Родени през АВГУСТ 🦁🦀🐠(тема 16)🐠🦀🦁

• 24 540
  • 731
  •   1
Отговори
# 270
Ние имаме ясла точно зад блока, супер удобна локация. Но и на мен една майка преди няколко дни ми каза, че им пускат телефони. Въпреки, че групата се е състояла от цели 3 деца, след СЗ докато дойдат да ги вземат родителите са на телефон и на тъмно, защото играчките са прибрани и да не го разхвърляли. Това, че зимата е 16:30 след обяд седят на тъмно ми прозвуча, все едно са папагали и за да не викат им завиват клетката.
Ние сме от петък в София, надявам се утре вече да се приберем. Минахме на преглед при ендокринолог в събота , назначи на Яна хормонални изследвания и ехограф на млечни жлези. Вчера бяхме на изследвания, днес със зор минахме на ехограф, най-ранния час за ехограф беше в петък, просто е немислимо да седим до тогава в София. Понеже познавам лекарката на ехографа, отидох днес и я помолих да ни вземе между часовете. Слава богу съгласи се, но си почакахме два часа, наложи се да пудкам клипчета на телефона, защото не можех да ги удържа. Резултата от ехографа е леко увеличени млечни жлези и мастна тъкан. Утре пак няма час при ендокринолога, та пак ще се чака, но важното е, че ми обеща да ни вземе, вече за диагноза и ако трябва да назначи лечение. Ще видим за сега съм оптимистично настроена, мисля че нищо ѝ няма. Според педиатърката е ранен пубертет и било много сериозно, трябвало веднага да се стопира. Ендокринолога също е написал в амбулаторния лист "пубертетно състояние", но аз като питах, каза че във вторник след изследванията ще ми обясни всичко. Ще видим! Надявам се, че всичко ще е наред, ранен пубертет звучи ужасно. От симптомите, които четох има само леко увеличени млечни жлези и това, че е висока също го отчете ендокринолога, като симптом. 86см е, а е родена 41см.

# 271
  • Велико Търново
Успех, Лизи, дано да няма нищо! А този ранен пубертет сам ли минава или се прави нещо 🤔.

Днес събудих Вики в 15 часа, като влязох тя просто отвори очи (иначе ми е много трудно да я събудя).  Вечерта я сложих в 21 и 30, когато започна да реве за сън и заспа за 10 минути! Чак не можах да повярвам, утре пак ще я събудя по- рано. Проблема е че понякога заспива към 14 часа и така няма да е спала нищо.
Тя със спането в яслата мисля че няма да има проблем, спала е и по над 3 часа ако я оставя.
Телевизора не ми е чак такъв проблем, но това с телефоните е ужасно.

Знаете ли как стоят нещата с играчките, дават ли да се внасят (че заспива само с една определена играчка), или за всяка ядла е индивидуално.

# 272
  • Пловдив
За съжаление това с телевизорите е навсякъде. Известно ми е. Много "образователно" ще им дойде "Пепа пиг" и "Маша и мечокът"... Имам позната, детска учителка, тя ми казва, че също пуска телевизия във времето, когато децата се взимат от родителите, за да може другите да стоят мирно, докато изведе детето, чийто родител е дошъл да го вземе (била е сама на смяна).
В яслата, в която искам да запиша Йони, са задължени да спят между 13:00 и 15:00. Качвам графика, ако на някоя мама ѝ е интересно:

Отделно, че няма места, а започнах да кандидатствам от януари.
С играчките не съм се интересувала може ли да се носи от вкъщи, но според мен не. Знам, че там им сипват вода от малки чашки.
Лизи, може ли да споделиш как точно протича прегледа за млечните жлези? Аз имам запазен час, но се налага да отида с Йони и се питам, дали ще успея да се прегледам, както трябва.
Орехче, това с прескачането на обедния сън на Ади е гадно. Йоанна беше така за известно време и бях изморена/изненадана, че не спи/изнервена..ама.. какво да се направи 😕

# 273
  • Варна
Орехче, напоследък все ми попада, че около 2г има регресия и се пробват да махнат обедния сън, но реално не трябва. Дано да е така, не знам как издържаш Sad

Боже, аз само при мисълта, че ще им дават храна или пускат тв и не мога да си представя да я запиша. Дали и в частните е така? Искам да не дават и храна изобщо, а да нося.

Лизи, дано всичко да е ок и да е фалшива тревога! Заради ръста ли се предполага или има някакви “симптоми”?

# 274
За съжаление това с телевизорите е навсякъде. Известно ми е. Много "образователно" ще им дойде "Пепа пиг" и "Маша и мечокът"... Имам позната, детска учителка, тя ми казва, че също пуска телевизия във времето, когато децата се взимат от родителите, за да може другите да стоят мирно, докато изведе детето, чийто родител е дошъл да го вземе (била е сама на смяна).
В яслата, в която искам да запиша Йони, са задължени да спят между 13:00 и 15:00. Качвам графика, ако на някоя мама ѝ е интересно:

Отделно, че няма места, а започнах да кандидатствам от януари.
С играчките не съм се интересувала може ли да се носи от вкъщи, но според мен не. Знам, че там им сипват вода от малки чашки.
Лизи, може ли да споделиш как точно протича прегледа за млечните жлези? Аз имам запазен час, но се налага да отида с Йони и се питам, дали ще успея да се прегледам, както трябва.
Орехче, това с прескачането на обедния сън на Ади е гадно. Йоанна беше така за известно време и бях изморена/изненадана, че не спи/изнервена..ама.. какво да се направи 😕
В яслата където искам да запиша Пламена са с такъв режим,като от 8:30 до 8:45 имат сутришна гимнастика. Иначе ги изкарват на вън,но зимата пропускат.

