Родени през АВГУСТ 🦁🦀🐠(тема 16)🐠🦀🦁

• 24 539
  • 731
  •   1
Отговори
# 255
Доколкото се сещам Девин има най-високо съдържание на флуор . Ние доста години я пиехме предимно нея и специално при мен имаше доста петънца по зъбите,които оправих. Другото което имаше е репортаж по ТВ,колко е тинясала водата и има образувания в бутилките им под формата на някакви лепкави неща. Разбира се всеки си решава каква вода да пие. Аз просто отговорих на въпроса на Ради,защо ние я отбягваме тази марка вода☺

# 256
Аз се чудех защо е толкова кротко детето,той си подредил гардероба. Вие как се справяте с това ? Горните рафтове не ги пипа ,но този най-редовно изглежда така

# 257
Аз никак не се спавям с подеждам наново. Но е успокоително, че не е само в нас.
Наприла съм му в хола шкаф с негови неща за да рови там.

# 258
  • Велико Търново
И аз като cookie съм ѝ оставила няколко шкафа в различните стаи, където да са само нейни. Не че от време на време не рови и в нашите, но се ядва.
В голямата фейсбук група се коментираше вечерното заспиване. Дадох си сметка, колко дълго съм отлагала промяната в режима на Вики, вече взе да ми идва в повече вечер да я приспивам по час, то нямам сили след това да стана дори да се изкъпя, а винаги имам толкова големи планове. Заспа в 13 и 15 и в 15 часа ще я събудя. За съжаление това е единственото време само за мен, ако заспи и малкия, но ще пробвам поне седмица и да видя дали ще заспива по- лесно вечерта.

# 259
Ради, има дни , в които подреждам нейния шкаф по 3-4 пъти.В нашите с баща и не рови.
Пламинго ,и ние с ММ така бяхме докато Ади заспиваше на обяд.Вечер докато я приспим и става време и ние да си лягаме и нито ми се къпе нито нищо.Дано по - ранното събуждане ви помогне.

# 260
Идвам да споделя разочарованието си за яслата. Бях наистина много положително настроена, но това се промени. Днес разбрах, че им пускат телевизия и всяка група си има телевизор. По регламент може на деца над две години (те едва ли извеждат по-малките) за 10 минути на седмица с образователна цел. Само че съседката заварила включен телевизор като отишла да си вземе детето си един следобед (били останали само две деца, едва ли точно тях са решили да "образоват"). Отделно не ги извеждат, изобщо 😔 само по 10-15 минути на терасата някои групи... Че те затворниците имат повече време на двора. Иначе всички познати и приятели са много доволни от грижите, но на мен тези два въпроса не ми дават мира. Доколкото разбрах положението не е много по-розово и в другите ясли. Особено телевизорите сякаш са дори задължителни, в някои градини родителите събирали пари за големи плазми 🙄
А в градината срещу нас, където мислех да я запиша след яслата освен, че имат телевизори, смесват и набори в групите. Приемат след навършени две годинки, само че нямат яслена, направо в първа група. И повечето дечица в първа група са на две, а не на три 🙄 за градината имам време да помисля за други варианти, но за яслата ще трябва да се примиря. Аз разбира се, че ще повдигна въпроса, но... А за задължителният сън по 3 часа навсякъде дори не знам какво да кажа. И децата, които не спят трябва да лежат. Кога ще си изразходят енергията не знам.

# 261
Ужас,явно не йм се занимава с децата и пускат тв за да стоят кротко. За спането това всяко дете да спи 3 часа е някаква лудост. Моя спи по 1,30 ч ,как това дете ще лежи още 1,30 час ,за мен това не е нормално

# 262
  • Варна
Как спят 3 часа? Моето ще реве неистово, също спи към 1,5 час… телевизорите са зле според мен, но не знам какво може да направиш, ако нямаш избор

# 263
В държавните ясли и градини е между 2-3 часа съня, слагат ги в 12:30-13:00 до 15:00-15:30. Моето дете също не спи два, два+ часа. А ако спи не знам кога ще заспива за нощен сън. А тези, които не спят трябва да си лежат. Нани, нани бебе беше пуснала наскоро рийлс със сина си, то милото казва "стоя в леглото два часа и се въртя, без книжки"... Да не говорим, че след три годинки има деца, които нямат нужда от дневен сън, но не ги отделят в друга стая да играят тихо. Просто системата е такава.

