Хотелите във Велинград - 15 тема

• 48 083
  • 440
  •   1
Отговори
# 390
В Рояла за съжаление наистина е много занемарено и амортизирано. Бях там преди 3 месеца, нищо общо с предишните ми ходения.
Но пък спато е голямо и ...все ще си почините ако не сте много придерчиви.

# 391
Ами аз познавам хотела от добрите му години, когото за първи път ходих беше 2019-2020. Последно съм била преди повече от три години.
Но чета много лошо отзиви. И не е яд, защото беше един прекрасен хотел и много любим за нас.
Както и да е. Отказах се. Резервирах друг хотел. За съжаление като работещи,които нямат достатъчно отпуска към момента не можем да ходим отдавана през седмицата както редовно правехме когато бях в майчинство.
И затова вече само Петък-Събота.

# 392
Санте е ок,.чета и за него.лоши отзиви , но пък.лятото бяхме там и много ми хареса.

# 393
  • Пловдив
В Инфинити и Арте може ли да се ползва Спа-то от външни посетители и колко е входа?

# 394
В Инфинити и Арте може ли да се ползва Спа-то от външни посетители и колко е входа?

Не може да се ползва от външни посетители .
Представям с особено в Арте с тази малка , особено от към басейни и пространство база ако можеше да се ползва какво чудо щеше да е .
Апропо , може да се резервира "руската къща" в двора от външни посетители но това не дава право за достъп в спато .

# 395
  • Пловдив
Добре, тогава къде може да се иде на следобедно Спа? Simple Smile

# 396
Бяхме в Арте за нова година, това ни беше 3-тия път да празнуваме там (през 2-3 години, не поредни) и определено ще е последния. Всички сме чували за баснословните цени по празниците на този хотел, и тази година не беше по-различно.
В стаята бяхме 3ма-имаше само 2 контакта. Значи тримата по едно и също време не можем да зареждаме телефони. За комплиментите кафе и чай беше обяснено на предната страница-присъединявам се и аз. Не може в 5-звезден хотел, като си платил хиляди за 3 нощувки да не зареждат кафе и вода ежедневно.
Разтегателния диван беше скъсан, отгоре един тънък чаршаф метнат....Няма достатъчно места за съхранение на дрехи. Един гардероб и толкоз. Дрехите ни по куфарите.
Храната им определено е намаляла и като качество и като количество.
Гвоздеят на програмата беше, че за новогодишната вечеря нямаше включени напитки! Нито алкохолни, нито безалкохолни. Поръчваш си и си плащаш. Както казах за трети път сме там, за пръв път си плащаме пиенето на нова година.
И последно-програмата им с известни "звезди" започва много късно. За Нова година-как да е, но другите вечери да чакаш до 23ч да дойде някой супер-мега-гига star, да изпее 3 песни и да си тръгне....Ами не, мерси.

# 397
  • на земята
И аз да се включа за Арте ,бяхме там малко след Коледа,и няма да повторим,Били сме в хотела два пъти,но хигиената вече е по всякаква критика.Стаята в която отседнахме не беше почистена добре,банята беше с косми,гардероба мръсен ,прозорците всички замазани и на пръсти.И всичко беше прашно.
Вече се събират явно много хора,басейните с косми и мътни,не почистват.Имат и плюс храната е хубава и разнообразна.За обяд обедното също беше вкусно,
Но за тези пари смятам,че трябва чистотата да е ниво.
Жалко за хотела.

# 398
  • София
Някой скоро ходил ли е в Гранд хотел Велинград?

Да споделя и аз мнението си по темата 🙂
Арте - през уикендите е ужасно пренаселено, капацитета на хотела изобщо не е съобразен с този на спа-то!Арте избираме единствено за делнична почивка, а откакто детето е ученик, това е неосъществимо за съжаление с изключение на лятото.
Политиката им за анулация е просто абсурдна (да не говорим за тази по черен петък), това е другото нещо, което ме отказва за резервации, с две деца вече това ми е сериозен фактор, да има малко повече гъвкавост.
  Санте, честно казано последните ни отзиви са от преди 2  години и не знам доколко биха били актуални.Само ще кажа ,че ни е любим хотел и ще си копирам в скрит текст впечатленията, които съм споделяла в друга група тогава и може да е полезен.
Скрит текст:
Включвам се с #позитивен коментар за хотел #Санте във Велинград.
Изкарахме си много добре ,бяхме с шест годишно дете.
Настаниха ни веднага,стаята беше добре почистена и наистина си беше чисто и си личи,че хотела е нов.За детето имаше широко и удобно разтегнато допълнително легло .Никога не са ми правили впечатление шампоанчета и сапунчета (не ги ползваме,носим си винаги),но детето много се впечатли,че имаше детски сет за него 😁
 * Храната на закуска и вечеря беше много хубава,за всеки вкус си имаше по нещо ,пресни плодове също имаше достатъчно,палачинки правеха на място на закуска,имаше възможност и фреш да си направиш.За вечеря около 10 вида салати,риби няколко вида,пица ,спагети,скара и.т.н.Наистина имаше доста неща.И кафето им беше хубаво и силно!
* Спа центъра - никакви забележки нямам,но все пак да подчертая,че моето дете плува,може би ако не можеше да плува,би ме притеснило това,че от детския басейн,много лесно може с една крачка да се прехвърли в дълбокия.Температурата на водата е около 32-33 градуса там.
Има и друг,по-малък акватоничен басейн с по-висока температура,около 36 градуса ми се стори,което според мен е доста за деца,които все пак играят/плуват във водата.
Външни басейни имаше три,единия е малък,отново с доста топла вода около 36 градуса по мои усещания.Детски ,до който не стигнахме и голям с водни шезлонги,около 27-29 градуса.Става и за плуване.
 Ползвах парната баня и инфрачервена сауна.Мъжът ми постоя в билковата сауна.
Солната стая е безплатна (обикновено се плаща на повечето места,където сме били).Навсякъде е чисто и поддържано.В басейните няма остри ръбове,плочките са матови и не се пързалят (може би ако тичаш бос ще паднеш де,но правя сравнение с други хотели,където опасност от подхлъзване е имало).
*Детски кът - мъничък е,моят син обикновено отказва ,но сега намери приятелчета и поигра.Мили бяха момичетата ,които ги пазеха,малко е отдалечено от ресторанта например,но пък съвсем спокойно може да се изпие нещо в лоби бара,който е точно до детския кът,докато детето играе.

