В момента чета....88

• 48 591
  • 751
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Момичета, “Когато Щурците плачат” четохте ли? Хубава ли е?

За група "Щурците" ли е книгата?

# 436
Затова е хубаво да се споменават и автори. Мисля, че "Когато щурците плачат" е на Чарлс Мартин и не е за групата.

Започнах "Жената в бялото кимоно" на Ана Джонс. Все още нямам обективно впечатление, но открих, че форматът на 2-те различни гледни точки в романи вече наистина ми е омръзнал. Има потенциал за емоционална история. Надявам се да не се окаже просто любовен роман.

# 437
  • Русе
Оо, не, не е!

# 438
"На лов за дребна щука" (Юхани Карила) се оказа много свежа, щура и хумористично написана история, в основата на която обаче стоят важни за човека теми като връзката ни с другите хора, общността и природата, въобще много връзки, включително с фантазния свят и неговите обитатели, които тук са си съвсем реални и равноправни действащи герои с важен принос към развръзката. Всеки в тази книга е уникален изрод, неповторим и непременно се оказва замесен в поне една невъобразима каша. Диалозите помежду им - умопонрачително смешни и идиотски, въобще беше ми много, много хубаво да я прочета.
Продължавам с нещо съвсем различно като жанр, стил и настроение "Обещанието на зората" на Ромен Гари. От две години съм си я приготвила и все я измества нещо друго.
Копирам си поста от друга тема, която бях сбъркала с тази.

# 439
  • в сърцето на един мъж...
Значи на 50% сме с мъжът ми на първата книга за дедектив Д.Д. «Сам” е първа книга, многоо яка!
Geia, благодаря за препоръката!
Не мога да я оставя! Кой лъже?! Какво му е на детето? Държи в напрежение:)
Дано до края е така, ще кажа:)

Радвам се, че ти е харесала. По-нататък стават още по-напрегнати и интересни. Аз чета "Намери я" от поредицата Simple Smile

# 440
Момичета, “Когато Щурците плачат” четохте ли? Хубава ли е?

За група "Щурците" ли е книгата?

Хахах, коректорът явно така мисли, с голяма буква го изписва 🫣
Книгата е “ Когато щурците плачат” на Чарлс Мартин

Последна редакция: сб, 02 мар 2024, 08:27 от JACKLIN*

# 441
  • София
Приключих "Да оцелееш като родител" 3. В началото много ми хареса, имаше, както забавни, така и полезни истории. Накрая имаше две истории, които въобще не ми бяха на чмясто- история за това как се е приемал цикълът през годинити, снимки и истории от живота на някаква жена, която изобщо не ме вълнува и някакви лекции по демография. Също така ме подразни нещо, което пишеше, а не е вярно, а и изразът, че двамата са си "родили" дете ме изнерви допълнително( не беше с хумористична нотка).
Започнах "Тайният живот на пчелите".
Скрит текст:

Последна редакция: нд, 03 мар 2024, 16:05 от sea.sea

# 442
  • София
Ау, "Тайният живот на пчелите" ми е една от "Книгите на всички времена". Удивителна и затрогваща книга, няколко пъти съм я чела.
Скоро ми мина пред погледа старото издание и се замислих кои други книги бих приравнила на нея. Засега само за "Принцът на приливите" се сетих.

# 443
  • София
И аз много харесах "Тайният живот на пчелите". ❤

# 444
Загледах я преди месец и много се чудех, ще я запиша в списъка.

# 445
И от мен препоръка за “Тайният живот на пчелите”.

# 446
  • Чукарландия
И на мен ми е една от любимите Тайният живот на пчелите. 💖

Запалихте ме и мен с трилогията на Кармен Мола. 🤣
Тъкмо ми предстои пътуване до България, ще мога да си ги взема.😉
 Поръчах ги от Озон, а в момента има и 15% отстъпка. Как да не съм щастлива. 🎉

Започнах трилогията за Бил Ходжис на Стивън Кинг, а след нея ме чака Холи.
А и не само Холи, още стотици, стотици книги. Трябват ми няколко живота. 😁

# 447
Аз завърших "Намери я" от серията за Ди Ди Уорън. Брутална история, последните страници направо ме разбиха Simple Smile Мисля малко да почина и да чета нещо друго, приготвих си "Алисия и безкрайната теорема на любовта".

# 448
Опитвам се да слушам аудио книга, чувствам се като пълен неадерталец. Избрах такава с легендарен озвучаващ актьор (Александър Воронов), но засега не се получава. Как успявате?

# 449
Аз не съм опитвала, но по принцип не мога. Имам проблем със съсредоточаването, ако някой друг ми чете на глас.

Общи условия

Активация на акаунт