Болничен

• 3 856
  • 40
  •   1
Отговори
# 30
Заблудила си се!Общо са 40 дни.

# 31
Заблудила си се!Общо са 40 дни.
А ако няма кой да гледа децата и ми се наложи да изляза болничен за гледане на дете, на колко дена болничен имам право с комисията ?

# 32
20 платени общо с ЛКК.
Останалите ще ти дават, за да си оправдаеш отсъствието, но няма да се плащат от НОИ.

# 33
20 платени общо с ЛКК.
Останалите ще ти дават, за да си оправдаеш отсъствието, но няма да се плащат от НОИ.
Така…доколкото разбрах в годината имам право на 40дена болничен за гледане на дете, след като изхабя тези 40 дена трябва да минавам през комисия. Комисията ми дава 20 дена платен болничен, а след това става неплатен ли ? На колко дена “неплатен” болничен имам право на година с комисията или там няма ограничение вече ?

# 34
Здравейте група имам едно питане спрямо болничните . Напуснах работа но има стаж 1 годи и 24 месеца при един работодател . И от другите места има близо около година . Сега ако започна някъде работа и на 3 4 месец изляза болничен например поради бременност а няма тези 6 месеца и не съм минала изпитателният срок ще ме съкратят ли?

# 35
Няма да те съкратят, а ще ти прекратят договора в изпитателния срок. Болничен и бременност не дават защита при тази ситуация.

# 36
Няма да те съкратят, а ще ти прекратят договора в изпитателния срок. Болничен и бременност не дават защита при тази ситуация.
Благодаря за отговора .
Ще си търся някой да ме назначи на минималната в такъв случай аз ще си пращам осигуровките .

# 37
  • Пловдив
Здравейте, надявам се да помогнете с отговор.
До момента съм използвала 39 дена болничен за гледане на дете до 18г.
Остава ми 1 ден болничен. Мога ли направо да мина лекарска комисия или трябва първо личния лекар на детето да пусне последния ден болничен?

# 38
Здравейте, имам болничен за 30 дни от 31.07 до 29.08. Искам да попитам дали ще е разделен на 2, заради единият ден от юли? Извинявам се ако въпроса ми не е за тук.

# 39
Проверете с ПИК код. Вижда се кога работодателят го е представил в НОИ.
Срокът да го представи в НОИ е 10 септември. Може и накуп да изплатят, частта от НОИ. Нали първите 2 дни се изплащат от работодателя.
  Така или иначе дните от август ще се изплатят накуп, до 10 работни дни след като работодателят представи болничния в НОИ.

# 40
Проверете с ПИК код. Вижда се кога работодателят го е представил в НОИ.
Срокът да го представи в НОИ е 10 септември. Може и накуп да изплатят, частта от НОИ. Нали първите 2 дни се изплащат от работодателя.
  Така или иначе дните от август ще се изплатят накуп, до 10 работни дни след като работодателят представи болничния в НОИ.
На 06.08 е входиран, но го разделиха. Казаха ми, че 5 дни след края на болничния ще се изплати частта за август...

Общи условия

Активация на акаунт