# 264
В яслата в която искам да тръгне Плами спат два часа на обяд. В зимните дни не ги изкарват. От един до три спинкат. Мен телевизора не ме притетеснява,понеже нямам избор и трябва да се върна на работа😂 С една майка се запознах от съседния вход до нас и е изключително доволна,колко много неща в научило детето там. Нямам търпение да тръгне на ясла и да общува с други дечица,независимо студено ли е или много топло. С нетърпение ще си припомня тръпката от тържествата,които предстоят и картичките,които ще получа. 😍 Аз дори и да не почна веднага работа,ще я пусна на ясла.

# 265
  • Варна
Лизи, ходихте ли в София, какво стана?

# 266
Това със спането е голям проблем за много деца. Но няма материална база това да не е така. Чувала съм, че в някои страни в чужбина има стая за децата, които не спят.
Аз си спомням в градината как учителката ни дърпаше ушите като види, че не спим. Останало ми е като доста лош спомен това. Надявам се тези практики да ги няма вече!

Моето Райче си е поспаланче. Често спи по 3 часа, понякога и повече. Но това е сега, като дойде време за ясла/градина може и да е друго.

# 267
Баткото до 4гр си спеше на обяд. Той и сега си поспива понякога вкъщи. Че в 4гр не му и стигаше времето за сън, защото в зависимост коя група са и времето е различни, съответно в 4 е най-малко. Каката в яслата я научиха да спи на обяд. Аз винаги съм имала проблем да я преспивам, там отначало само лежеше и пазеше тишина, но после започна да спи, че се оплакваха, че едва я будят. Само не знам колко пъти им обяснявах, че тя спи без завивка и ако я завият ще се събуди. Сега спи или увита като буба или без завивка, средно положение няма. В момента в градината понякога спи, понякога не спи, но в повечето случаи спи. Малката е поспалана. Днес беше драма, че я сложих да спи след 12.30ч (обикновенно до 12.10ч тя вече спи) и после за неин ужас я събудих в 14,55ч, че трябваше да водим каката на лекар. В 19.30ч вече мрънкаше, че трябва да спи и висеше пред вратата на спалнята. С всяобщи усилия на другите двама я задържахме до 20ч. Така, че се надявам поне със съня да нямаме проблем. Вече и за яденето съм спокойна.

# 268
Децата са различни, моето три часа не е спало и пет пъти, откакто е родено. Днес спа от 14 до 15:15 и още е будна 🤯 на кумовете ни дъщеричката във втора група спи в градината на обяд, но вечер заспива най-рано в 23, съответно ѝ е много трудно да става сутрин в 7 и почти всяка сутрин е голяма драма. Усещам, че и при нас ще е така. Или ще си лежи и гледа тавана 😔 което ще създаде негативна асоциация, нормално. Обсъдихме с ММ и вариант за детегледачка вместо ясла поне, но не е оптимално и това. Просто ще трябва да се примиря с някои практики.

# 269
Еха , болибон.....лека завист изпитвам вмомента 😀😀😀
Повтарям се аз вече ама мойта Ади вече спи на обяд САМО на няколко дена веднъж между 45 мин и час и 15-20мин.(и то в кола/количка/автобус) .Ако не си възвърне спането в яслата ще е огромен проблем , защото много истерясва като я карам да спи , а не иска.Дори да е много изморена не е толкова кисела, колкото ако я карам да спи.Това е нещото, което най - много ме притеснява за яслата.И тук имат телевизор,но не знам по колко време и с каква цел се пуска , надявам се да е в някакво приемливо време.Иначе тук в двете най - близки ясли/градини виждам , че децата излизат сравнително често навън.За колко време не знам , но като мина ако е приятно времето има от малките навън.

Общи условия

Активация на акаунт