Хитринки за всякакъв случай - 38

• 45 148
  • 749
  •   1
Отговори
# 165
И тук да попитам на едно боди на бебето тиквата не се премахна със Спот за петна, а от панталонките се махна.
Предполагам е нещо от материята.
Или да пробвам още веднъж.

# 166
Натъркай с твърд сапун.

Имам ново яке, купено отдавна. Непрекъснато ципът заяжда.  Какво да направя- да сложа нов цип или нещо друго....

# 167
Забравих да попитам с обезмаслител може ли да се изчисти залят котлон (плочата му) с мазнина ?

# 168
  • Sofia
Да,може 👍

# 169
Керамичен-да.За друг не съм пробвала и не знам.

# 170
Обикновен е.

# 171
Навремето посипвах залятата мазнина със ситна сол, за да не пуши и след това почиствах с обикновено веро и гъба.
А да не говорим, че като по-малка имам спомен, че тези котлони ги мажеха със специална черна боя и ги лъскаха с четка, и седяха като нови. Оказа се, че още съществува тази боя.

Забравих да попитам с обезмаслител може ли да се изчисти залят котлон (плочата му) с мазнина ?

# 172
Може, разбира се.

Как да изчистя упорити стари петна, вероятно мазнина, от кухненски гръб? Не става с обезмаслител, нито с парочистачка. Не смея да слагам много агресивен препарат. И с препарати за стъкло и мебели пробвах, не иска да се изчисти добре.

# 173
Може, разбира се.

Как да изчистя упорити стари петна, вероятно мазнина, от кухненски гръб? Не става с обезмаслител, нито с парочистачка. Не смея да слагам много агресивен препарат. И с препарати за стъкло и мебели пробвах, не иска да се изчисти добре.
С нещо абразивно, но ще си трябва търкане след като са стари и не си успяла досега.

# 174
Аз съм чистила с тази пяна. Нямам увредено по плота. Можеш да опиташ на място където не се вижда за проба.
https://www.dm-drogeriemarkt.bg/medix-aktivna-pyana-za-pochistva … 800069401575.html

# 175
От какъв материал е гърбът?

# 176
Може, разбира се.

Отделни петна ли са или този типичният мазен слой който се получава като се готви в близост? Ако е второто, бих пробвала с нещо мазно, колкото и на някого да му звучи странно. По принцип с течен парафин го дават тоя номер но може да се пробва и с малко олио да се намаже и после вече (ако проработи), олиото като е разтворило налепа, то се чисти по-лесно отколкото е било в началото. Поне аз бих опитала на малка част, като гледам няма какво да губите и със сигурност не е агресивно.

# 177
Обикновен ПДЧ гръб и плот. Стоят като прозрачен слой, който се вижда на определена светлина. Не става с друга мазнина. Ще пробвам препарата на Медикс. С него внимавам, защото съм разяждала повърхност с този за загорели, който е като крем.

# 178
Обикновен ПДЧ гръб и плот. Стоят като прозрачен слой, който се вижда на определена светлина. Не става с друга мазнина. Ще пробвам препарата на Медикс. С него внимавам, защото съм разяждала повърхност с този за загорели, който е като крем.
Ако пробваш да размекнеш с течен препарат за стъклокерамика (не кремообразния, а течен)?
Този имам предвид: https://shop.lillydrogerie.bg/st-klokeramichen-plot250ml-524657

# 179
  • Пловдив
Може да пробваш, да напръскаш с обезмаслител, след това да поставиш отгоре кухненска хартия и да напръскаш и нея с обезмаслител - така няма да се стича и ще действа колкото време го оставиш.

Общи условия

Активация на акаунт