Къде да срещна своя човек?

• 17 276
  • 436
  •   1
Отговори
# 270
Ей, не се спря бгмамата да ориентира и наклон да дава...
Статистическия начин на мислене, манталитет е известен също като стаден такъв. Повечето, та повечето. И как това, как постъпват повечето трябва да се отразява на индивида, ако не е овца или друго стадно животно?

# 271
Най-сетне стигнахме до връзката между темата - "Къде да срещна своя човек" и това какво търси търсещият, защото едното зависи от другото.

Търсенето (от моя страна в случая) бих отпочнал с това какво мога да предложа, защото така смятам за редно. Търсенето на човек не е като търсенето на тениска и аз може и да искам неща, гдето изобщо да не мога да покрия. Затова ми се струва по-удачно да споделя първо нещо за себе си, тоест търсенето да започне с представяне. Например: харесва ми да пътувам у нас и навън. Харесва ми да разглеждам градските архитектури, музеи и да вкуся, доколкото е възможно, от местния живот - храна, питиета, навици и традиции. Концерти - да, стига да ми харесва музиката, дискотеки - не, не е моето. Харесва ми да чувам и виждам нови неща, не е задължително да ми харесат всичките. Харесвам дългите разходки в гората (знам доста за дърветата и животинките). Много е хубаво, когато има с кого да се споделят тия преживявания. Харесва ми вкусната храна и да, мога сготвя доста повече от мусака, без да имам претенции за шеф-готвач. Това е свързано с онова, което харесвам най-много - да правя нещо с ръцете си. Дали ще е основен ремонт, реставрация на някаква вещ, поправка на нещо, дали ще рисунка, стол или маса, чили кон карне или хосомаки, удовлетворението от направеното и доволната усмивка отсреща (или моята) е безценно. Масажите също влизат в тая категория. И така нататък...

Брей че самохвално звучи всичко отгоре, ще му метна малко сол, че стана много сиропирано. Тоя същия не се интересува от футбол, не чете преса и не знае нищо за псевдополитическия живот в собствената си държава и е ужасно спънат в спортовете, поне има и може да кара колело. Има комплекс от физиката си, сезонен ринит и може да ви отегчи с, до голяма степен, никому ненужните енциклопедични знания в най-различни области. И така нататък...

Естествено, колкото и подробното да е представянето то ще предизвика куп въпроси, но си мисля, че е добро начало и е редно да покрива и положителни, и отрицателни черти на личността. Уточнявам, че търсенето не е някаква обсесия и "на всяка цена", то е процес. Колко дълго ще продължи - никой не може да каже. Относно това, каква връзка бих искал - дългосрочна.

Въпросът защо връзката ни се е скъсала след 20 г е твърде личен и не бих го оповестил публично.

# 272
  • Paris, France
Статистическия начин на мислене, манталитет е известен също като стаден такъв. Повечето, та повечето. И как това, как постъпват повечето трябва да се отразява на индивида, ако не е овца или друго стадно животно?

Човекът е стаден бозайник и при хората стадният ефект си съществува откакто съществуваме.

Няма как масовото поведение на хората от човешката група, в която даден индивид живее да не се отрази на шансовете да намери партньор с качества, които харесва. Game theory.

Bunz, ами просто излизай с жени! Това, което казваш, че харесваш все ще се хареса на някоя при условие, че хареса самия тебе. Ти вече имаш деца и всяка втора свободна на твоя възраст потенциално ти пасва. Поне 2/3 от това, което пишеш, че харесваш можеш да го правиш с приятели или сам. Визирам готвене, пътуване, бродене в гората, разглеждане на забележителности. Щом доста пътуваш, можеш да се запознаваш с жени по всички места, които посещаваш. Твоята е лесна ако не държиш на съжителство и не интегрираш малки деца в срещите. Вложи във външност!

