Родени през АВГУСТ 🦁🦀🐠(тема 16)🐠🦀🦁

• 24 537
  • 731
  •   1
Отговори
# 240
  • Велико Търново
Венче, Вики вече яде сама, ако аз давам отказва. Започна така със завъртане на лъжицата, сега е по- добре, но пак понякога пада преди да стигне до устата ѝ.
Ние пък сме до никъде с памперса, решила съм когато е готова и започне да си казва може би тогава или ако успеят в яслата да я научат. Ще я пускаме сигурно пролетта.

# 241
Честит празник, дами! Бъдете здрави, обичани и щастливи 🌸🌸🌸
Ави много добре се справя и с лъжица и вилица. Но тя като цяло просто има страхотна връзка с храната, обича да се храни и има голям интерес от самото начало. 15 зъба не бутнаха тази връзка 😃 като цяло мисля, че сме щастливки по отношение на зъбоникненето, сега изби долен кучешки и ако не го бях видяла, нямаше да разбера. Не повлия нито на храненето, нито на съня.
Ох, обаче много късно започна да заспива, издържа си до 23, сега още не е заспала 😔 пробвах няколко дни да я будя в 8:30 и в 15 от обеден, да я оставям да спи само час на обяд, но пак не заспива преди 23. ММ ми пробутва идеи да пробваме без дневна дрямка или да я съкратим под час, но психически не съм готова 😃 аз тренирам, докато тя спи и не искам да се лишавам от това време за мен. Поне спи непробудно 🤞
Мисля, че мога да се похваля за гърнето. Вече трети ден няма инциденти, казва си и си стиска. Е, случва се да даде фалшив сигнал два-три пъти, но не е драма. Другата седмица ще пътуваме и нашите ще дойдат да я вземат за 5 дни, силно се надявам смяната на обстановката и нашата липса да не доведат до регрес.

# 242
Честит празник и от мен , бъдете обичани и ценени!
За самостоятелното ядене и Ади по - скоро ръчка в купата като бясна  ,справя се с по- гъстите неща, но не смятам , че е готова , нито пък аз да ми маже навсякъде.Още малко ще почакам да се координира 😀
Браво на Любов и Ава за гърнето.При нас е малко объркано, защото си позволявам да и обувам памперс и навън и вкъщи ако нещо много ми писне пък имам нещо да свърша, като цяло има напредък.Започна да казва и пиш на пишото, досега само за акото сигнализираше.Нама да стане за седмица - виждам го , но ще продължавам с опитите и се надявам да не се откажа.
За спането към М.Ангелова.Чела си ни с проблемите ни.Напоследък Ади изобщо не спи на обяд.На няколко дена веднъж дремва в количката/колата/автобус примерно.Нощното заспиване съответно е много по - рано и става много по - бързо.Днес постигнах собствен рекорд - заспа за около 12 мин, като снощи беше спала над 12 часа , спа днес до много късно сутринта 9:15ч , без обеден сън и заспа в 19:45 тази вечер.Откакто не спи на обяд вечерния сън съм го изместила към 19 - 19:30 и определено заспива по - лесно.Онзи ден дремна 45 мин в количката до към 14:30ч и вечерта заспа в 20:45ч - което пак е окей, но няма как да стане редовно.Просто не спи вкъщи, а съм пробвала всичкко.Пробвах да я будя в 7ч сигурно 10 дена подред , че и повече само и само да спи на обяд , но не , не става.Така че сега ще я оставям да спи колкото може повече сутрин и вечер навреме в леглото  без обеден сън.В яслата ще му мислим.Пробвай да редуваш дни със и без обеден сън да не се натрупва умора, може пък и при вас да е разковничето.

# 243
Честит празник, момичета! Да сте най-обичаните и щастливи майки!
Болибон, честит рожден ден със закъснение!

Radii, супер е кошът! Ние имаме такъв/подбен от ИКЕА, подарък ни е и за жалост не мога да му намеря място.

