💖 Един за друг 💖 Сезон 5 (тема 1)

• 81 665
  • 1 176
  •   1
Отговори
# 1 095
Ох, чета, чета и си мисля, че съм с доста ниска култура 🤣 Ами и аз не разбирам грам от футбол, нищо не знам за играта. За филма-не съм го гледала и не ми харесва жанра. На и на мен да ми платят, пак няма да го гледам. Някой беше писал, че това показва, че сме затворени към нови неща (нещо такова, от многото прочетено забравих), ами излиза, че и аз съм такава. За Хари Потър-ами знам за авторката, даже за живота и, но не се сетих за името. А ако имаше някой въпрос за съдържание-гола вода! Венци забърза на въпроса на химна, според мен, и от там дойде грешката. Имаше неща, които не се сетих/не знаех и си признавам!

Относно образованието-Кики наемаше хора за работа доколкото си спомням, ами едва ли ги набира за музикална сфера и т.н. Всеки си има различни интереси и ми се струва малко преувеличено да ги човъркаме там където не трябва. Аз като работодател бих взела на работа човек, който разбира от естеството, не от Лешникотрошачката и т.н. 😉

Добавям за Ивана-не знаем дали е влязла баш така в разговора, но това не означава, че и двамата не трябва да се съобразяват с останали. В крайна сметка ни са си вкъщи. Ако е вярно-можела е да предупреди да и оставят н-брой яйца.

# 1 096
  • До морето
Йоана и Румен не са баш от най-младите и са пример, че не само малките не са чели.

# 1 097
  • SF
Това не бяха въпроси, които излизат пряко от учебниците. В училище само се създава интерес и навици. На хората не им пука, че не знаят и по никакъв начин не се опитват да научат нещо.  Нито са любопитни да научат нещо, ходейки на кино, нито обсъждайки филм, книга, концерт с приятели, с родители, нищо не ги вълнува и интересува.
Хари Потър, Междузвездни войни, Костенурките Нинджа не се изучават в нашите училища. Но който не иска да знае къде е Велико Търново и коя река минава през града, няма да иска да знае и къде пътува, какво вижда, кой е площадът, да даде 20 евро да посети и музея... По-скоро ще си купи боклучави безжични слушалки от някой сувенирен магазин за тези пари, отколкото да разгледа забележителност. Повечето са живели в чужбина. Сега имат шанс да учат там, да срещат хора от различни култури.
Този, който е работил в Испания, дали можеше да каже нещо повече от името на парка, в който е работил, ако го бяха попитали за нещо, свързано с Испания. Съмнява ме, че и Кики си е направила труда да разгледа картата на Германия и да запомни поне имената на градчетата, през които е пътувала. Все й е тая. Карай там, да мине. Ако нещо я интересува, го има в Гугъл. Хубавото е, че нищо не я интересува и това, което го има в Гугъл, си остава в Гугъл.

# 1 098
  • София
Таблицата за умОрение ясно е досадна ненужност.
Хаха..да, ето защо Петя е прочела една книжка и то точно Пипи.. След това, като героинята, е решила, че няма никакъв смисъл от уморение и е приключила с четенето...
Лошото е, че явно и голяма част от другите мислят така.

Скрит текст:
Момо не разбра какво точно е уморението и поиска да му се обясни по-подробно. Томи искаше да му обясни, но Пипи го изпревари.

— Например — каза тя — разбираш ли 7×7 = 102. Ценно, а?

— Само че съвсем не прави 102! — отбеляза Аника.

— Разбира се — обади се Томи. — 7×7 = 49.

— Разбери, че сега сме на остров Корекоредут — каза Пипи. — Климатът е съвършено различен и много по-плодороден. Затова тук 7×7 прави много повече.
.
— Хайде де! — казаха пак Томи и Аника........

# 1 099
Според мен доста хора оправдават Емилиян и Кики, защото често забелязвам как българите живеят в абсолютизми, тоест Емо и Кики са им симпатични и позитивни, та как може да са с трагично слаби знания, от които трябва да се срамуват? Не е възможно някой да има и позитивни, и отрицателни страни - трябва задължително, ако си глуповат, да си и противен в абсолютно всяко друго отношение. И обратното, разбира се, не може и да са симпатични, и да са глупави.

