В момента чета....88

• 48 586
  • 751
  •   1
Отговори
# 420
Прочетох една немалка част от" Pieces of her" на Карин Слотър и не мога да повярвам, че точно тя е написала нещо толкова скучно, няма да се мъча повече.

Това звучи кофти, аз много я харесвам и с удоволствие й чета книгите. Това от поредицата за Уил Трент ли е?
Не е, за щастие, защото Уил Трент ми е слабост Smile. Аз също съм ѝ фен и се надявах да продължи и поредицата "Добрата дъщеря", но си останаха само две книги. За сметка на това е написала гореспоменатата скука, която дори се е превърнала в сериал. Много хубав и изпипан неин трилър е "False Witness".

# 421
  • в сърцето на един мъж...
Прочетох една немалка част от" Pieces of her" на Карин Слотър и не мога да повярвам, че точно тя е написала нещо толкова скучно, няма да се мъча повече.

Това звучи кофти, аз много я харесвам и с удоволствие й чета книгите. Това от поредицата за Уил Трент ли е?
Не е, за щастие, защото Уил Трент ми е слабост Smile. Аз също съм ѝ фен и се надявах да продължи и поредицата "Добрата дъщеря", но си останаха само две книги. За сметка на това е написала гореспоменатата скука, която дори се е превърнала в сериал. Много хубав и изпипан неин трилър е "False Witness".

Аа, успокоих се, понеже и аз го харесвам Simple Smile Хм, странно, тя има много хубави книги. На "Добрата дъщеря" коя е втората? Има една половинка новела, която е преди нея или има друга, която съм пропуснала? Оказа се, че аз " Pieces of her" я имам на немски, но ми отлежава, защото не обичам как ги превеждат, но добре, че ми напомни. Иначе имам нейна друга поредица Grant County, първата е "Blindsighted", т.е. имам първата, другите трябва да ги досъбера.

# 422
Аа, успокоих се, понеже и аз го харесвам Simple Smile Хм, странно, тя има много хубави книги. На "Добрата дъщеря" коя е втората? Има една половинка новела, която е преди нея или има друга, която съм пропуснала? Оказа се, че аз " Pieces of her" я имам на немски, но ми отлежава, защото не обичам как ги превеждат, но добре, че ми напомни. Иначе имам нейна друга поредица Grant County, първата е "Blindsighted", т.е. имам първата, другите трябва да ги досъбера.
Да, точно така, има половинка преди "Добрата дъщерята", но дефакто действието се развива много след това.
Поредицата Grant County не съм я чела. Не ми се чете за живота на Сара преди Уил.

# 423
За почитателите на разказите, с две ръце препоръчвам "Делфийската рокля" от Димана Симеонова. Разказите са прекрасни, различни и много въздействащи.
Поръчах я, но докато я чакам ще чета Измамна реалност от Стойчо Керев

# 424
  • в сърцето на един мъж...
Поредицата Grant County не съм я чела. Не ми се чете за живота на Сара преди Уил.

Не съм обърнала внимание, че са свързани Simple Smile

# 425
За почитателите на разказите, с две ръце препоръчвам "Делфийската рокля" от Димана Симеонова. Разказите са прекрасни, различни и много въздействащи.
Поръчах я, но докато я чакам ще чета Измамна реалност от Стойчо Керев

Много се надявам да Ви харесат. Моля за отзиви като ги прочетете. А от Стойчо Керев ще излиза нова книга скоро.

# 426
Вчера отворих "Кестеновия човек" и се чудех дали да я продължа, защото не си падам много по криминалета, но пък все добри отзиви чета за книгата и за филма.
Иначе приключих с "Колекционер на деца" и съм леко раздвоена. Тази книга сякаш е писана от двама души, първата половина е криминале, втората - чиклит Rolling Eyes И цялата тази смесица поръсена с хомосексуални картинки. Sad Нямам нищо против да се пише за тези хора, но в когато има връзка с темата. СВ случая кому беше нужно това изтъкване, освен някаква политкоректност. Досега се чудех къде ги намирате тези книги, в които е вмъкната такава нишка специално, за да започне това да се приема за нормално - ето, че открих такава книга. То и другите любовни сцени и нишки бяха също толкова нелепи. За лошия герой да не говорим. Началото беше много добро, но после се разводни и беше супер неправдоподобно всичко.
Скрит текст:
особено това, че родителите на Феликс си тръгват десет дни след изчезването му и майката се връща да го търси чак след 10 г. Rolling Eyes

