Хитринки за всякакъв случай - 38

• 44 565
  • 749
  •   1
Отговори
# 105
Ако е от тези дето се вадят -пълниш до половината с топла вода, почистващ препарат и шепа ориз. Запушваш отвора и тръскаш силно във всички посоки, оризовите зрънца почистват стените механично. Може първо да накиснеш с препарат, за да се размекне замърсяването.

# 106
Здравейте,дайте идея за лечение на изгоряло с домашни средства.Няма да качвам снимка,че е гадно.Изваждах си купата,което е метална от еърфрайера и съвсем леко се докоснах.А стана голям,болящ,червен белег.Мазах с гентамицин.Какво друго да мажа от домашните неща?

# 107
  • София
Ако има дефламол най - добре действа или с друго за слънчево изгаряне

# 108
  • Варна
  Краве масло, мас, олио.

# 109
  Краве масло, мас, олио.
Масло и олио имам.Сега ше се мажа.И кокосово имам.

# 110
  • Варна
ОК, щом усетите , че попива, мажете пак, да не става мехурче. Кокосово-не! Може кора от банан / парче ябълка, но без памучета и марли!

# 111
Изпрах зимно яке в пералнята и на места ватата му се сплъсти и стана на топки. Как да го възстановя, дали има ли начин?

# 112
  • Варна
  В сушилнята( ако нямате , занесете в пункт) с (тенис)топки.

# 113
Здравейте,дайте идея за лечение на изгоряло с домашни средства.Няма да качвам снимка,че е гадно.Изваждах си купата,което е метална от еърфрайера и съвсем леко се докоснах.А стана голям,болящ,червен белег.Мазах с гентамицин.Какво друго да мажа от домашните неща?
На мен ми слагаха сода, но в първия момент, след мазане с нещо вероятно е късно. Домашните средства не са много, все трябва да има някаква активна съставка, но ако имаш наблизо аптека - Ацербин, крем Вишневски, лепенки или мазило със сребро.
В много къщи (и удома) се поддържа и старият крем Здраве (Медикоидеал) с цинк, ако имаш, мажи с него. Добре действат и мазила с невен.
В някои аптеки, които не работят само с готови продукти, се изготвя точно крем за изгаряния - действа буквално магически, но го препоръчвам на последно място, тъй като такива аптеки останаха много малко. И все пак, ако имаш такава възможност, бих я препоръчала на първо място като ефективност.

# 114
Изгоряло се маже с леко навлажнен сапун и се оставя така. След малко пак се маже. Не течен. Може и със суров картоф, но сапунът помага по-бързо.
Ако вече е мазано с мазнини няма да може сапунът да проникне.

# 115
Изпрах зимно яке в пералнята и на места ватата му се сплъсти и стана на топки. Как да го възстановя, дали има ли начин?
Вата ли е или пух пълнежът? Ако е пух, той така си се степва при прането, в сушилня се оправя или може и на ръка да се разбие после. Доста бой и тръскане падат но става. Ако е вата и се е събрала... не съм убедена че може да се оправи това.

# 116
# 117
Сложи го на спалнята и го удряй с точилката ,ако е гъши пера ще се оправи !

# 118
Сложи го на спалнята и го удряй с точилката ,ако е гъши пера ще се оправи !
Много се смях на това...
Но ако наистина работи, ще се пробва.

# 119
  • Сред мелниците
Ползвали ли сте лимонена киселина за отстраняване на котлен камък от уреди перални кафемашина, бели петна от варовита вода и др. Отскоро се боря с тази напаст. Преди не знаех колко щастлива съм била.
За пръв път виждам , напр тук
https://one-tergent.com/shop/one-limonena-kiselina/

Общи условия

Активация на акаунт