнб-тата в Милано на 12.02 са 180 евро, за 14.02 стават 350-400. Говорим за две нощувки. Билетите са евтини.
Ние не сме за 14 - ти. А за предната седмица, съвсем умишлено така решихме.
За парите, които някои хотели искат на карнавала във Венеция ще ида🙂

# 411
Винаги се чудя на сравнения от сорта на: за тези пари ще отида в Италия, за тези пари ще отида в Дубай. Да ще отидете, но къде ще спите, и какво ще ядете. Ще има ли в Аърбнб-то и СПА, или ще видите на печката. Просто е съвсем различно да се отиде на СПА почивка в България и на екскурзия в чужбина. Това са две съвсем различни неща. Интересно ми е колко ще струва една 5* Ол СПА хотел в Италия с ол инклузив. В никакъв случай не се заяждам, просто винаги ми е бил интересен този начин на мислене, затова се включвам.

# 412
Аз отдавна се отказах от Велинград. Поне в Италия, Испания за същите пари ще събера страхотни спомени. Да, няма да е спа, но ще са плажове, вкусна храна и емоции.

# 413
Аз също отдавна се отказах от Велинград , за зве нощувки едва ли ще има ефект от полезните свойства на водата . И аз предпочитам да дам 500е за три нощувки в чужбина , отколкото 500е  за уикенд във Велинград . Много скъпо ми се вижда , за заплатата с която разполагагм 400-500  евро опукни за уикенд .

# 414
Емералд абсолютно си права, че това са съвсем различни неща, два различни типа удоволствие.
Аз ще го кажа така-винаги ще предпочета да дам такива пари за два дни в Италия без спа, просто да обикалям, или някъде другаде.
За мен това в приоритет и винаги ще бъде.
Та от тази гледна точка смятам, че повечето хора затова го казват.
И това визират като сравняват нещата.
И то наистина е така. Реално за 1200 лв ще отида и ще разгледам нещо в съседна държава. И да, няма да съм на спа.
Когато искам ходя на спа и това е няколко пъти в годината. Давам ги парите и това е.
Но е прекалено просто. Точно това имаме предвид сравнявайки нещата.
Повече от два дни спа са ми ненужни, омръзва ми.
Но за цените, които искаха за НГ в Роял Спа или където и да е във Велинград
ще ида за тия пари където си поискам в близките европейки столици за три, четири дни.
Та не е оправдано в този смисъл. И пак е до човек и кой какво харесва повече. Някои ще ги дадат за 5* във Велинград,други за полет до Виена за уикенда да обикалят дворците.
Аз съм от вторите😊
И това не значи, че не обичам спа. Обожавам. Но си правя сметката, че тези суми не отговарят на това, което е насреща в повечето случаи.

# 415
Caroline_Bingley, аз също съм съгласна с вас, просто бих искала да допълня следното:

1) Да отидеш на Нова Година във Велинград си е чист мазохизъм, никога не бих си го причинила, и пари да ми дават.

2) Богатства на и свойствата на нашите минерални води са доказани, не мисля, че тук има спор по въпроса.

3) Нека наистина сравняваме круши с круши.

Това да имаш изобилна и разнообразна храна и алкохол, от сутрин до вечер, както и голямо топло СПА си има цена. Човек отида там да си почива, да лежи, да изключи и да не мисли за нищо.

Това е скъпо удоволствие, което тук приемаме малко за даденост. Затова пак бих искала да видим колко ще ни излезе All Inclusive SPA в България и колко в Италия.

Екскурзията от друга страна е нещо съвсем различно. Преживяванията и спомените са безценни, но аз такава ексурзия не мога да си почина. Аз се връщам по-уморена.

Но както и да е, за въпросните 1200 лв аз мога да изкарам цяло лято на палатка на морето, ще се наслаждавам на прекрасни гледки не три дена, а три месеца, но ще спя на земята, няма да има спа, няма да има кой да ми готви...

# 416
Само да вметна, че тези цени не са за All inclusive, a за НВ с допълнително заплащане на напитките.

# 417
  • Берлин
По повод последните коментари: реално платени от мен цени:
3600 лева /грубо 1800 €/ в Аура 4ма възрастни 26.12-01.01 - 6 нощувки.
1600 € 9 нощувки, 2ма възрастни, септември /живи и здрави/ ултра ол ин 5* в Турция.
Никога не бих стъпила във Велинград, ако не са възрастните ми родители, които са с много болести, но се чувстват по-млади и по-здрави в Аура.
А храна и напитки към 2те цени не сравнявам дори.
Сметката е много проста.

# 418
От чисто любопитство, можете ли да споделите кой е хотела в Турция, има ли СПА и какво представлява, включено ли беше в ол-инклузива и водата минерална ли е? Защото все пак във Велинград се ходи заради СПА-то и минералната вода.

# 419
  • Берлин
Има огромно СПА. Водата не е минерална. Не искам да коментирам хотела там тук, но ако Ви е особено важно - ще споделя на лични. В СПА центъра са включени всички екстри като във велинградски хотел + други, но там отивам на море, не на СПА. Сравнението ми беше за цените.

Общи условия

Активация на акаунт