Хитринки за всякакъв случай - 38

• 45 170
  • 749
  •   1
Отговори
# 210
  И как/защо остана половин банан?!!!

Правя на бебето хапване с 1/2 банан.
Аз не обичам да ям и ми е жал да го хвърля.
И за това търся начин, за да мога да използвам останалата 1/2 за следобедна закуска.

# 211
С кърпа и какъв препарат мога да почистя платът ?
Скрит текст:

# 212
  • Варна
  Ако напишете от какво е петното/замръсеното, може и да Ви помогнем с почистването на плата.

# 213
Ако е обикновено замърсяване - препарат за дамаски, примерно Астониш е хубав.

# 214
Досега действах с мокри кърпи.
Малко пюре има тук-таме.

# 215
На моята количка се сваляха доста неща и ги перях.

# 216
  • Бургас
Как да изчистя лесно и бързо бели фуги в банята? Всяка седмица чистя банята, но още на втория ден, от сапуните и шампоаните фугите в ниското леко ми жълтеят.
Кислородната вода също действа.

# 217
Най добри резултати за бели фуги постигам с белина! Напръсквам фугите и оставям 20 минути да действа, след това изплаквам обилно с вода. Мирише ужасно и е хубаво след това поне няколко часа да се проветрява. През годините съм ползвала какви ли не скъпи и прехвалени препарати, но най доволна съм от белина Аче.

# 218
Купих наскоро препарат с амоняк, не съм го ползвала още.
Някой с препоръки, как се ползва, за какво. Има ли опасност да повреди цветни фуги, на бели как се представя? Стъкла мога ли да почиствам в него?

Последна редакция: нд, 18 фев 2024, 09:23 от Пролетно цвете

# 219
Някой с препоръки, как се ползва, за какво. Има ли опасност да повреди цветни фуги, на бели как се предста? Стъкла мога ли да почиствам в него?
Не пише ли на самия препарат за какво е и върху какво да не се прилага?
В обезмаслителите има амоняк, за стъкло е подходящ, за друго не се сещам.

# 220
Препарат с амоняк е идеален за почистване на стъкло.

# 221
Някой с препоръки, как се ползва, за какво. Има ли опасност да повреди цветни фуги, на бели как се предста? Стъкла мога ли да почиствам в него?

Аз стъклата и дограмата чистя само с амоняк. С този препарат дограмата става бяла и стъклата не стоят замазани. Само трябва да се уцели подходящо време, да не духа силен вятър и да не са големи горещини, че така човек може да се задуши от миризмата.

# 222
Карз, може ли подробности за кислородната вода? Колко процента, само фугите ли се обработват, оставя ли се да престои малко или ведна се чисти, по- силен процент кислородна вода означава ли по- качествен и бърз резултат?

# 223
Наливала съм кислородна вода, перхидрол, киснене - ефектът върху фугите е слаб и несравним с белина/препарат против мухъл, който пак е на хлорна основа. Мирише, но за няколко часа се проветрява.

# 224
Някъде препарат за баня с амоняк ми беше попаднал, нищичко не чисти. Само вонеше ужасно. Измих тоалетната с него и го приключих набързо 😁

Общи условия

Активация на акаунт