Майски бебета 2024г. - Тема 7

• 34 700
  • 747
  •   1
Отговори
# 210
И аз взех по 5бр:
боди с къс ръкав
боди - потник
боди с дълъг ръкав/ромпър
ританки

Взех 3 пижамки и 2 по-дебели жилетки за по-студените дни. Искам и някакви пролетно-есенно якенце да му взема.
Това са само размерите за новородени, иначе майка ми му е напазарувала стабилно малко по-големи размери Joy

# 211
Ми аз нищо хаха освен комплект за изписване и не съм сигурна дали ще е подходящ,все пак каката има доста неща все ще изкараме.
И да винаги може да пратите някой да купи,да поръчате и т.н.

# 212
Мимс, много се радвам!
За дрешки и аз ще гледам да е минимално, пък ще пращам някой да купува ако трябва, има кого.
Нищо не сме купували, като цяло мисля да си набележа неща, но всичко да купуваме към края на април. (Края на май чак е термина, та все ще има време). А и ако съм ги избрала вече, не виждам такъв проблем да се вземат и в последния момент.

# 213
Аз да се похваля че най накрая приключихме с ремонта на втората детска стая направихме я същата като първата но тъй като бебчо ще спи при нас сме взели голямо легло гардероб скрин бюро и нощно шкафче. Ще започвам подредба на дрешки и неща от баткото Simple Smile

# 214
От къде ви е обзавеждането на стаята и на нас ще ни предстои.
Може и на лс

https://www.facebook.com/share/p/GdTNJsJh6Gt7jFMq/ полезно

Последна редакция: пт, 09 фев 2024, 15:41 от Mimi9999

# 215
Някой знае ли дали някъде в Пловдив се провеждат лекции за бъдещи родители? Знам, че има консултации онлайн, но се чудех дали има присъствени. И въобще тези, които са с първо бебе, смятате ли да посещавате такива?
Училище за бременни и родители "Мама знае най-добре" организират събития в хотел Пълдин. Била съм на три техни събития досега, но от последното останах ужасно недоволна и повече нямам намерение да ходя. Темата беше за кърменето и страшно ме издразни това, че преди изобщо да се стигне до въпросната тема, ни изгубиха близо час и половина в рекламирането на шуслерови соли и една банка за съхраняване на стволови клетки. Жената със солите се впускаше в такива подробности от сорта на конкретни инструкции за употреба при различни заболявания и неразположения, че направо ми идваше да се разцивря от яд на стола. Joy А пък за стволовите клетки слушах на три от трите ми посещения и вече ми беше писнало на шапката. Не знам аз ли съм се разглезила ама ми се стори супер несъобразително да караш бременни жени над два часа да стоят на неудобни столове и да им губиш времето с глупави рекламки. Накрая дори не успях да изслушам цялата тема за кърменето, защото времето ми беше ограничено и трябваше да си тръгна 15 минути след като беше започнала да говори жената. Ама така е с безплатните събития.. плащаш си по друг начин. Добре, хубаво помрънках и ми олекна.. Satisfied

# 216
И ние малко понапреднахме с покупките вече. Количка си взехме mutsy evo, със всичките му кошчета, чувалчета, дъждобранчета, чанти и адаптери за 200 лв от маркетплейс, в супер състояние.
Стерилизатор взех ето този от озон, докато беше още по-намален - https://www.ozone.bg/product/cangaroo-elektricheski-paren-steril … 55p02as-d-100715/
Повивалник, дрешки, столче за колата, кантар и легло имаме от сестра ми
Даже онзи ден взех от емаг един голям пакет памперси и кърпички, защото бяха страшно изгодни.
Набелязала съм и Cangaroo i swing втора ръка
Като цяло се благодаря, че имам времето да се ровя и да следя за намаления и цени

Така бързо минава времето, направо не мога да повярвам, че средата на другия месец излизам майчински

# 217
Момичета, вие като пазарите дрешки за бебчета, какви размери вземате - 50 или 56? Нали в някои магазини 50 са големи, а в други 56 си отговарят.. в чуденка съм. А ми де иска скоро да взема комплект за изписване.
Иначе аз си правя компания с една гъбичка, и започвам да я лекувам, че не ми е партия Joy

# 218
Аз залагам на 56 пък ако се наложи, впоследствие могат да се вземат някакви 50.

# 219
56 въпреки че се роди 53 пак ми трябваха в следващия плуваше...

# 220
И аз гледам да са една идея по-големи, не мисля, че е проблем да му висят 1-2 седмици 😀

# 221
Смятайте и памперса,да
От къде взехте за изписване комплект не ми се дават 80лв прекаляват накрая ще си съчетая сама

# 222
Аз също съм за по-голямо размерче.А чувалче за спане ще трябва ли?

# 223
Смятайте и памперса,да
От къде взехте за изписване комплект не ми се дават 80лв прекаляват накрая ще си съчетая сама
Аз поръчах от Angel Baby за 70лв. Бях решила и аз да не давам много пари за такъв комплект и си бях харесала едно друго за 50лв. и си казах, че повече няма да дам. Обаче попаднах на едно в Angel Baby, в което направо ми останаха очите и си представих малкия ми шушул, облечен в това и просто не се сдържах 😂
Иначе честно казано попадах все на някакви много грозни комплектчета и също обмислях варианта аз да си сглобя сама тоалет.
Сега остава да си намеря нещо и за мен. Оказа се по-трудно да намеря рокля за изписване, отколкото беше да си намеря сватбена рокля 😂

Дени, аз поръчах чувалчета пак от Angel Baby

Последна редакция: пт, 09 фев 2024, 22:23 от pauly

# 224
Тия комплекти са доста нефункционални за мен. Нито ръкавици ще му сложа, нито отделно горно с ританки, нито камизолка, нито пък лигавник. Като цяло неща с ластик на коремчето не са ми по вкуса до една възраст. Бяло боди, някакво свежо ромпърче и пелена като за мен за юни месец. Номер 1 е родена на 3.05 и се наложи да ѝ облека един ватиран памучен комплект на изписването, който майка ми купи в последния момент понеже не очаквахме да е толкова хладно.

Общи условия

Активация на акаунт