# 427
Аз така и не можах да разбера какъв е този хайп по "Колекционерът на деца". С абсолютно същите впечатления съм.

# 428
Значи на 50% сме с мъжът ми на първата книга за дедектив Д.Д. «Сам” е първа книга, многоо яка!
Geia, благодаря за препоръката!
Не мога да я оставя! Кой лъже?! Какво му е на детето? Държи в напрежение:)
Дано до края е така, ще кажа:)

# 429
  • Mediterraneo

Иначе приключих с "Колекционер на деца" и съм леко раздвоена. Тази книга сякаш е писана от двама души, първата половина е криминале, втората - чиклит Rolling Eyes
Скрит текст:
И цялата тази смесица поръсена с хомосексуални картинки. Sad Нямам нищо против да се пише за тези хора, но в когато има връзка с темата. СВ случая кому беше нужно това изтъкване, освен някаква политкоректност. Досега се чудех къде ги намирате тези книги, в които е вмъкната такава нишка специално, за да започне това да се приема за нормално - ето, че открих такава книга. То и другите любовни сцени и нишки бяха също толкова нелепи. За лошия герой да не говорим. Началото беше много добро, но после се разводни и беше супер неправдоподобно всичко.
Скрит текст:
особено това, че родителите на Феликс си тръгват десет дни след изчезването му и майката се връща да го търси чак след 10 г. Rolling Eyes

Това съм си отбелязала и аз при прочита на книгата. Изобщо- недостоверно и изсмукано ми е всичко.

# 430
Ако някой харесва темата, доколкото е уместен глагола харесва в случая, трябва да прочете "На лов за Дявола" - истинската история на един сериен убиец на деца. В началото и колекционерът се се доближаване, но после защо така издиша 🫥

# 431
За Чикатило, да. Изобщо не може да става дума за сравнение с онова упражнение по писане. Но много тежко четиво, определено.

# 432
  • Варна
Аз така и не можах да разбера какъв е този хайп по "Колекционерът на деца". С абсолютно същите впечатления съм.

И аз. Очаквах някакъв литературен шедьовър, пък то се оказа някаква нелепица. Действието започна интересно, вълнуващо и в следващия момент бях като на почивка в Италия сред маслинови дръвчета, руини, плажове и вино. Силно начало и слаб завършек. Simple Smile

Напоследък чета фентъзи. Приключих " Тез бурни чувства" и " Тоз бурен край" на Клоуи Гонг. Прекалено YA се оказа за мен. Мисля се води романтъзи ( забравих общото наименование на романтика + фентъзи). За по- млади читатели без да се замислят много върху прочетеното би била по- подходяща, защото има доста нелогични ситуации. Действието се развива в Шанхай. Периода е 1926-7 г. , главната героиня е на 19 г.. Тя е полиглот, изкусен боец, хладнокръвен убиец и богата наследница, която си пада по американските рокли, под които рокли крие боен арсенал на който би завидил и американски командос. Естествено гаджето е не по- малко способен убиец. Най- добрата приятелка, душеприказчик на главната героиня е нейната братовчедка- хуманист, пацифист, която носи медальон на шията, за да не се заглеждат хората в Адамовата и ябълка, а да гледат медальона. Това нямаше нужда да се споменава. Несъществено е за действието. Накрая на книгата, когато се провежда чистката, масовото клане и всичко ври и кипи, двама от сподвижниците на главните герои ( най- близки приятели) трябваше именно тогава да се обяснят в любов и да се вземат. Де гиди сопа. Да беше вмъкната тази любов по- рано в книгата, а не накрая когато човек се вълнува и следи, кой кого ще надхитри и кой ще успее да оцелее във революцията, гражданската война. Слаби са книгите, образите са повърхностни, изказът .. има какво да се желае. Simple Smile

# 433
Момичета, “Когато Щурците плачат” четохте ли? Хубава ли е?

# 434
  • Русе
Чета я в момента, но съм в началото. Засега ми е интересна.

Общи условия

Активация на акаунт