Хотелите във Велинград - 15 тема

• 48 617
  • 450
  •   4
Отговори
# 435
Eднократното посещение на СПА зоните не води до никаква полза за организма. Както и непрекъснатото киснене, както и плющенето вечер на блок маса. Истинското лечение е поне десетдневно с умерен брой процедури дневно и лимитирано използване на минералната вода до 30 минути дневно с почивки между ползванията. Колко хора може да си го позволят е съвсем различен въпрос.

# 436
П.И. Ехх, убихте хубавия спор. Добре, да заровим томахавките. Хубав уикенд на всички! Grinning

# 437
  • Пловдив
https://villarossaspa.com/about

Моята представа за СПА. Не съм ходила. С концепцията на Кашмир, но мноооого по-елегантно и също толкова скъпо. Нищо общо с онзи кич.

# 438
https://villarossaspa.com/about

Моята представа за СПА. Не съм ходила. С концепцията на Кашмир, но мноооого по-елегантно и също толкова скъпо. Нищо общо с онзи кич.
Това ми хареса като интериор, цените са соленички, но повече ме притеснява, че Наречен е в един улей между река и планина до шосе и на практика извън хотела не може никъде да се отиде, поне това съм виждала от пътя за Смолян като минавам от Пловдив. То се и вижда от прозорците как хотелът е пъхнат между скалите. Ще го разгледам още веднъж, но Наречен като курорт е далеч от Велинград в полза на втория.

# 439
  • Пловдив
Да, определено е така. Наречен ми е познат район, защото живея в Пловдив. Но аз по принцип не се разхождам извън хотела. Бачковски матастир е близо. Във Велинград, последно бях във V Chalet, но изобщо не отидох до града. Трябва си оглед на място. Резиденциите на бившата власт, имам предвид властта преди 1989, са на избрани места, каквото е и Велина, та разчитам на локацията. 😀

# 440
Ние всяка година минаваме покрай Наречен на път за Родопите. Там изглежда все едно бомба е паднала.

# 441
В момента съм тук, хотел Двореца. За пореден път, че е любим на детето. Един вътрешен басейн, подходящ за деца. Няколко външни- студен, топъл и горещ, голям за плуване пак топъл, две джакузита. Всичко това е навън. Има още два големи, които зимата са покрити и не се ползват. Спа- то е добре- сауна, парна баня, турска баня, инфраред кабина, топли пейки- стандартно. Платени услуги- каквото си пожелаеш. Рибките ги няма. Топло, чисто, храната е супер, но по- малко разнообразна от друг път, когато сме идвали. Може би, защото в момента има може би 10- 15 стаи запълнени. Хора, празно е! Не знам защо. Цената в букинг беше 1020 лв. за двама възрастни и дете под 12 години. През сайта на хотела платихме 543 лв.!!! Почти двойно по- малко.

# 442
  • Пловдив
Тъкмо се чудихме дали функционира Simple Smile От вън изглежда толкова западал...

Снимки от Клептуза...

Рибките...

Да ви кажа, че няма читаво кафе или място за нещо сладичко или солено Thinking не очаквах...
Освен онова кафе за което споменах. Всичко е мн.западнало.
Ако имах излишни 2 к за нощувка тук никога, ама никога не бих си го причинила.

# 443
Така е, писала съм, че баш зимата във Велинград е отвратително.Преди като ходихме на Акватоника и слизахме към центъра за разходка...е няма такава смрад, мръсни улици и пушеци от комините навсякъде.Изобщо не може да се говори за разходка из града, зимно време.Само за киснене по хотелите си е и разходка до пистата или Юндола.

# 444
На централната пешеходна улица има една сладкарница Бонбона, която ми е любима, но не съм ходила отдавна във Велинград и не знам дали работи още. Аз харесвам мястото през всички сезони, разбира се стоя главно в хотела през зимата или при лошо време. Няколко години летните си почивки прекарваме там и е много добре. Разбира се, не в най-скъпарските хотели, понеже ние пък търсим по-широко настаняване, а това не навсякъде е възможно, а дори да е възможно цената е невъзможна за нас.

# 445
Тъкмо се чудихме дали функционира Simple Smile От вън изглежда толкова западал...

Снимки от Клептуза...

Рибките...

Да ви кажа, че няма читаво кафе или място за нещо сладичко или солено Thinking не очаквах...
Ако имах излишни 2 к за нощувка тук никога, ама никога не бих си го причинила.

До ресторант Милениум има приятно кафене- Cafemag или нещо подобно беше името.

