Майски бебета 2024г. - Тема 7

• 32 651
  • 747
  •   1
Отговори
# 255
Абсурдно е как уж най-естествената функция на жената, се е превърнала в страшен бизнес навсякъде. Но съм сигурна, че ще намериш най-добрата опция. Важното е, че сега сте по-добре и ти си малко по-спокойна! Simple Smile

На мен честно казано безпроблемните и леки бременности вече ми звучат като мит, но пък искрено се радвам на късметлийките! 😊  

Иначе и моят корем вече расте на пълни обороти. Даже вчера една жена ми отстъпи място в градския транспорт за първи път, много е странно чувството. 😁 През втория триместър обаче, гърдите ми изобщо не са мръднали, даже са доста по-меки от преди, и коластра също все още нямам. При вас как е? И някоя мама с повече опит може ли да препоръча сутиени/нощници за кърмене, че ми се иска по-нататък да купя някакви за болницата, но нямам представа какви.

Абсолютно е така за съжаление...А тук само ме лутат в тая държава ,системата им е адски скапана ,то за това явно не влизаме и в ЕС.Проследяването е много зле просто,на мен нито 1 фетална не ми е правена до сега,сега ще ходя на последната в Бг след 3 седмици ми се пада и дано вс е наред..Просто толкова ме размотаваха натам насам бременна,не можех и да не омъжа само документи ,документи ,и разправии излишни и още не ми дават гражданство ,а имам и брак и тн,вероятно след 3 4 годинки ще взема😄😄😄Проблема е ,че няма да взема никакво майчинство в БГ,може би само социално,дори не знам това сигурно са някакви смешни пари,тук Сърбия ми поставя условия да родя тук ,за да взема ,иначе добри условия предлагат...Другия проблем е ,че детето роди ли се в Бг автоматично става бг гражданин ,а тя няма да живее там живот и здраве ,после и там ще имам разправии.А пък от здравеопазването тук аз лично не съм доволна изобщо ,да не говорим,че АГ не си дават телефони дори и на частни,и да имаш проблем пак те разиграват и се чудиш на кого да звъннеш,за да ти се помогне.Та това е при мен проблемът.На мен БГ си ми липсва ,заради това здравеопазване ,иначе храната вярно тук е по-истинска,но всичко си има плюсове минуси.И не знам как да постъпя вече.Нормално една майка да има нужда от пари и майчинство. Не е редно една бременна да се тормози за пари и за здраве ,редно е да ни осигуряват тези неща ,а не да го правят на бизнес.И в БГ е смешно и подигравка,ама поне не се тревожиш за здравето си толкова ,като тук.

# 256
Вече две познати, едната учителка от яслата като ме видят и правят изненадана физиономия,явно е че личи 😁

# 257
Моите гърди също са ужасни.И преди бях с по-голям бюст и сега ми е още по-голям.Зърната ми са също ужасни,потъмнели и на някакви пъпчици.Коластра имам от 1 месец вече.За нощниците, и аз ще взема за кърмачки,с копчета отпред.Поне за в болницата.

# 258
Моите гърди от начало много ме боляха. Поне до третия месец много неприятно. След това пораснаха двойно(по принцип нямам особено). Така че там е добре Grinning
Корема… абе Мечок. Както нямах до края на 5я месец, изведнъж като почна да расте Frowning и сега си е голям. Не знам още колко ще порасна Grinning
Коластра нямам никаква за сега.

# 259
Най удобни ми бяха сутиените за кърмене на h&m, вместо нощница предпочитам потник, или нощница с тънки презрамки. В началото ползвах потници за кърмене, но след няколко месеца си минах на обикновени.

# 260
Тези нощници с копчетата понякога са супер досадни, защото се разкопчават от въздуха. Не знам дали има някаква алтернатива де, но ми късаха нервите доста.

