Хитринки за всякакъв случай - 38

• 45 136
  • 749
  •   1
Отговори
# 150
Не е нито празна, нито препълнена. С пълна пералня с дрехи нямам проблем. Чаршафите ги увива на кълбо и не могат да изсъхнат. Веднъж даже се разходи две педи напред сушилнята с кълбата вътре...

# 151
Аз не ползвам топки. По едно време ползвах, ама не видях смисъл и спрях. Само веднъж пликът беше станал на топка и го беше обвил чаршафът като - беше се получило нещо като бохча. Усетих се, когато сушенето продължи твърде дълго, та спрях програмата и пуснах отново. И наистина, сушилнята не беше твърде пълна. Втори път не се е случвало, та не мога да забележа кое е предпоставка.  
Не е нито празна, нито препълнена. С пълна пералня с дрехи нямам проблем. Чаршафите ги увива на кълбо и не могат да изсъхнат. Веднъж даже се разходи две педи напред сушилнята с кълбата вътре...
Леле, леле...че не е ли тежка, за да се разхожда така? Каква е сушилнята и самостоятелна ли е?

# 152
В моята сушилня съм сложила две топки. Нормално се суши спалното бельо, но програмата ми е по-дълга.

# 153
С топки, без топки на чаршафите не мога да им намеря цаката.

# 154
Плика отделно. Това е хака. Той прави белята. Поне при мен. Влизат вътре в него и край.

# 155
  • Стара Загора
Моите пликове са цип и пак се усукват. Като се вържат на възел откачам. Голямо дърпане пада.
Последният път ги сгънах на квадрат (колкото е възможно за чаршаф с ластик) и нямаше възли.

# 156
Пликът отделно пускам, ако няма копчета или цип. Ако има ги затварям и не се усукват чаршафите. Не се губи време с отделното сушене, даже става по--бързо и са по-изпънати. Никога не ги сгъвам преди сушене - ако отворите на третата минута ще видите, че са напълно разбъркани, няма смисъл от излишна дейност.

# 157
Закопчавам им копчетата на пликовете, но и това не помага. Долния става на бухча, пликовете в него... Калъфките за възглавници ги чакам да се съберат повече и пера отделно. С тях проблеми нямам.

# 158
  • Бургас
Имам ново яке, купено отдавна. Непрекъснато ципът заяжда.  Какво да направя- да сложа нов цип или нещо друго....

# 159
Натъркай с восък.

# 160
Винаги съм се чудила на тоя трик с восък или парафин върху цип... после като се пере тая дреха, не отива ли и по плата от него и да направи петна? Имам и аз един заклещен цип на джоб и заради това не смея.

# 161
Ако ципът е смотан, нищо не помага. От топлата вода може да отиде на плата, да.

Ако заяжда заради лош шев или някой измъкнат конец, това няма да го оправи.

# 162
Имам ново яке, купено отдавна. Непрекъснато ципът заяжда.  Какво да направя- да сложа нов цип или нещо друго....

Вземи една свещ и натъркай хубаво с нея ципа отвсякъде.  После ще се движи гладко.

# 163
Не ми се е случвало да има петна след изпирането на восъка. Най-често на обувки оправям така циповете, но е имало и разни якета.

# 164
  • Варна
  Има вариант със сапун да се натърка- при пране няма да е проблем. Изпробвано многократно.

Общи условия

Активация на акаунт