Давам по краен пример, но се сещам за случая "Дебора" - масова вълна от подкрепа за пребито и унизено момиче първите дни, а след някоя друга седмица се започна как слушала чалга, как имала снимки с предизвикателно облекло, как говорила и се изразявала. Това доведе до спорове дали наистина заслужавала подкрепата на хората, все едно само перфектните жертви заслужават подкрепа в такава ситуация. Всъщност си има цял синдром на перфектната жертва. Предполагам ние си имаме синдром на перфектния неук 😁

# 1 100
Той пък до 4 клас! Като някоя 110-годишна бабичка! Поне до осми да беше изкласил. Колко ли пари е изкарвал, докато е трябвало да бъде в пети клас. Някакви тъпи оправдания са това.
Образованието е задължително. Той значи и книжка не може да изкара.
Вече е изкарал, защото в първото им видео, имаше момент в който се возят в колата и той шофира. Преди години нямаше изискване за завършен 10ти клас, за да вземеш книжка, както е сега. Затова има и доста хора от малцинствата, които си имат книжки.

Точно така, това да имаш завършен клас за книжка е от съвсем скоро… примерно 5-6 години. Преди това просто трябваше да имаш 18 г Simple Smile И училището също не беше задължително до някакъв момент. После го направиха задължително до 8 клас.
Аз като го каза това, че е учил до 4 клас чак тогава се замислих дали не е от малцинствата? Rolling Eyes
Не е от скоро за книжката, аз карах курсовете 2009-та и още тогава ми искаха копие от диплома за средно или завършен 8 клас. Дилян не помня колко е годишен,но със сигурност са му търсили в документ за завършен поне 8 клас. То е безумно иначе,ако някой не може да чете как се предполага че ще си вземе дори листовките

# 1 101
  • София
На 37 е, което значи, че може да я е изкарал преди 19г.

# 1 102
По мое време даваха книжка още на 14г. или 16г. (не помня вече, отдавна беше 😆) за малки моторчета М категория. После на 18г. даваха автоматично В категория.
Аз съм на годините на Дилян.

# 1 103
  • София
Това не бяха въпроси, които излизат пряко от учебниците. В училище само се създава интерес и навици. На хората не им пука, че не знаят и по никакъв начин не се опитват да научат нещо.  Нито са любопитни да научат нещо, ходейки на кино, нито обсъждайки филм, книга, концерт с приятели, с родители, нищо не ги вълнува и интересува.
Хари Потър, Междузвездни войни, Костенурките Нинджа не се изучават в нашите училища. Но който не иска да знае къде е Велико Търново и коя река минава през града, няма да иска да знае и къде пътува, какво вижда, кой е площадът, да даде 20 евро да посети и музея... По-скоро ще си купи боклучави безжични слушалки от някой сувенирен магазин за тези пари, отколкото да разгледа забележителност. Повечето са живели в чужбина. Сега имат шанс да учат там, да срещат хора от различни култури.
Този, който е работил в Испания, дали можеше да каже нещо повече от името на парка, в който е работил, ако го бяха попитали за нещо, свързано с Испания. Съмнява ме, че и Кики си е направила труда да разгледа картата на Германия и да запомни поне имената на градчетата, през които е пътувала. Все й е тая. Карай там, да мине. Ако нещо я интересува, го има в Гугъл. Хубавото е, че нищо не я интересува и това, което го има в Гугъл, си остава в Гугъл.
+1
Любопитството е в основата. Мен това ме е водило винаги. Обиколила съм цяла България, катерила съм върхове, посетила съм всички пещери, музеи, манастири и съм събрала 100те печата на НТО. И не сама, а със семейството, важно е децата да се водят по такива места, пък какво ще им остане в паметта е друг въпрос..Но все нещо им е останало..

Аз забих на въпроса за Хари Потър и не защото не я знам Роулинг, а защото не ми изникна в първия момент. Междузвездните войни не е "моят" филм, но знам сюжет, герои, режисьор и сценарист, знам и актьорите, които участват и т.н. Т.е. извинението, че нещо не ме интересува, при мен не означава, че не знам базовите неща за въпросното нещо.