За сутиените- и аз съм д на ХМ от много ранна бременност, защото на мен гръдния ми кош се разширява и не можех да търпя нормален сутиен, въпреки че нося без банели.

Един въпрос извън бебешката тема: майчето има рожден ден на 18-ти и си е поръчала раница от естествена кожа. Аз съм най-лошия моден гуру, затова моля дайте идеи за магазин с качествени здрави кожени изделия.

# 261
Поръчах и аз някои неща от Косара,но сама си ги направих като комплект още не съм решила дали тези или от хм ще ползвам.
Гащеризон,боди с къс и дълъг ръкав.

Хм ми е комплект шапка,боди дълъг ръкав и клинче.

# 262
Един въпрос извън бебешката тема: майчето има рожден ден на 18-ти и си е поръчала раница от естествена кожа. Аз съм най-лошия моден гуру, затова моля дайте идеи за магазин с качествени здрави кожени изделия.

Zarena - български са, преди години шиеха на Furla.

Моите гърди не са мръднали за щастие. Чашка C съм, може да са една идея по-едри, но не съм сменила чашката още. Бяха чувствителни сигурно седмица-две след теста, после нищо.

# 263
Оо частта с уголемяването на гърдите най- ми харесва (с малки гърди съм). Не нося сутиени, защото ме стягат под бюста, но дори и с бюстиета ме забелязват околните, че са ми пораснали.
Иначе и аз си имам голям корем, имам и тъмната линия.
А за коластрата не съм сигурна - понякога зърната в средата стоят бели, но не съм забелязвала по дрехите да имам нещо и не знам. Коластра ли е?

# 264
Моите гърди не са пораснали. Зърната са потъмнели и са станали някак по-грапави... Коластра също нямам.
Иначе тумбака си е пораснал, много се харесвам с него 😀

# 265
  • София
Аз и преди си имах бюст, та не мога да кажа дали са пораснали. Зърната от розови станаха кафяви. В първия триместър бяха ужасно чувствителни, чак ме пробождаха. Сега е добре положението.

# 266
Тези комплекти за изписването ми се струват абсолютно безсмислени и нямам никакво намерение да купувам. Ще си спретна собствен.

Коластра имам, но не всеки ден. Не знам дали е нормално. С корема положението е много странно при мен.. сутрин почти не си личи, а вечер се надува, става твърд и ми е много некомфортно.

Да се похваля! Днес купихме количка и столче за кола, доста изгодно. Ще прикача снимка на цялата система, която взехме. Много сме щастливи! Купих и едно много сладко тоалетче за лятото…

# 267
О и при мен зърната са станали огромни и тъмни. Гръдната обиколка също е по-голяма, защото вече всичките ми сутиени ми стягат и не мога да ги търпя, но чашката не е пораснала особено (а така се надявах, хах). Simple Smile Само през първия триместър усещах някаква по-голяма промяна и чувствителност.

Ще погледна нещата на HM, по принцип отдавна си купувам тяхно бельо и съм доволна, но не съм попадала на сутиените за кърмене. Благодаря! Simple Smile

# 268
Iffsy,

https://www2.hm.com/bg_bg/productpage.1074124001.html

Ето с тези съм аз. Те са по-скоро като бюстиета- нямат нищо твърдо. Но и аз ги нося само по официални поводи Grinning

# 269
Количката много ми харесва дето е взела мацката.Аз също искам черна,но незнам за лятото дали ще е ок,нали черното привлича слънцето.Ама ще видим,Иначе е супер Heart Eyes Някъде видях,че сте писали за тоалет за изписването.В н&м преди бях гледала намалени рокли,летни с къси ръкави.За изписването  са супер.Харесаха ми,бяха повечето единични бройки ама бяха за кльощави мадами Grinning иИ рязко се отказах.То в 9ти месец ще съм като буре.Може би някоя риза или туника широка и черен клин.Или пък рокля ако си харесам.

Общи условия

Активация на акаунт