# 273
  • София
Бънз, съжалявам, ама да опишеш няколко неща, които харесваш, и няколко, които не харесваш, е много далеч от това да представиш какво предлагаш. Пишеш, че искаш дългосрочна връзка, а се предлагаш като за лексикон в шести клас. Помисли малко какво се очаква от един мъж в сериозна връзка и напиши това.

Например:

Честен, лоялен, отговорен ли си?
Самостоятелно ли живееш?
Стабилен ли си финансово?
Искаш ли деца и в какви срокове?
Смяташ ли, че мъжът трябва да участва наравно в домакинството и гледането на децата?
Как би се погрижил една жена да си прекара приятно с теб?
Тук вече можеш да включиш как обичаш да си прекарваш свободното време.
И разбира се, добре ли изглеждаш, поддържан ли си, във форма ли си.

В комуникация на живо ще си разказвате за музика, концерти и суши, ама това да ти е отговор на въпроса какво предлагаш... Е меко казано несериозно. Все едно мъж да пита една жена какво предлага, и тя да каже, че обича шопинг... пък той да чака да чуе прави ли мусака Joy

# 274
  • Out of the Mix
Съгласен съм с Лъвица в случая.
Трябва да има абсолютна конкретика и яснота.
Нещатата не се случват така в любовта, поне при мен не са се никога.
В продажбите се продава през "ползи", но в любовта не е така, освен ако не е "по сметка", но тогава не е любов.

Именно, както Невена казва - излизай с жени, общувай, навсякъде, и онлайн, и на живо.
Но не прави грешката, че "търсиш", точно обратното - живееш си живота с всичките си интереси и ежедневие, и това ако се случи, добре дошло. Не да ти е изписано на лицето "отчаяние", както и на много жени.
Запознаваш се, прекарвате време, и ако се получи, също без никакво пренавиване.

Малко или много си и в неадекватна и странна ситуация, защото не си бил "на пазара на сингълите", а последните 20 г. нямат общо с в момента. Ще виждаш нови реалности, ще ти трябва време.
С двета деца колкото и да е лесно, по-скоро ще е трудно, особено ако искаш по-млада жена, която пък също в един момент може да поиска да имате и общо.

Подробното "представяне" е за "късметлийката", с която ще прекарвате време и ще се опознавате с времето.
Това не е "Адрес 4000", и не става така.

Последна редакция: нд, 12 яну 2025, 18:14 от Revoker

# 275
  • София
Ами то като стана дума, ей това са минусите - деца, бивша жена, евентуално издръжки и подобни ангажименти... А не, че не гледал футбол Joy Предполагам годинките също вече не са малко. Ей на тази база трябва да си направи сметка къде се позиционира и какво може да иска в замяна.

# 276
  • Out of the Mix
Да, багаж много, но ти Овенче изхождаш от себе си и "набор фактора на Лъвица" Joy
Иначе съм сигурен, че има доста 36-47 годишни жени, които биха се хванали на "хорото". Wink

# 277
  • София
Абе то и сигурно има, въпросът е какви Wink Че то много мъже не обичат багаж, нищо че техният може да запълни цяло товарно отделение Joy

# 278
  • Paris, France
Ами то като стана дума, ей това са минусите - деца, бивша жена, евентуално издръжки и подобни ангажименти...

В България издръжките са едни високи, ум да ти зайде! И за бившата съпруга издръжка няма доколкото разбрах от форума.

Ако мъжът е състоятелен, няма значение какви издръжки плаща. Тръмп с три деца и издръжка за Ивана се ожени с млада, бездетна манекенка. Като се разведе с нея, пак се ожени за млада и бездетна.

Според мене много по-неприятно от издръжка е смесено гледане с малки деца при него през седмицата, децата всеки уикенд с бащата. При такива обстоятелства малко жени ще се навият за връзка, даже и жени с малки деца.

Иначе съм сигурен, че има доста 36-47 годишни жени, които биха се хванали на "хорото". Wink

Аз не съм. Повечето са заети с малки деца. Тези без деца не щат стар и с деца.