# 275
Пламинго, доколкото разбрах, не минава сам, бият се  всеки месец инжекции, които са по 5 хил лева всяка, докато детето навърши годините за истинския пубертет.
Яна няма всички симптоми, само увеличи млечни жлези и това, че е висока. Казват, че това е първия симптом, после детето започва да расте много бързо, след 6 месеца започва окосмяване, след 2г цикъл и дете спира растеж. Остава примерно метър, метър и 20 високо. Костите се застаряват.

# 276
Старая се да и осигурявам време за почивка и чакам да отмине периода , нямам избор.
Лизи , а гърдичките подути ли са , кърви ли от интимните части?Мисълта ми е ,че надали си отишла на ендокринолог, защото е висока.Виждала съм такова състояние , но бях много малка , детенцето на приятелско семейство на нашите беше така.Помня само , че и биеха инжекции, порастна до известна степен ,но не попмня подробности, не знам са е имала цикъл от малка.Стискам палци да не се налага това при вас !
Кате, съвсем разбираемо ми звучи,когато сестрата е сама на смяна да пусне замалко тв в помощ , но къде какво и за колко пускат е деуг въпрос.
Тук в едната ясла знам , че може да се носи играчка  ,защото снощи комшийчето си я е забравило там и плака.

# 277
Пламинго, доколкото разбрах, не минава сам, бият се  всеки месец инжекции, които са по 5 хил лева всяка, докато детето навърши годините за истинския пубертет.
Яна няма всички симптоми, само увеличи млечни жлези и това, че е висока. Казват, че това е първия симптом, после детето започва да расте много бързо, след 6 месеца започва окосмяване, след 2г цикъл и дете спира растеж. Остава примерно метър, метър и 20 високо. Костите се застаряват.
То има по-високи дечица е темата и групите за наборчета. Изчакай лекарят да види резултатите от хормоните и ехографията. Всичко ще е наред☺

# 278
Лизи надявам се всичко да е наред. Препоръчвам ти ако и поставят така диагноза да потърсиш и второ мнение. На мен са ми поставили такава диагноза на около 2г, защото съм била с увеличени млечни жлези и прекомерно окосмяване на крайниците. За височина не знам. Шашнали са майка ми и са ми били предписали лечение. Баба ми по него време беше в София, от там беше втория и мъж, по скоро там живееше. Та той настоявал нашите да ме заведат в София на преглед и уредил да ходим при някъв професор. Та излязло, че абсолютно нищо ми няма, а все още било свързано с хормоните от бременността и кърменето. Също и било много често състояние и много лекари го бъркали. Но все пак и това е било преди 42г и е нямало сегашните изследвания.

# 279
Лизи, много много стискам палци и се моля зя вяс да не е това!:heart:
Обаче според мен не може да твърдят, че Яна е много високо. Нормално висока е. Вярно родена и 41см но не се ли взима под внимание и в коя седмица са родини блезнаците. Нормално е по-рано родените да са по дребнички все пак, което означава, че при раждане близо до термин е щяла да е цлизо до 50см.
Но аз не помня в коя седмица са родени двамата. Обаче ако е няколко седмици преди термин аргумента с височината не е правилен.

# 280
  • Варна

Ооо уау, надявам се изобщо не е това, но поне научихме нещо интересно. Цикъл на 2г звучи брутално. Предполагах, че ще са инжекции хормонални, но 5К на месец звучи супер непосилно. Предполагам и нищо не е по ЗК. Лизи, всичко ще е наред! Сигурно може да е са още 20 неща тези симптоми!

Иначе във Варна е дъжд и студ днес, няма да става за излизане.. ще отида до някой магазин за банани поне. Вчера се скъса да яде леща детето, супер неочаквано. Има и леки сополи, май почват нови зъби и това е общо взето - нищо интересно.

# 281
  • Пловдив
Оо, Лизи, звучи много сериозно 😕 И извинявай за въпроса ми за ехографа, разбрала съм напълно погрешно, но сутрин рано като съм чела, нищо не съм разбрала.

# 282
Кате, и аз съм изпуснала въпроса ти, сега върнах да търся. Ако седи в количката може и да се справиш с прегледа.
Минахме на ендокринолог, всички изследвания са добре, малко са увеличени млечните жлези, но според лекарката, щом хормоните са наред до няколко месеца ще спаднат, иска приверка след 4 месеца. Яна вече е много наплашена, от хора в униформи като лекари. Вчера се разплака от eдна чистака в мола.

# 283
  • Велико Търново
Лизи, много се радвам че всичко е наред! Понякога като започнат да поставят диагнози предварително не се замислят за родителите какво преживяват ...

# 284
Добре, че спря да вали, че да изведат двете момичета за малко. Бяха започнали да откачат. Каката беше много щастлива да скача в локвите, а малката се сърдеше, че не я пускам от количката. Сега и двете спят. Каката дойде и ме информира, че отива да спи, защото е изморена. То не е лека работа цяла сутрин да се дърлате с бебето. Ама поне е тишина и спокойствие. Реших, че е вдигнала висока Т щом и се спи, но няма почти никаква. Явно наистина се е уморила.

Лизи това са много хубави новини. Представям си какво сте преживели, но важното е, че всичко е наред.

Общи условия

Активация на акаунт