Идеи за допълнителен доход?

• 8 485
  • 34
  •   1
Отговори
# 15
  • Melmak
От писане пари… трудно.
Курсове по творческо писане съм срещала.

Иначе вече с чат gpt става все по трудно за копирайтърите. Иначе тук я захапахте за правописа и сте напълно прави, подкрепям, но нивото на някои места е толкова ниско, че съм виждала ужасни неща. Работила съм в маркетингова агенция и са идвали цели статии, които струваха доста пари, написани с грешки. Ние сме ги поправяли преди да пратим на клиента, за да не се излагаме…

# 16
То па се едно някой се интресува от правописа, duh! Има цели две теми за правописни грешки и са навсякъде, в телевизия, по вестници, блогове, уебсайтове, иди чети и се смей. Има си пари в писането, всичкчите тези дето ги изброих някой ги пише и си взема заплатка, нека се пробва авторката щом я тегли натам.

# 17
  • Melmak
Аз лично не бих могла да пратя на клиент материал, написан с грешки, когато плаща хиляди за него. Нищо, че материалът е писан от друг, а не от мен и аз съм посредник между клиента и автора.

В копирайтинга има доста силна конкуренция. Там наистина за 1 нещо се борят десетки. Нооо авторката така и не ни разказа с какво иска да се занимава, какви умения има. По-скоро иска пари, да хване нещо лесно и доходоносно, ама такова няма. 😁 Всичко изисква умения и труд.

# 18
Има курсове дори онлайн https://digital.softuni.bg/trainings/3675/copywriting-secrets-may-2023
Отделно повечето агенции водят такива.
Работата е специфична, иска се не само да се изразяваш добре, но и да можеш да работиш със СЕО инструменти.
Вложението е еднократно, не се налага постоянно да купуваш материали, за да изработиш вещо. Но си е работа като всяка друга, Не  е между другото.

Пп да допълня - доста хора си повярваха ,че могат да пишат и се захванаха. Поръчат им нещо, стараят се, напишат, но то скучно, еднообразно, не струва изобщо. И поръчителя като види, спира поръчката. Ами....седят по цял ден на компа, дано вземат нещо и я изкарат 100 лв, я не. Та от копирайтар до копирайтър има много разлика.
Все още не е толкова трудно да се намери работа, ако имаш добро портфолио, в бъдеще ще отпаднат тези професии, както и много други.

# 19
Копирайтването е безумно скучна дейност, вземи чети етикети на стоки два часа и виж колко ще издържиш, вероятно около две минути.

# 20
Здравейте, работя като учител по хуманитарен предмет и имам някакво свободно време и средства. Въпросът ми е дали може да ме посъветваме към каква дейност да се насоча, защото искам да се занимавам с нещо допълнително и да изкарам някой допълнителен лев. Предметът, по който преподавам не предполага частни уроци.
Не съм добре с чуждите езици. Имам интерес към писане, общуване, графичен дизайн, психология и изработване на ръчно направени неща, също астрология, карти таро, рисуване, организиране.
Благодаря предварително за съветите!

# 21
Щом ти се отдават ръчно изработените неща , давай . Помисли какво точно искаш да изработваш . Например мартеници , дек. чаши , комплекти за кръщете , бижута , бельо , подаръчни кутии , малки подаръчета (гипсови фигурки ) и т. н . В пинтерест има доста неща може да разгледаш там и да видиш кое как се прави . Рисувай , когато можеш и продавай картините .

# 22
Здравейте,направих нова тема ,за да може да обсъдим идеи за допълнителен доход.От известно време наблюдавам обяви в джобс за втора работа,пускам св-та,обаждат се,но когато отида на интервю се оказва,че условията са коренно различни от обявените.Много ще бъда благодарна ако споделите идеи за доп доход,фирма,частна лице,който предлага.За момента не искам да си сменям работата,но ми се насъбраха доста разходи и бих искала да си помогна.Работя всеки делничен ден 9-18ч хоум офис.Идеята ми е да работя от вкъщи или уикендите цял ден,в зависимост от естеството на работа.На 35 години съм от София.
Благодаря предварително за насоките.

# 23
Няма как да ви дадем насоки, защото на кристалното кълбо днес му е много топло и почива, и няма как да разберем в каква сфера търсите втора работа? Шивачка ли сте, програмист ли сте, автор на текстове, дизайнер, учител по история, английски език?? Какво можете, какво знаете, какво искате?

# 24
-  Drama Llama много правилно,извинявам се.Работя в сферата на банковото дело.Бих могла да работя в колцентър,да се занимавам с обработване на кредити-отпускане,оферти и тн,мога да съм в магазин за хранителни стоки или за цигари и алкохол,барман,сервитьор,почистване на входове,домове,да приемам поръчки за онлайн сайт....изброявам тези сфери,защото мисля,че бих могла да ги комбинирам със сегашната ми работа,а и основно са тези,на които попадам като предложения в джобс.Не знам тези фрийлансъри много нашумели напоследък,дали има смисъл да се захващам с нещо подобно,т.е. нямам наблюдение за този тип занимание.

# 25
  • София
Чудна тема, но да търсиш допълнителен доход е едно, да търсиш допълнителна работа е съвсем друго. Не съм чул работодател да търси на кой да даде допълнителен доход, а търсят някой да свърши определена работа. Не е лесно на жонглираш между различни дейности, но зависи от възможностите ви. Сещам се за добра практика за поемане да допълнителна работа. Следете ЦПО-та, които правят вечерни и съботно-неделни курсове за работещи хора. Обикновено по някое време си търсят кой да администрира процеса по записване на желаещите и да осигурява провеждането на учебния процес. Обикновено правят договор на 4 часа. НО е работа, не само доход. Разбира се, съществуват и хиляди други, но това сега се сетих като пробвано. Знам за поне едно ЦПО, което в момента си търси и лектори за определени курсове, така че ако сте и специалист в дадена област... успех  Blush

# 26
Благодаря за насоките.Говоря за работа!Разбира се ,че допълнителния доход е обвързан с работа. Не виждам пречка да не работя уикендите например. Да,изморително е факт,но няма пълно щастие .Пробвам,ако не издържа ще прекратят дейност или просто ще сменя работата .Да кажем,че е просто лош период. Ще проуча вашата идея,много благодаря отново Simple Smile

# 27
В една съседна тема е голямо мрънкане, че продавачките работят уикендите, щото нямало желаещи. Пробвай нещо такова...

# 28
Много благодаря! Ще ги проуча. Аз бях в един квартален магазин,там пък мрънкаха,че не можело само така уикенда,защото не било толкова натоварване. Абе няма угодия явно. Но ще разгледам и други магазини обезателно, благодаря отново!

# 29
  • София
Един друг аспект: прочети си трудовия договор как е написан, защото в някои компании се изисква писменото им съгласие за втори договор. Да не стане да се вкараш в приключение.

Общи условия

Активация на акаунт