В заключение все повече си мисля, че може би човек, който иска спа, трябва да се насочва към хотели с голямо, топло спа, било то и с по-малко звезди и не толкова "известни".

# 399
.....
В заключение все повече си мисля, че може би човек, който иска спа, трябва да се насочва към хотели с голямо, топло спа, било то и с по-малко звезди и не толкова "известни".
Това за мен е трудно да си го представя, че съществува. Няма как хотел с добро, голямо и разнообразно СПА да не е известен и да не е огромен. Няма да им излезе сметката на алчните хотелиери.
Все пак ако някой знае подобно място, моля, да сподели.

# 400
То ако хотелчето е малко, огромно СПА не е необходимо. Преди време си изкарахмесупер в Лъки лайт, малко и кокетно хотелче близо да Аура. но сега хотелът е затворен от много време. Постепенно настъпват разни Кашмири и други мутробароци на космически цени и приятни бюджетни хотели се закриват.

# 401
  • София
.....
Това за мен е трудно да си го представя, че съществува. Няма как хотел с добро, голямо и разнообразно СПА да не е известен и да не е огромен. Няма да им излезе сметката на алчните хотелиери.
Все пак ако някой знае подобно място, моля, да сподели.
Не е във Велинград, затова не казах какво визирам, но в главата ми е Римска Баня в село Баня.
Спа-то е наистина огромно и дори и на пълен хотел не се усеща, а водата си е топла и дори и да се киснеш, не ти тракат зъбките.Обаче има неща, които и там трябва да си оправят.
Стаите са много амортизирани , хигиената в стаята (банята) също не беше на очакваното от нас ниво.НО важно е да кажа,че сме ходили последно преди 6 години някъде, после започнахме да посещаваме съседен на него и сме доволни, ама то омръзва понякога.

milittana,  по-скоро да е съобразено с капацитета на хотела спато.

А за Кашмир,идеята за adults only е супер,  не сме ходили обаче ,просто цената от близо  600 лв за двама (вече сигурно си е толкова) за нощувка някак си ми идва чисто психологически над допустимото в главата ми.

# 402
Аз нямах предвид такъв хотел конкретно във Велинград, нищо че сме в темата за там.
За съжаление все по-трудно е да се намери читав хотел-приятен, добре почистен, със сравнително просторни стаи, добро обслужване, качествена и разнообразна храна и добри басейни и СПА. Аз съм съгласна да дам малко повече пари, но наистина всичко да съответства на заплащането.
И за съжаление се засилва желанието ми за хотели тип adults only, просто...."новите" родители и малките им деца се превръщат в най-големия ми кошмар. (Моля, не ме нападайте, аз моя дан в раждането и отглеждането на дете съм го дала, вече имам нужда от спокойствие и като ида на почивка, наистина искам да е почивка).

# 403
  • Пловдив
М да...скъпотия, а качеството го няма, са не говорим за отношение.

Аз да препоръчам малко и готино кафене, точно до механа Демеко. Предлагат любимо кафе...

Ето отвън..

Довечера може да пробваме р-нт Боров парк. Вчера само кафе пихме и по 1 крем карамел Simple Smile

# 404
  • София
Здравейте. Бях се засилила за Санте/Арте за 14-ти февруари и набързо се отказах. От Санте заради цените - 600лв на вечер, а от Арте заради мненията тук.

Като цяло съм меко казано потресена за какви цени става дума - в Инфинити две нощувки уикенда са 1200лв. също. За тези пари ще летим до Италия и ще се върнем няколко пъти...

Общи условия

Активация на акаунт