Рая яде и с вилицата и с лъжицата много добре! Със супите не се справя без да излива, но смятам че е нормално и за това не я оставям много да се упражнява, че ще си остане гладна. Сама може да си язяде цялата порция и го прави доста често, но само ако й е много вкусно, предимно на обедното хранене. Случва се както яде сама в някакъв момент да почне да си играе  или да иска да ме храни, загребва и ми дава лъжицата и докато не изям това което е решила не мирясва 😅. И тогава я дохранвам аз.
И тя има от няколко дни горен кучешки зъб. Не е имало драма, при нея зъбите не са драма (за щастие), вече са 13.

С гърнето както казах нямаме напредък, според мен не готова за него. Не я насилвам излишно,  не искам да има стрес.

# 244
Момичета каква вода давате на децата. Вчера разбрах ,че не е хубаво да пиели мин.вода ,а вкъщи все такива пиеме. Обикновенно взимаме девин,на която пише изворна,но все пак?
Тази на бебо безопасна ли е

# 245
Филтърна от кана пият моите.

# 246
Ние пием изворна,като редуваме марките и избягваме Девин!

# 247
  • Пловдив
Михалково розов етикет и Бебелан. Гледам да ги сменям, да не е само една и съща. Девин не купувам от над половин година.

# 248
  • Варна
Филтрирана, не купувам вкъщи бутилирана, рядко навън

# 249
Виждам,че сте против Девин каква е причината ?

# 250
Филтрирана чешмяна вода. В София водата е хубава. И аз избягвам бутилираната, купувам само навън и то рядко.
Не знам нищо за Девин.

# 251
Девин мъжът ми е против да я ползваме,бяха и открили нещо в нея.
Иначе и аз искам да пробвам с кана,та ще взема да видя!

# 252
И ние пием филтрирана чешмяна вода. На Ава само веднъж ѝ купих една бутилка Бебелан в началото, но тя тогава пиеше супер малко вода и на втория, третия ден махнах бутилката 😃 навън си носим вода, нейната бутилка е от ДМ, моята стъклена.
Орехче, Ава заспива на обяд, към 14:30 сякаш ѝ се натиска някакво копче. Към 23 вечер също. Просто няма значение дали се е събудила сутринта в 8 или в 9:30 или следобед в 15 или 16. По-ранно събуждане сутрин мен не ме устройва, преди 8 съм ставала само за училище, лекции или работа, никога по собствено желание 😃😃 мога да направя компромис да ставаме в 8-8:30, но като няма смисъл и не влияе на заспиването се възползвам и спим до 9-9:30 😃😃 както казва ММ, като тръгне на ясла ще се променят нещата. Като цяло гледам да не се затормозявам много, тя си лежи, аз чета книга и релаксирам докато заспи. Иначе и сутрин и следобед я будим ние, но не киселее и не се буди, предполагам ѝ стигат 12 часа сън за денонощие.

# 253
Много се забавляват двамата

Последна редакция: сб, 09 мар 2024, 23:11 от Radii :)

# 254
О , щом си заспива без проблем в определен час на обяд и няма драми е добре.Аз заради неспането на моята прочетох и изгледах сиг всички лекции и навсякъде казват, че за тази възраст е по - важно лягането в определен час ,отколкото колко часа са будни, така че явно и при вас е така.
Вода на детето давам преварена редовно все още.Не ми пречи, с каната става бързо.По изключение давам изворна,минерална , дори и чешмяна директно се е случвало, ако ми е вряла преварената пък тя е била жадна , пък ако купя минерална/изворна, преди взимах Бебелан, а сега в повечето случаи е девин,заради спортната капачка, Ади вече се научи да пие сама от нея.По форума съм чела всякакви твърдения за различните води, останала съм с впечатление, че не е лоша девин,но не претендирам да съм права.Но знам,че не е хубаво да се пие само минерална, било добре да се редуват.
Ох тя тази вечер спи много неспокойно ,избиха и 3-те кучешки и сега явно четвъртия ще пробива,ама кога не се знае , измъчиха я .

Общи условия

Активация на акаунт