Майски бебета 2024г. - Тема 7

• 32 593
  • 747
  •   1
Отговори
# 315
И аз съм с момче и буквално треперя за сладко, а никога преди не съм била така. Минавали са седмици без да хапна нищо сладко и не съм се сещала дори, а сега не мога и ден да изкарам.
Иначе кожата ми винаги е била чиста и сега слава Богу няма никакви поражения, косата ми е по-лъскава, аз се харесвам повече и всички ми правят комплименти, така че при мен май това поверие ще се окаже вярно 😀

Последна редакция: нд, 11 фев 2024, 20:37 от pauly

# 316
Според мен много зависи с колко кг тръгваш и каква ти е структурата. Аз винаги съм си била по-едра и дори свалих 3 в началото, понеже постоянно ми беше лошо и хапвах малко. Сестра ми е доста по-слаба от мен и беше качила към 20 до края на бременността.

От вчера съм официално в трети триместър и все си мисля, че накрая разко ще започна да качвам, но не го мисля много, радвам си се на тумбака... Simple Smile

# 317
Аз съм +15кг. До края ще ударя пак 30. С баткото имах хубава кожа и косъм не ми беше паднал от косата. Сега са пъпки и падаща коса и ужасен глад за сладко. През целия си живот не съм изяла толкова, колкото сега за 6м. За чистенето и аз съм с прахосмукачка на батерия и ми е супер удобна. Ние сме в къща и за стълбите ми е върши чудесна работа. Имам и парочистачка, но не я ползвам често. Като се роди бебка със сигурност ще влезе в употреба отново.

# 318
  • София
Косата и кожата ми са много добре. По принцип с косата не съм имала проблеми. В първия триместър кожата ми беше ужасно суха. Буквално се цепеше, а се мажа постоянно с кремове. Сега е по-добре. Чиста и свежа изглежда.

# 319
Момичета, при хрема какво взимате? Вече пия биозин мама по едно на ден и правя промивки с физиологичен разтвор. Може ли коризалия?

# 320
Момичета, при хрема какво взимате? Вече пия биозин мама по едно на ден и правя промивки с физиологичен разтвор. Може ли коризалия?

Пробвай инхалации със сода и лайка, ако не си. Аз през декември не можех за дишам от хрема/запушен нос и с тях много бързо се оправих.

Последна редакция: нд, 11 фев 2024, 23:34 от Iffsy

# 321
Моята лична ми изписа биозин 2х1 ако искаш го увеличи. Не мисля, че ще навредят. Така ми се разминаха няколко боледувания. Включително и грипа.

# 322

На мен ми изписаха виброцил вечер и стеримар

# 323
Аз единствено Стеримар солен разтвор пръскам.

Замислих се по друг въпрос. Как стои въпроса с изписването на имената, за тези които сме в чужбина. Ние харесваме името София и сега се замислих - Sophia, Sophiya, Sofia, Sofiya 😀😀 Какво трябва да бъде. Някой наясно?

# 324
За мен е правилно Sophia или Sophiya (тук коректора ме поправи). Sofia ми е като столицата ни. Реално е правилно, както вие я напишете. Все едно нямаме имена като Диана, Дияна, Деана, Деяна. На мен примерно Ивелина или Ивилина (има и такова име) ми е като диалектно на Евелина. Няма правилно име. Всеки, както си го възприема.

# 325
С момиченца ли сте, тези на които ви се хапва сладичко? Интересно ми е, защото първата бременност (с момче) отказах сладкото от раз, а аз по принцип не мога да живея без него. Сега е точно обратното и си знаех, че чакаме момиче. 😂

Хапва ми се много сладко с момиче .Не знам каква връзка има,не мисля,че е задължително ,но при мен е факт.😁😁

Аз имам въпрос.Някой знае ли ,като имам минал трудов стаж в БГ,здравно осигурена съм и там,но нямам в момента трудов договор,но съм осигурена освен в БГ и в Сърбия,БГ каква помощ ще ми дава социална ,за раждане на 1 дете там?Изцяло бг гражданин съм,нямам сръбско гражданство ,имам брак и временно пребиваване тук.Поне след 3 г.ще взема и сръбско.Поне някаква помощ да е пак ще е нещо,но не знам законите.

# 326
За запушен нос скилидки чесън в носа и тампонче с ракия.

# 327
Мимс щом не си на трудов договор в момента в България мисля, че някакво социално майчинство може да вземеш евентуално. Дават и някаква помощ еднократна, не знам колко пари е.

# 328
Аз не разбрах много добре какво питаш. Искаш да знаеш дали може от България да взимаш някакво майчинство ли? По принцип, ако не си в момента на трудов договор, по закон майчинството е социално. Не знам вече в каква стойност е. Мисля, нещо около 280-350 лв. Тук само не знам дали е нужно да пребиваваш в страната, за да получаваш социално майчинство. И дали, ако от Сърбия получаваш майчинство, ще можеш да взимаш и тук. Едва ли може от две места. Но пък и това как го проверяват, нямам идея. Здравните осигуровки и дали имаш сключен брак нямат общо с майчинството. В България жените, които се водят “самотни майки” получават някакви помощи. За това много семейства не сключваха брак. После го промениха, че като детето е признато и имате съвместно съжителство, не се водят самотни майки. Най-добре звънни в НОИ и питай. Но за хубаво майчинство в България трябва да си на трудов договор. А, вече какъв ще е размера майчинството, се гледат осигуровките 2 години назад.

# 329
Социалното майчинство е към 200 лв. Еднократната помощ за раждане на дете е към 300-350, но трябва детето да е родено тук, подават се документи.

Ако не си на трудов договор в БГ, не можеш да получиш повече от това.

Общи условия

Активация на акаунт