Майски бебета 2024г. - Тема 7

• 31 660
  • 747
  •   1
Отговори
# 615
На мен ще ми е първо раждане, секцио и много ме притеснява. Мъча се да не мисля за него, но колкото повече наближава, толкова повече го мисля Grinning Знам, че и това ще мине и замине. Както казахте, все пак трябва да излезе някак си Simple Smile

# 616
  • София
Впрочем миналия път АГ ми беше казала след раждане да се мия със смрадлика и да ползвам Цикатридина. Със смрадликата бях редовна, но с Цикатридината - не, предполагам затова и отчасти после ми желе драма...
Ходих на консултация с АГ дето ме израждаше предния път (сега съм при друга, че до предишната трудно се дорежда човек за час) и я питах какво мисли за епизиотомията и дали евентуално пак ше ми се наложи. Тя ме успокои, че не прави на второ раждане епизиотомия, защото обикновено тъканта все пак е по-отпусната от първия път, а и дори да стане разкъсване, то е пак по самата епизиотомия. Хем ме успокоява, хем не Grinning

Не съм имала бъбречна или жлъчна криза, но аз имах леко раждане без упойка почти, така че спокойно мога да кажа, че за мен раждането боли по-малко.

Ако искате, идете да четете в темата "Смешно" ли е раждането. От телефона не мога да дам линк за жалост. На мен ми помогна предния път. Освен това някой каза за лекциите на Елена Василева от училище МА-МА. Подкрепям с две ръце. Благодарение на нея минах (почти) без упойка. Казвам "почти" щото реших да се застраховам предния път и да поискам, но те ми я сложиха на 8-9 см и сложиха нищожно количество, за да мога да напъвам все пак.

# 617
Не съм раждала, ще ми е първо. Не го мисля и не се страхувам или притеснявам към момента. Но се страхувам повече да не ми кажат секцио, отколкото от естественото раждане.
Към момента нямам индикации за секцио, но е Божа работа това…
А последствията после грам не си ги слагам , тъй като може да съм добре, може да не съм. Пак Божа работа. Ще го мисля, ако има нещо. Дано да няма. В крайна сметка, ако за всяко нещо се притеснявам… преди бях така и си дадох сметка, че си губя времето и нервите в притеснения, за които после обстоятелствата въобще не са това, което ми е било в главата и общо взето са били напразни. В повечето случаи. Няма смисъл.

# 618
  • София
A кога се решава дали ще е секцио или ще може да се изчака естествено? Ясно, че в последния момент всичко може да стане, но оставам с впечатление, че някои от вас вече знаят как ще раждат и се замислих.

На следващия преглед при АГ ще съм в 26 гс - рано ли е да го питам за какво раждане да се готвя?

# 619
Честно казано не го мисля раждането. Повече мисля дали бебето е добре, дали се развива правилно и такива неща свързани със самата бременност. Може би като наближи пак ще се страхувам по-скоро то как ще е, дали ще се роди здраво, всичко наред ли ще е. Мислите ми са в тази посока, а не аз как ще се чувствам по време и след раждането.

# 620
И на мен за момента не ми се мисли за раждането. Каквото такова! Все си мисля, че едно време са раждали у дома, без лекари. Ние ще сме в болница, ще ни обезболят, ще се справим!

# 621
  • София
Мисля го раждането. Как ще мине, бебето добре ли ще е. Не съм лежала в болница и това също ме притеснява. Като ме налегнат такива мисли си казвам, че това е най-нормалното нещо на света. Ще дам живот, без значение нормално или секцио. Ще се справим!

# 622
Не го мисли това за болницата. Не знам къде ще раждаш, но все си мисля, че условията не са толкова зле, дори в държавни болници може да си платиш самостоятелна или двойна стая, която изглежда нормално. В частните няма какво да коментираме, там си като на хотел. Аз съм правила операция в Щерев, изобщо не се чувствах като в болница, хубава и чиста стая, нова баня. Миналата година ми се наложи операция в Пирогов и се бях настроила за много лоши условия, но си беше съвсем прилично.

# 623
Момичета, можете ли да ми кажете при ниско желязо какво ви изписаха.
Защото моето е точно на референтните стойности и го пратих на лекарката си, а тя ми каза - аз на тази лаборатория нямам доверие нищо не мога да кажа по тези резултати пусни си в др лаборатория.
Хубаво де, ама не ми се дават пак 200лв при все че вчера съм ги дала и не мисля, че в чак такава философия да се измери едно желязо например. Надали в де лаб ще излезе, че ми е идеално 🙄 та може ли да ми препоръчате какво да пия

# 624
В коя лаборатория го пусна? Само желязото е 6 лв.

# 625
  • София
Самият факт, че съм в болница и не мога да си тръгна когато пожелая ме напряга. Знам, луда работа. За частните болници знам, че са много добри условията. В Токуда ще раждам. Но пак си е болница. Simple Smile
Лина, за ниския хемоглобин на мен ми изписаха Сорбифер от 320мг. Това е желязо. Но все пак не си назначавай нищо сама.

# 626
Lina на мен ми изписаха феротон за нисък хемоглобин Simple Smile

# 627
За желязо ми изписаха Тотема да пия. Но все пак се допитай до лекар според мен.

# 628
Два пъти съм имала бъбречна криза 2010,2020...някакъв ад е при положение че съм минала и секцио ....Със сигурност кризата е доста по-болезнена.
При секцио всеки ден си малко по-добре ....а другото няма мърдане сякаш 🫥
Така е в болница...седим докато се налага,аз седях 7дни защото вдигнат т от гърди бях на Аб после и бебето, но все минава.🍀

# 629
Аз пия Феро Фолгама, но не бих си назначила сама. Може да пуснеш само желязо.

Общи условия

Активация на акаунт