Майски бебета 2024г. - Тема 7

• 31 619
  • 747
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Аз правя феталните в Марковс, но никога не са ме насочвали към друго лечебно заведение. Не съм ги и питала, тъй като имам лекар който ме следи.

# 646
Оф, голяма съм шматка Joy . За хемоглобина пия сорбифер.
Вие ходили ли сте на “отворени врати” на болниците, към които сте се насочили? Аз ще съм в АГ Варна и често имат такива, та се чудя има ли смисъл да ходя.

Благодаря за съветите, и на мен ми препоръчват аспиратор ръчен, да не е към прахосмукачката.

# 647

Защо те притеснява обременяването така? Аз честно казано се забавлявах на процеса - изпиваш няколко глътки подсладена вода и после си чакаш да мине времето - аз си четях, в лабораторияра влизаха и излизаха всякакви хора, все нещо интересно се случваше 😄 В никакъв случай не бих го определила като “най-гадното нещо”. Времето минава много бързо. Аз лично се радвам, че го направих, защото обичам да съм наясно, та да видя добри резултати ме радва

Имам заболяване на корема и мисля че не би ми се отразило добре. Особено ако има вариант да разхлабва.

# 648
Pipilota17 И аз съм негативно настроена към обременяването и имам усещането, че взеха да го правят на хората доста безразборно. В pub.med има НАУЧНА статия за доказаната чрез клинично проучване нужда от редакция на референтните стойности на ТСХ и ФТ4 по време на бременност. Написана е на достъпен английски, надявам се да е полезна. Ето линк:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5963163/

# 649
Обременяването не е най-приятното нещо, но не е толкова гадно. Моят стомах също лесно се разстройва, но досега не съм имаша проблем след обременяване. При мен се е налагало 2 пъти да го правя.

Аз мисля да ходя на отворени врати, само се чудя дали е рано сега или да изчакаме примерно март, април.
Термина по цикъл ми е 15.05, но по фетална се смени на 21.05, вероятно заради късна овулация. Не знам колко по-рано е хубаво да ида.
Едит: От София съм следя се и вероятно ще си раждам в Щерев. Все още не съм го решила на 100%, но натам вървят нещата.

# 650
Ами аз мисля, че моя АГ е против ако няма никакви симптоми да се товари организмът. То вероятно всеки практикува различно. Ще си вдигна дозата на Еутирокс, както ми препоръча лекуващия ми ендокринолог и ще изчакам прегледа при АГ.

# 651
Оф, голяма съм шматка Joy . За хемоглобина пия сорбифер.
Вие ходили ли сте на “отворени врати” на болниците, към които сте се насочили? Аз ще съм в АГ Варна и често имат такива, та се чудя има ли смисъл да ходя.

Благодаря за съветите, и на мен ми препоръчват аспиратор ръчен, да не е към прахосмукачката.
Здравейте, и аз съм се насочила да раждам в Аг Варна.
Термина ми е на 21 май, но ще съм секцио и ще е по рано.
Но още не съм избрала при кой лекар ще раждам.
Иначе 3 пъти лежах в Аг патологична бременност на 8 етаж.
Да пипитам вие избрахте ли си при кой лекар ще раждате?

# 652
Момичета, някоя от вас пила ли е Зиртек или друго противоалергично по време на бременност? На мен ми се налага да го приемам за кратко с антибиотик, но все пак се тревожа.

# 653
VaniaK Обратното- желязото е добре, останалите не са Simple Smile ЖСК, феритин, хемоглобин

Em22, магнерот за хемоглобина? Това не е ли магнезий?

То ЖСК и феритин показваха нещо май запасите на желязо. Т.е. сега може да е добре, но след време да падне.

# 654
Минах и аз обременяването,много е сладко това дето се пие.Направо трови Grinning Излязоха ми и резултатите.Изглеждат в норми,но след втория час е много ниска глюкозата.Все пак ще ви споделя да видите

# 655
  • Варна
Към момичетата от ВАРНА Simple Smile кой си избрахте за раждането? Аз май по-скоро се насочват към Майчин дом.... мисля началото на април да си запиша час за Танев да видя как ще го усетя Sad а на отворени врати много искам да ида, но пак април Wink

# 656
djuls86, имам много добри отзиви за доц. Кисьов и др. Боян Георгиев. Та се колебая още. Но е и рано за преговори с тях Joy

За майчин дом Варна моя позната наскоро роди при др. Цонев и е много доволна Simple Smile

# 657
VaniaK Обратното- желязото е добре, останалите не са Simple Smile ЖСК, феритин, хемоглобин

Em22, магнерот за хемоглобина? Това не е ли магнезий?

То ЖСК и феритин показваха нещо май запасите на желязо. Т.е. сега може да е добре, но след време да падне.

Общо казано имам много свободни желязосвързващи компоненти, които нямат достатъчно желязо, което да свържат и да се транспортира за образуване на червените кръвни клетки, затова ЖСК е висок. Теоретично, желязото ми още не е паднало, защото дефицита не е толкова сериозен. Феритина е всъщност запаса от желязо и при мен е нисък по същата причина- недостиг на желязо в организма. И тук Сорбифера идва на помощ 😊

# 658
Чудя се някой досега препоръчал ли ви е да идете на очен преглед за становище за секцио или естествено раждане? Преди години мои приятелки са ги изпращали на такива прегледи, но до момента на мен никой нищо не ми е казал

# 659
Чудя се някой досега препоръчал ли ви е да идете на очен преглед за становище за секцио или естествено раждане? Преди години мои приятелки са ги изпращали на такива прегледи, но до момента на мен никой нищо не ми е казал

По принцип моя доктор каза, че е рано за това и се ходи по към края, но аз все пак отидох миналата седмица.

Общи условия

Активация на акаунт