💖 Един за друг 💖 Сезон 5 (тема 1)

• 81 633
  • 1 176
  •   1
Отговори
# 1 080
  • UK
Сияна и Светослав и те изкараха късмет, че не бяха на прицел, че техните отговори също бяха безумни. Първият български космонавт, теорията на относителността, сватбения марш, това бяха все въпроси за тях.

Михаела и Венци реагираха тъпо, когато Петя отговори, че България е влязла в НАТО през 19. век, но в същото време Венци не знае химна.

Дилян, ако имаше някакъв капацитет, все щеше да има някаква обща култура, дори и да не е учил след 4. клас. Той все пак е с претенции на човек, който пътува и е работил в различни държави.

# 1 081
Хора, разнищихте ги тези участници! Smile Човек може много добре да си живее и без да знае кой е написал "Лебедово езеро" и "Лешникотрошачката" (нищо, че ми е от любимите класически композитори). А качеството на образованието пада, защото го има Интернет. Няма нужда да трупаш знания, щом Гугъл знае всичко.

# 1 082
  • SF
Той пък до 4 клас! Като някоя 110-годишна бабичка! Поне до осми да беше изкласил. Колко ли пари е изкарвал, докато е трябвало да бъде в пети клас. Някакви тъпи оправдания са това.
Образованието е задължително. Той значи и шофьорска книжка не може да има.
И да беше учил след четвърти клас, едва ли щеше нещо да запомни и да покаже повече знания на снощната игра. Тогава щеше да казва, че то отдавна е било! И после в Испания, и после работа в луна парк и въобще на кой му пука коя река тече през Велико Търново.
Щом Искър тече там, вероятно язовир Искър също е някъде около Велико Търново. А тук, до София е язовир Доспат.

Последна редакция: пн, 04 мар 2024, 14:15 от Esmee

# 1 083
Няма нужда да трупаш знания, щом Гугъл знае всичко.
Да, и като нямаш интернет, да не можеш да си кажеш 1 дума с чужденец, защото телефонът не може да ти превежда в това време? Безумно...    И да се смята трябва, и да се учат езици трябва. Обща култура не се трупа насила. Но положението става все по-зле от година на година. На поколение Z като му спреш гугъла и не може да каже нищо. Без интернет са загубени. Ни ориентиране по карта, ни езици, ни смятане...

# 1 084
  • софия
Няма нужда и да се учи. Загубено време и години. Всичко е в Интернет.
Дано в опитите да се омаловажи общата култура, не стигнем дотам да отречем умението да четем буквите (с разбиране ще стане висше умение. Все пак ще трябва да могат да се съединят буквите от Интернета в думи. ) и да смятаме просто до 20. Таблицата за умОрение ясно е досадна ненужност.

# 1 085
  • SF
Няма нужда да трупаш знания, щом Гугъл знае всичко.

Е, точно заради това им мислене ги разнищихме участниците.
Така е, няма нужда да се трупат излишни знания. Недейте.
Днес е поредният ден, в който синус и косинус няма да ви потрябват.

# 1 086
Образованието е задължително.
Е, така е. Ама то и това, да не посягаш на под 18 годишна, ако ти си над 18 също е задължително, ама кой ти ги спазва тези неща, та Дилян ли. Като се разходиш из махалите и ти става ясно как се спазват законите у нас.

# 1 087
  • София
Той пък до 4 клас! Като някоя 110-годишна бабичка! Поне до осми да беше изкласил. Колко ли пари е изкарвал, докато е трябвало да бъде в пети клас. Някакви тъпи оправдания са това.
Образованието е задължително. Той значи и книжка не може да изкара.
Вече е изкарал, защото в първото им видео, имаше момент в който се возят в колата и той шофира. Преди години нямаше изискване за завършен 10ти клас, за да вземеш книжка, както е сега. Затова има и доста хора от малцинствата, които си имат книжки.