# 446
  • Пловдив
Ооо, и това търсихме Simple Smile ама няма нищо...само ресторанта и струпани маси завити с найлони или нещо такова...Май е магазин за кафе или само лятото го има Rolling Eyes

# 447
Някой скоро ходил ли е в Гранд хотел Велинград?

Да споделя и аз мнението си по темата 🙂
Арте - през уикендите е ужасно пренаселено, капацитета на хотела изобщо не е съобразен с този на спа-то!Арте избираме единствено за делнична почивка, а откакто детето е ученик, това е неосъществимо за съжаление с изключение на лятото.
Политиката им за анулация е просто абсурдна (да не говорим за тази по черен петък), това е другото нещо, което ме отказва за резервации, с две деца вече това ми е сериозен фактор, да има малко повече гъвкавост.
  Санте, честно казано последните ни отзиви са от преди 2  години и не знам доколко биха били актуални.Само ще кажа ,че ни е любим хотел и ще си копирам в скрит текст впечатленията, които съм споделяла в друга група тогава и може да е полезен.
Скрит текст:
Включвам се с #позитивен коментар за хотел #Санте във Велинград.
Изкарахме си много добре ,бяхме с шест годишно дете.
Настаниха ни веднага,стаята беше добре почистена и наистина си беше чисто и си личи,че хотела е нов.За детето имаше широко и удобно разтегнато допълнително легло .Никога не са ми правили впечатление шампоанчета и сапунчета (не ги ползваме,носим си винаги),но детето много се впечатли,че имаше детски сет за него 😁
 * Храната на закуска и вечеря беше много хубава,за всеки вкус си имаше по нещо ,пресни плодове също имаше достатъчно,палачинки правеха на място на закуска,имаше възможност и фреш да си направиш.За вечеря около 10 вида салати,риби няколко вида,пица ,спагети,скара и.т.н.Наистина имаше доста неща.И кафето им беше хубаво и силно!
* Спа центъра - никакви забележки нямам,но все пак да подчертая,че моето дете плува,може би ако не можеше да плува,би ме притеснило това,че от детския басейн,много лесно може с една крачка да се прехвърли в дълбокия.Температурата на водата е около 32-33 градуса там.
Има и друг,по-малък акватоничен басейн с по-висока температура,около 36 градуса ми се стори,което според мен е доста за деца,които все пак играят/плуват във водата.
Външни басейни имаше три,единия е малък,отново с доста топла вода около 36 градуса по мои усещания.Детски ,до който не стигнахме и голям с водни шезлонги,около 27-29 градуса.Става и за плуване.
 Ползвах парната баня и инфрачервена сауна.Мъжът ми постоя в билковата сауна.
Солната стая е безплатна (обикновено се плаща на повечето места,където сме били).Навсякъде е чисто и поддържано.В басейните няма остри ръбове,плочките са матови и не се пързалят (може би ако тичаш бос ще паднеш де,но правя сравнение с други хотели,където опасност от подхлъзване е имало).
*Детски кът - мъничък е,моят син обикновено отказва ,но сега намери приятелчета и поигра.Мили бяха момичетата ,които ги пазеха,малко е отдалечено от ресторанта например,но пък съвсем спокойно може да се изпие нещо в лоби бара,който е точно до детския кът,докато детето играе.

В заключение все повече си мисля, че може би човек, който иска спа, трябва да се насочва към хотели с голямо, топло спа, било то и с по-малко звезди и не толкова "известни".
Скрит текст:

Мда ... точно заключението ви относно СПАто на Санте, според мен  към момента е абсолютно не актуално, именно защото  не отговаря на капацитета на хотела , особено през зимата , когато и външния басейн не може да се използва и когато всички 140 стаи са пълни - дори да приемем, че в стаите има само по 2 човека  (въобще не отчитам децата и  стаите позволяващи да се настанят повече хора ) , сега си представете само 1/4 т.е 70човека да слязат в  СПАто какво става, а останалите !? ...

# 448
  • Пловдив
1 басейн ли има тоя прехвален хотел???

# 449
Има едно приятно кафене в центъра - Alibi. Него ли имахте предвид?
За разнообразие може да се пие кафе в лоби бара на някой от хотелите. Така на свободна консумация може да се сяда в Maxi, в Рич, преди имаше една панорамна сладкарница и на Бор, но май я затвориха. Приятно кафе-ресторантче лятото е Боров парк (намира се в близост до Рич).

Тези няколко ви ги изреждам, защото макар да не ходим на СПА почивки във В-д, често сравнително сме там с мъжа ми, защото имаме къщичка в града. Тъй като над 33 години не живея там обаче не зная много-много заведенията. Иска ни се като се разхождаме вечер да поседнем и ние някъде за по кафе, торта. Обаче... е семплина в това отношение градът. Като изключим споменатото Alibi на центъра. Много приятно голямо кафе наистина, но аз лично друго такова не знам. Затова се научихме да ходим в лоби баровете на близките до нас хотели - Макси, Бор. В Рич сме ходили също. В Санте само веднъж, не ни хареса. Те на свободна консумация пускат само във виенската им сладкарница. А там освен гранитогрес по стени и плотове няма нищо. Неуютно ми е някак. И е твърде сладко и скъпо.

Това обаче го пиша с уговорката, че не знам как стоят нещата из другите два квартала на града - Чепино и Каменица. Може пък там да има нещо приятно като заведение. Но... честно казано малко се съмнявам. Нямат добри традиции в направата на заведения и в обслужването велинградчани.

Общи условия

Активация на акаунт