Последна редакция: пн, 04 мар 2024, 16:15 от elix

# 1 104
  • До морето
Аз забих на Еркюл Поаро, въпреки че съм изчела всичко от поредицата. Просто вчера ми избяга първото име. Казах само Поаро.
Паника е, както каза някой по-нагоре, да си забравиш факултетния номер на изпит или да забравиш ЕГН-то на детето, когато сте в спешното на преглед. Това е блокаж.
Да кажеш, че има 6 континента и че Искър тече през Търново - не е!

# 1 105

Относно образованието-Кики наемаше хора за работа доколкото си спомням, ами едва ли ги набира за музикална сфера и т.н. Всеки си има различни интереси и ми се струва малко преувеличено да ги човъркаме там където не трябва. Аз като работодател бих взела на работа човек, който разбира от естеството, не от Лешникотрошачката и т.н. 😉

Не бяха всичките ѝ въпроси на отвлечени теми. За Владимир Димитров - Майстора можеше преспокойно да знае, името му наистина се споменава много често в часовете в училище. За това че никоя дума не започва с "ь" можеше също да се сети. Мен ме отблъсна не това, че не знае отговорите, а че се мусеше като малко разглезено дете и се сърдеха с Емо, че я посочват да отговоря. Тя какво очаква - показа слабост, естествено, че ще се възползват от нея в играта. Условията и напрежението бяха еднакви за всички. А те с Емо така разпалено обясняваха за "блокирането", все едно, че това да забравяш под напрежение се среща едно на милион и трябва да ѝ дадат някаква извинителна бележка за играта и да не участва.

Отблъсна ме и Михаела - било я срам да слуша отговора на Петя за НАТО. А нас не ни ли беше срам да я слушаме как твърди, че водата кипи при 30 градуса? Аман от разглезени хора.

# 1 106
  • Melmak
Хора, спрете с този Дилян. Бил е цирков артист, а децата на цирковите артисти няма как да пътуват с цирка и едновременно да ходят на училище. Сигурно е изкласил някак като самостоятелна форма на обучение.

# 1 107
А мен ме отблъсна, че се нахвърлиха като лешояди на Кики и Емо. Бяха сочени за фаворити и гледаха да ги елиминират.
Голямо геройство, да риташ падналия - няма що.

# 1 108
  • София
Упряхме до Дилян, който сам обяви, че не е учил много и защо... Ами юристката, учителката, HR-ите и всички останали с добри професии? Петя и Дилян (основно Петя) се справиха по-добре от уж доста по-образовани от тях хора.

# 1 109
  • София
Много неприятна игра, защото лъснаха всички със ''знанията'' си и на мен ми беше неудобно да ги гледам.
Надявам се, че няма да има повече такива игри. За доброто на участниците...

Браво на Ивайло фермера. Даде само един грешен отговор от близо 10, за 'царството на гъбите' ако не се лъжа.
И само той заслужава похвала, защото всички останали се изложиха. Разбира се някои много повече от други...

Въпросите бяха на нивото на детската градина и 1 до 3 клас в училище.
Кики ясно, писали сте. Няма никакви знания явно. Жалко. Емо обаче също се изложи. И той има не малка вина, че се озоваха на дъното. Нека не се сърдят, а да почетат малко книги, но се съмнявам да го направят...
Симпатична двойка ми бяха и съжалявам, че си тръгнаха първи, но според мен ще им дадат втори шанс на по-късен етап. Така си мисля.

Елизабет правистката също се изложи много и да се радва, че не я подхванаха още в началото...

Петя избухна с НАТО през 19 век.
Както и Михаела с 30 градуса на кипене, хахаха
Голям смях беше с Гагарин/Армстронг как една участничка (забравих коя беше, май Сиси) явно от припряност по-скоро им обърка постиженията - пръв в космоса ; пръв на луната
И още куп бисери имаше, нямам думи просто

Кои се изложиха най-много:
Кики и Емо ; Лизи ; Светльо ; Йоана ; Петя ; Маргото ; Сиси ; Мишето и Венци

Две симпатични двойки пред телевизора. Тъпо, ама част от играта. Бях на 90% сигурен, че перничани ще се спасят. Доста са харесвани вътре. Не че Кики и Емо не са, ама малшанс да са точно срещу тази двойка.

Според мен най-малко долюбвани в къщата са Ивайло безвеждовия и Ивана (основно заради него) на първо място и Тишо и Софи след тях.

Има и доста безинтересни двойки, които обаче ей така промъквайки се между капките ще стигнат далеч.

Общи условия

Активация на акаунт