Математика

• 3 269
  • 31
  •   1
Отговори
# 30
  • SO 15
Здравейте.
Детето ни за върши математика/MMORSE/ в Саутхемптън.
И доката в БГ се ослушват фирмите за без пари да търсят кадри,веднага я"лапнаха" в Обединеното кралство,по специалността с много добра за начинаещ специалист заплата
Та учете математика,ако ви се удава!

# 31
С голямо закъснение попадам на тоя тред. Моите 2 стинки като човек работил във финансовата сфера в чужбина: завършилите математика (и физика) се лапат като топъл хляб във финансовата сфера.

Донякъде съжалявам, че навремето (преди 30г) майка ми ми проми мозъка с това "С математика най-много да станеш даскал". Следвах икономика, което не бе непременно тъпо, но аз се кефех на математиката и, допускам, че щеше да ми е по-интересно.

Ако имате интерес към математиката това само по себе си е голям дар - дори и да не сте талантлив математик (много малко от тези с докторантури по математика успяват да обогатят математиката с нови доказателства или теореми). Но това са умения (а и диплома), които тежат много.

Апропо, и в България май вече абсолвентите по математика са сред най-високо платените, подобно на тези с информатика (даже май са малко по-добре платени). Не е особено изненадващо - в България има много чужди работодатели и от там идва и адекватна преценка за това кои умения са ценни.

На кратко - следвайте математика и не се безпокойте: гладен няма да останете. Това е меко казано - най-вероятно ще сте заплатен доста над средното ниво.

Виж, ако държите да работите в малък град - там е друго. Както в България няма работни места за астронавти (каквито има в голяма страна като САЩ), така и в малките градчета няма някои работни места, които ги има в София. Във финансовата сфера в малък град възможностите са ограничени. Така, че ако предпочитате да живеете във въпросния град, може би, педагогическия профил е добър избор. Мисля, че като учител по математика ще имате добри доходи най-малкото защото има възможност за частни уроци. Чух, че частните уроци вече гонят 50лв. Не знам дали е така в малките градове, но със сигурност може да си докарвате добър доход и по този начин.
Престраших се и я писах на първо желание, а педагогическите на по-задни. 🙂

Общи условия

Активация на акаунт