# 279
Ами, че то повечето хора и хабер си нямат за себе си - рядко някой, който се определя за "Честен, лоялен, отговорен" е наистина Честен, лоялен, отговорен Wink
Аз не бих отговорила на такова "търговско описание" - все още съм наивница и вярвам, че хората не ги събират сроковете, които са си поставили, а съвметивмост и ЧУВСТВА, които вече е късмет ако пламнат. И всичко друго се пренарежда според човека АКО си паснете.

# 280
  • Out of the Mix
Невена, проблемът не е в "размера" на издръжката от 200 лв., а в ангажиментите покрай всичко, свързано с нея, покрай децата, бумагите, и какво ли не, заеми, кредити, зависимости, проблеми от всякакво естество.

Сама знаеш, че "състоятелните" си имат 10 наум, че почти на 100% младата "перспектива" ще е с тях заради "потенциалното осигуряване", а за много жени "убавици" това е "професия".

Както се казва - "искАл, имАл, дал"

Да, за смесеното гледане, особено на близки години ли са дечурлията, не мога да си го представя, ще трябва хамбар, конюшня, за да живеят всички 3-4-5-7 човека комфортно, катун направо.

Около мен имам няколко 45-50 годишни през годините "намерили" се с 35-37 годишни жени моми, учили до по-късно, еманципирани кариеристки, било докторки, банкерки, и тем подобни по етажите на корпоративната стълбица, а сега е пълно с 34-39 годишни такива, търсели и чакали белия принц на черния кон. Animal RacehorseAnimal HorseAnimal Unicorn Joy

Това за БГ, понеже не знам може да говориш за Франция, или като "тенденция" някъде си в Западния свят. Joy

Последна редакция: нд, 12 яну 2025, 19:40 от Revoker

# 281
  • София
Невена, Ревоукър го е казал, не е просто издръжката, ако е що-годе отговорен баща, разходът на пари и време е много по-голям.

Дорис, имам предвид нашето питане тук какво предлага, не да го излага пред жената на среща Joy Но тези неща са фактор и жената ще се интересува от тях, и ще се опита да ги преценява по други начини.

# 282
Човекът се е развел след 20-годишен брак. Надали децата му са пеленачета. Идеално е сега да намери някоя с поотраснали деца.

Старите ергени, неискащи деца и търсещи по-млади от тях булки, които искат деца, са повече под въпрос какво ще намерят.

# 283
  • Paris, France
Около мен имам няколко 45-50 годишни през годините "намерили" се с 35-37 годишни жени моми, учили до по-късно, еманципирани кариеристки, било докторки, банкерки, и тем подобни по етажите на корпоративната стълбица, а сега е пълно с 34-39 годишни такива, търсели и чакали белия принц на черния кон. Animal RacehorseAnimal HorseAnimal Unicorn Joy

Колежките на майка ми и тя самата бяха такъв типаж. Бяха се оженили за разведени мъже с по едно дете, обикновено на тяхното ниво образователно и имотно. Обаче не помирисваха децата от първите бракове на мъжете си. Повечето не са ги виждали наживо. Много ги видяха наскоро, на погребението на мъжа си. Женили са се предиииииии 50-55г.

Дъщерите им, минали 40г, със същите образователни и кариерни особености нямат деца. Някои са в съжителство. Други се ожениха много млади и им тръснаха внучето.

Много е трудно и скъпо гледането на деца в момента и затова малко хора искат дете и всички бягаме с 200 от човек с дете.

Човекът се е развел след 20-годишен брак. Надали децата му са пеленачета. Идеално е сега да намери някоя с поотраснали деца.

Има живеещи по 10 и 15г заедно, които отлагат децата по някаква причина и като се появят деца се разделят, защото развалят десетилетната им бекярска динамика. Не е невъзможно да са в предучилищна възраст.

Може да са големи, но някое да е хронично болно или с повишена нужда от грижа.

Деца ли са, не ми ги хвали!

# 284
Е, Невена, не всички деца са като твоите. На повечето пълнолетни тук само пари им трябват от родителите.

Общи условия

Активация на акаунт