Лидл 181 - Февруарска романтична

• 78 293
  • 812
  •   1
Отговори
# 210
Дори и да има някакъв апокалипсис, или каквато и да е причина, презапасяването с храна, особено нетрайна не е добра идея. Независимо от храната, или дори да ни е любима, омръзва, и така може да се наложи да се изхвърля ... и така нито ще сме спестили, нито пък ще сме доволни.

Отделно често самите спекулации, водят до изкуствено завишено търсене, породено от слухове, или от "една жена каза", както се беше случило с олиото преди година.

# 211
Цената на олиото се повиши от повишената цена на суровината, за което имаше същите "слухове" няколко месеца преди реалното повишение. Тези "слухове" бяха тогава реалните тръжни цени към момента. Тоест никакви слухове, реалност. Цената на олиото не беше повишена само в България.
Или според вас и цената на зехтина от слухове се вдигна в цяла Европа? Пак е въпрос на повишена стойност на суровините, по различни причини.
За какаото се говори още от миналата година, за борсовите и тръжни повишения на цената. Лоша реколта, повишена консумация, голямо търсене, много по-високи цени на суровината, и логично ще се повишат и продуктовите цени. Явно в момента са още по-високи.
Или бг-мама ще е виновна за това?

п.с. шоколад няма начин да изхвърлим Laughing

# 212
Генерално говоря. Покачване и спадове на цените винаги ще има, както се вижда. За олиото беше спекулацията на българските производители, и се опитаха да изкарат украинците виновни, и както се видя - все още се опитват. Цената се нормализира, така ще стане и с какаото, ако има повишение. Няма повод за паника, нито нужда от презапасяване, това искам да кажа - а всеки е свободен да постъпи, както намери за добре.

# 213
Въпрос свързан с касите на самообслужване в Лидл.
Скрит текст:
Когато си взимаш плодове или зеленчуци те "пита"- с найлонова торбичка, с мрежеста или без.... Какво трябва да се отбележи? И какво следва от това? В смисъл-промяна в грамажа или таксуване на амбалаж?
Вчера за първи път бях на такава каса и се ошашках...
Благодаря!

# 214
Въпрос свързан с касите на самообслужване в Лидл.
Скрит текст:
Когато си взимаш плодове или зеленчуци те "пита"- с найлонова торбичка, с мрежеста или без.... Какво трябва да се отбележи? И какво следва от това? В смисъл-промяна в грамажа или таксуване на амбалаж?
Вчера за първи път бях на такава каса и се ошашках...
Благодаря!
Питах, казаха промяна в грамажа, т.е. приспадат грамовете на торбичката.

# 215
  • София
Никога няма да се запася с шоколади!

На който му трябват купони от седмичните, да ми пише.

# 216
Подарявам + Валентинките, при нас имаше кутии сладолед само 3 или 6 броя 🤯

# 217
  • Bulgaria
Подарявам + Валентинките, при нас имаше кутии сладолед само 3 или 6 броя 🤯

Еха, късметлийка Simple Smile

# 218
Изкупили сте всичкото кафе в шоколад от италианската седмица. Успях да открия на Детелина скрити между други изостанали продукти, че иначе сигурно няма да мога да заспя.

# 219
  • София
Zlat_na, имаше цял кашон от италианското кафе в шоколад в новия магазин в Люлин 4.

Аmiamo, и аз не бих се включила в такива форумски акции по презапасяване с отделни стоки.
Пазарите се саморегулират. Периоди на поскъпване се редуват с периоди на намаление на цените. Има години със слаба реколта и с богата реколта.
Няма да правя дома си на склад, хеле пък за шоколади. Тези истерии са вредни и за психиката, и за джоба.

# 220
Zlat_na, имаше цял кашон от италианското кафе в шоколад в новия магазин в Люлин 4.
Аз не съм в София за съжаление. Ще погледна и в близкия Лидл ако мина тия дни, пък ако няма - здраве да е.

# 221
Мен също ме зарибихте с това кафе в шоколад, но за щастие нямаше и в магазина в Младост 2 и този в Студентски ( или поне аз не видях). Вчера се запасих с КМ, ПМ и портокали , а днес успях да намеря и сиренето за 12,79 Wink Набарах и намален балсамов оцет от 4,99 на 3,14 , Киндер шоколадчета 1/2 м за 8 лв ( те отдавна св мъчат да го пробутат , ама намален излиза на далавера ,спрямо това да си ги купиш отделно кутийките).  С една дума съм доволна  Winkhttps://

Последна редакция: сб, 10 фев 2024, 23:17 от paulieM

# 222
Е то тук чрез пост се пише за всякакви продукти запасих се, заредих нам си какво... Сега шоколада проблем стана.
Човек да не сподели нещо (пак казвам, което досега не се е случвало в сектора) и айде веднага спекулации и хейт...

# 223
  • Буркина Фасо
Мен също ме заеибихте с това кафе в шоколад,
проверявайте си постовете бре, хора  rotfImbo   

# 224
Презапасяване с шоколад заради някакво предпологаемо вдигане на цените с 10-15% е върхова форма на малоумщина, която може да се сравнява с паниката за тоалетна хартия, а самата "паника" би създала по-основателни поводи за вдигане на цените от някакви проблеми с реколтата. И като се запасите какво очаквате да стане, ще имате шоколад за година напред? Или ще изядете в пъти повече шоколад отколкото ако нямахте запаси под ръка. Накрая като теглите чертата, цялото упражнение ще ви е струвало по-скъпо отколкото ако трябваше да купувате на предполагаемите нови цени, но само при необходимост. Дори няма да смятам нуждата от нови дрехи....

Общи условия

Активация на акаунт