Лидл 181 - Февруарска романтична

• 78 297
  • 812
  •   1
Отговори
# 180
Аз пак казвам. Запасете се с шоколад.
Това го работя от 15 години.
В момента е исторически драматично ...

# 181
  • София
Във фийда ми излезе статия от money, споменават цени около 6000 за тон, съвсем различни от цитираните по-горе.

# 182
  • Варна - Черна гора
Аз пак казвам. Запасете се с шоколад.
Това го работя от 15 години.
В момента е исторически драматично ...
Посъветвай ни и как да го съхраняваме, че преди време от едно такова презапасяване с шоколад с лешници си завъдих молци и червейчета Rage

# 183
Долче, искаше състава на италианските зърна кафе в шоколад

Последна редакция: пт, 09 фев 2024, 20:42 от reninel

# 184
От много месеци не ям шоколад, но преполагам същото важи за какаото?
Да взема няколко пакета какао тогава. Обаче как да се съхрани?

# 185
Посъветвай ни и как да го съхраняваме, че преди време от едно такова презапасяване с шоколад с лешници си завъдих молци и червейчета Rage
Обикновено имам по някой шоколад в нощното шкафче в спалнята, понякога се задържат доста време там, нищо им няма.
Имам едно отворено какао от години в кухнята, пак нищо му няма.
Ще взема да купя още едно.

# 186
Във фийда ми излезе статия от money, споменават цени около 6000 за тон, съвсем различни от цитираните по-горе.
Тон зърно.
От него за да стане масло... днешните котировки бяха около 15 000 евро за тон при грайндърите... И скоро, като гледам, трендът няма да се промени рязко... Сегашните шоколади в магазина са търгувани преди около 6-12 месеца суровините, при около 4000 евро за тон масло.

Последна редакция: пт, 09 фев 2024, 20:18 от duhi_puhi

# 187
duhi_puhi,
Мен повече ме вълнува био какаото. Как да го съхранявам, ако купя повече?

# 188
duhi_puhi,
Мен повече ме вълнува био какаото. Как да го съхранявам, ако купя повече?
На прах ли? Нищо му няма и 10 години да стои... На сухо, тъмно и затворено, далече от бубалеци. Като всеки сух продукт.
Биото е ала-бала 😉 ама щом ви харесва.
Маслото в какаото на прах е много малък %, обикновено. И реално освен да се завъдят молци, както във всяко зърно/брашно, друго няма какво да му се случи.

И не, последните години не е от вътрешна инфлация повишението на шоколада. Световно е и е пряко зависимо от цените в Африка. Когато е кратко, дори да е рязко, не се отразява толкова. Но в момента е повече, отколкото нормално се случва... Това ще се види до 6-12 месеца в магазините.
Следващата Коледа ще са златни шоколадите.

# 189
  • shumen
Шоколади има на промоция на Милка.

# 190
Тъкмо да се спра най-после Laughing
Мерси за полезното инфо.

# 191
Шоколади има на промоция на Милка.
Това не е точно еталон за шоколад 😉

# 192
Може ли някакъв ориентир какъв апокалипсис се очертава при шоколадите? Нещо от сорта 10 лв за шоколад, или не може да се предвиди?

# 193
Аз мисля да се презапася с шоколад, после да си го хапна и после пак... Без значение какъв ще е апокалипсиса.
Може ли помощ - кажете, ако видите нещо подобно в някой от западните филиали в София. Само че без дървената част отгоре. Имало го е в брошура преди 2-3 седмици. Може все още да не са го прибрали:

# 194
Чак апокалипсис 😁
Мииии ако млякото и захарта ги запазят каквото е, обикновено 1 кг при производител индустриален шоколад струва колкото 100гр на щанда в магазин.
Значи със сигурност ще задмине 10. По-скоро 10 евро, ако така продължава... Не знам как ще го представят, по-скоро като 60г-70 гр блокче, вместо 100...
То вече нормалните шоколади са към 10тина лв за барче.
Купете си по-скоро хубав шоколад на копчета/монети/капки или каквото... По има смисъл от Милка..

Общи условия

Активация на акаунт