Хитринки за всякакъв случай - 38

• 45 129
  • 749
  •   1
Отговори
# 135
То,това е друго.Кафе машините се чистят по друг начин.Твоето прилича на начина,по който чистя бързоварната кана,а аз я ползвам много.Само,че я търкам с половин лимон,слагам вода и същия лимон и оставям да заври.

# 136
Здравейте, нужен ми е съвет !
Преди 2 седмици си боядисах косата с без амонячна боя за коса с 1тон по светъл от естествена ми ,но не ми харесва! Ще може ли цвета да се измие , тоест натурално русото което се получи да се измие някак , защото ми червенее някак ?

# 137
Може би момичетата в раздела за красота ще помогнат. Има теми по цветове.

# 138
Изсветленото няма начин да се измие, то не е покрило естествения ти цвят, а е разрушило пигментите в косата ти. Няма връщане, освен да се боядисаш в по-тъмен тон.

# 139
  • Пловдив
Преди 2 седмици си боядисах косата с без амонячна боя за коса с 1тон по светъл от естествена ми ,но не ми харесва! Ще може ли цвета да се измие , тоест натурално русото което се получи да се измие някак , защото ми червенее някак ?
Аз се изрусявам с безамонячна боя - в началото е супер, но с течение на времето корените пожълтяват/порижавивяват (ег@ти думата, ако изобщо има такава). Оправя се с нови изрусяване.
С безамонячна не знам как Ез но преди години върху прясно боядисани русо, което стана рижаво, сложих някаква тъмна боя - резултата беше още по-плачевен

# 140
Аз се изрусявам с безамонячна боя - в началото е супер, но с течение на времето корените пожълтяват/порижавивяват (ег@ти думата, ако изобщо има такава). Оправя се с нови изрусяване.
С безамонячна не знам как Ез но преди години върху прясно боядисани русо, което стана рижаво, сложих някаква тъмна боя - резултата беше още по-плачевен
Чувала съм от изрусяващи се дами, че такова нещо се оправя само при фризьор и то не винаги, защото всяка коса реагирала различно и понякога обичайно предприети от фризьора мерки нямат ефект. Нямам личен опит.

# 141
Внимавай сега, да не се получи зеленикав оттенък, ако сама тръгнеш да коригираш цвета.

# 142
Мога да споделя домашни методи за сваляне на цвят, но изсветленото няма да оправят. Най-добре на фризьор.

# 143
Или с този цвят до следващо боядисване, или на фризьор. По-тъмното ще покрие и цвета ще е тон по-тъмен, макар, че след като се отмие може да се доближи до желания цвят.

# 144
Благодаря ви , въпреки че ми се струва че се отмива и сега . До 2 седмици не се ли отмие ще взема кестенява на Лореал може би и ще я боядисам както писа Bamzita !

# 145
Чела съм, че с витамин С(течен или стрити таблетки) се сваля боята, но не съм пробвала.

# 146
И има вероятност да я изгори. С всякакви киселини се сваля - маска с кисело мляко, с банан, с лимонов сок. Повечето домашни маски, включително с масла, свалят боята. Но свалят пигмента, не връщат първоначалния цвят. Не знам колко са безамонячни тия бои, но ако не мога да ида на фризьор, се боядисвам с кастинг на Лореал и покрива идеално белите ми коси. И не се измива седмици наред.

# 147
Как да суша спалното бельо /долен чаршаф и 2 плика за завивка/ в сушилнята без да стават на топка? Усуква ги и като ги извадя са влажни. Има ли някакъв хак за това? Сега ги пускам по 30 минути едно по едно, ама не си е работа така?

# 148
С топки за сушилня? Да не е препълнена? Аз понеже ползвам пералня със сушилня, при свършване на прането ако не ме мързи и съм си у дома, вадя част от нещата, разделям ги и ги пускам обратно. Ако излиза мокро, значи или е препълнено, или програмата не е подходяща. Като свърши, ги вадя още топли и ги сгъвам изпънати. Слягат се и се изпъват по гънките след няколко часа.

Само сушилня ли е? 30 минути за чаршафи не е ли много кратко?

# 149
Колко по- празна е сушилнята, толкова по- омотани са ми чаршафите. И топки ползвам.

Общи условия

Активация на акаунт