# 1 088
Това имах предвид, аз съм от доста по-старо поколение, когато в детството ми не само нямаше интернет, но и нямаше кабелна  и сателитна телевизия. И какво да правиш - четяхме книги, някои и по два пъти. Освен това съм в сферата на образованието и процесите са ми ясни. Технологиите се развиват и ако все още има хора, които са живели преди това време, след няколко десетилетия няма да са живи и тогава ще се видят с пълна сила последствията. И дано ползите да са повече, отколкото вредите.

# 1 089
Е, не така за Gen Z, имат и добри представители (мен например Heart Eyes) Joy Joy

Morphea, според мен пък е нужно такова “разнищване”. Нека по-малките, които гледат осъзнаят, че не е похвално да не знаеш. Четох снощи във ФБ групите разни коментари (понеже Кики и Емо са ми съграждани) как било нагласено, как въпросите били подвеждащи. Не знам кое му е подвеждащото на “Кой е първият антибиотик?”

Esmee, ти пък Търново. Искър може изобщо да не е в България, цели 6 континента, колко му е да е някъде другаде. Joy Някой скоро чувал ли е Колумб? Докъде е? Ще ги пишем ли 7 континентите? 8?

# 1 090
За мен трябва на си ходят Йоана и мъж. Мъжът й ок, ама тя.... толкова ми е злобна, неестествена и прикрита тази жена, а на всичкото му отгоре и леко необразована. Това си пролича още на играта със знамената във втория епизод, че не блесна с интелект.
Общо взето, напряга ме тази жена.
След Йоана и мъж, без значение поредността, ама да си ходят Елизабет и Мъж и Д и Д. Еднакво безлични са ми последните две двойки.
Ивайло на Христина голям стратег ще се окаже, прилича ми на Петър на Радина.

# 1 091
  • Sofia
Ползите ще са нулеви. На никой не му се занимава учи децата ни, как да анализират информация, да развиват собствено мислене и умения да разсъждават. Изискваме да заучават (зубрят) огромни количества информация, поднесена високопарно и неразбираемо. Целта е да се пишат повече учебници, за пари разбира се, а как, и какво пише вътре е все тая. Взехме парите, да се оправят другите.. Резултатите са видими за всички.

# 1 092
Зачудих се, че повечето имат малки деца - дали им четат книжки с приказки?
Аз съм любител на приказките и четях ма моите деца братя Грим, Мечо Пух, Хари Потър, Маншон, Полуобувка и Мъхеста Брада, Незнайко, израснаха с игрите за братя Марио, Castlevania и прочие. Сега са тийнове, посмъртно не мога да ги накарам да четат, но ги знаят и помнят. На всеки път като дават Терминатор или Хобит и фентъзи ги гледат, въпреки че ги знаят наизуст. Накарах ги поне веднъж да гледат Кръстникът, обаче въобще не вникнаха в същината и контекста. Но пък знаят Корлеоне и какво е "капо ди тути капи".
Децата са отражение на родителското тяло-къде повече, къде по-малко.

Последна редакция: пн, 04 мар 2024, 14:40 от Тумбел Нехранимайски

# 1 093
На Йоана мъжа й хич не ми е ок на мен. Типичен Бай Ганьо шкембелия, тропа по масата и си чака ракията и салатата и жена му тича да му разтрива краката. Най-анти са ми юристите, Йоана и мъж и двамата от Мадан. Елизабет кога го завърши това Право, като е на 23 (май) и е по майчинство в момента?

# 1 094
  • София, България
Образованието е задължително. Той значи и книжка не може да изкара.
Вече е изкарал, защото в първото им видео, имаше момент в който се возят в колата и той шофира. Преди години нямаше изискване за завършен 10ти клас, за да вземеш книжка, както е сега. Затова има и доста хора от малцинствата, които си имат книжки.

Точно така, това да имаш завършен клас за книжка е от съвсем скоро… примерно 5-6 години. Преди това просто трябваше да имаш 18 г Simple Smile И училището също не беше задължително до някакъв момент. После го направиха задължително до 8 клас.
Аз като го каза това, че е учил до 4 клас чак тогава се замислих дали не е от малцинствата? Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт