Родени през АВГУСТ 🦁🦀🐠(тема 16)🐠🦀🦁

• 24 575
  • 731
  •   1
Отговори
# 405
Оф, явно и скарлатина се върти сега, защото вчера дочух в кабинета че едно детенце е със скарлатина 😔. За сега сме сами в стая и вече трябва да  ни изписват тези дни, че се надявам да не доведат някое много болно и пак да го повтори 😔.
Бързо оздравяване на Мишето и Вики!

# 406
Мило не се притеснявай,след боледуването на Вики аз също видях зад едното му ухо топче ,педито каза,че е заради боледуването и ще отмине от самосебе си ,предположих,че може да е лимфен възел ,защото помня,че Лизи беше качвала на Яна такъв лимфен възел и беше писала ,че не е страшно  ,но нищо не пречи да я погледне лекар за твое успокоение
Относно говоренето ,знае вече доста думички главно това ,което го интересува него 🤣 балони ,трактори, камьони  и т.н ,но като цяло бързо учи и за това не се притеснявам. Забелязах,че трудните думи ги казва по-рано ,а лесните му е трудно да ги каже . Примерно може да каже ,,кенгуру " , но му е трудно да каже ,,дай" и за това от скоро започна да казва ,,йай" ,но пак е нещо ,защото аз си го разбирам какво ми казва и постепенно се усъвршенства в изговарянето ,преди казваше на балона ,,бауум" ,а сега си казва ,,балом" с ,,М,, накрая ,явно е решил,че се казва,, балом" 😅 Пламинго както вече са ти писали останалите момичета не се притеснявай,щом разбира всичко и има няколко думи това е добър знак,скоро ще започне да те залива с думички🩷

Последна редакция: пн, 25 мар 2024, 12:26 от Radii :)

# 407
Мило не се притеснявай,след боледуването на Вики аз също видях зад едното му ухо топче ,педито каза,че е заради боледуването и ще отмине от самосебе си ,предположих,че може да е лимфен възел ,защото помня,че Лизи беше качвала на Яна такъв лимфен възел и беше писала ,че не е страшно  ,но нищо не пречи да я погледне лекар за твое успокоение
Относно говоренето ,знае вече доста думички главно това ,което го интересува него 🤣 балони ,трактори, камьони  и т.н ,но като цяло бързо учи и за това не се притеснявам. Забелязах,че трудните думи ги казва по-рано ,а лесните му е трудно да ги каже . Примерно може да каже ,,кенгуру " , но му е трудно да каже ,,дай" и за това от скоро започна да казва ,,йай" ,но пак е нещо ,защото аз си го разбирам какво ми казва и постепенно се усъвршенства в изговарянето ,преди казваше на балона ,,бауум" ,а сега си казва ,,балом" с ,,М,, накрая ,явно е решил,че се казва,, балом" 😅 Пламинго както вече са ти писали останалите момичета не се притеснявай,щом разбира всичко и има няколко думи това е добър знак,скоро ще започне да те залива с думички🩷
Ох,имам фобия от тези лимфни възли. Само от едната страна има тя😢Ама страх лози пази. Мисля да и пусне едни кръвни да съм спокойна😢

# 408
Момичта моля ви кажете някой добър дерматолог,снимах гъшата кожа на лицето му със светкавица и изглежда зле ,така е от както беше на 2 месеца ,не знам как да му помогна ,водих го къде ли не на естествена светлина не изглежда толкова зле ,но аз се побърквам като ги видя и не знам какво вече да направя за да се махнат

Последна редакция: пн, 25 мар 2024, 13:54 от Radii :)

# 409
Ради , нали се установи , че е алергия?С повече постоянство сигурно ще има подобрение.Дерматолог ще ви изпише кортикостероидна терапия на 95% Може да пробваш крема , който на нас ни изписа дерматолог , когато Ади имаше обриви по лицето.Служи като защитна бариера от допир и търкания.P.O.L се казва.Тогава ни изписаха и кортикостероид ,но не го ползвах .Ползвах въпросния по - горе + Залаин, но за него е добре да се консултираш с педиатър.
Пламинго,  бързо да ти се оправят дечицата!
Относно говоренето, ако е само това , което отчиташ като нестандартно надали има повод за притеснение.Около нас децата на 2г и 2-3м почти не говорят , или не им се разбира.
Кате, възможно е Йони да се наспива , наваксва с обедния сън може би.
Момичета , вашите деца подреждат ли си играчките така ?
Ади си ги подрежда така или е права линия , ако разбутам някое се връща да си го оправи.Също ако види отворен шкаф/чекмедже идва да го затвори.Има.някакво ОКР.Зачудих се доколко е обичайно.
Малко ъпдейт за памперса.Мога да кажа , че успешно съм го махнала.Ако заспи на обяд е без, навън и вкъщи от няколко дена не се е напишквала в гащите.Само голямата нужда понякога я прави там , но се надявам да почне да си казва.Всъщност и за пишкането не си казва , а започва да прави специфични движвния , по които я познавам или просто чака да я подканя.Разбира се ако започне ясла ще е необходимо да си казва , че там никой няма да и наблюдава езика на тялото.

# 410
Ради, Моя приятелка е доволна от Светлана Панайотова, може да пробваш за второ мнение.
И мойте са имали такъв обрив по бузите, като бебета беше леко грапаво/сухо.
Предписаха кортикостероиди, линола фет за вана и биодерма атодерм.
Излезнаха ли кръвните изследвания за алергии?

# 411
Не ,още не са,пише до 5 работни дни ,а за хистамина 10 😒 олиото на линола сме го ползвали .вашите кога изчезнаха ,за какъв пепиод и от кое мислиш,че се повлиаха ? Имаш ли снимка как е изглеждало? Иначе да сухо и грапаво е ,но аз постоянно мажа крем

# 412
  • Бургас / Славейков
Ради , нали се установи , че е алергия?С повече постоянство сигурно ще има подобрение.Дерматолог ще ви изпише кортикостероидна терапия на 95% Може да пробваш крема , който на нас ни изписа дерматолог , когато Ади имаше обриви по лицето.Служи като защитна бариера от допир и търкания.P.O.L се казва.Тогава ни изписаха и кортикостероид ,но не го ползвах .Ползвах въпросния по - горе + Залаин, но за него е добре да се консултираш с педиатър.
Пламинго,  бързо да ти се оправят дечицата!
Относно говоренето, ако е само това , което отчиташ като нестандартно надали има повод за притеснение.Около нас децата на 2г и 2-3м почти не говорят , или не им се разбира.
Кате, възможно е Йони да се наспива , наваксва с обедния сън може би.
Момичета , вашите деца подреждат ли си играчките така ?
Ади си ги подрежда така или е права линия , ако разбутам някое се връща да си го оправи.Също ако види отворен шкаф/чекмедже идва да го затвори.Има.някакво ОКР.Зачудих се доколко е обичайно.
Малко ъпдейт за памперса.Мога да кажа , че успешно съм го махнала.Ако заспи на обяд е без, навън и вкъщи от няколко дена не се е напишквала в гащите.Само голямата нужда понякога я прави там , но се надявам да почне да си казва.Всъщност и за пишкането не си казва , а започва да прави специфични движвния , по които я познавам или просто чака да я подканя.Разбира се ако започне ясла ще е необходимо да си казва , че там никой няма да и наблюдава езика на тялото.
Митко не си подрежда така играчките по скоро при него е всичко да гази и да минава през тях.Но като се замисля ние такива малки и много на брой нямаме.Но пък за затварянето на шкафовете непрекъснато го прави или да оправя стола да си стои на мястото.Дърпа го слага го .

# 413
Орехче, моят нарежда предмети един върху друг , по 3 или си прави цяла пирамида. Или си слага всичко в торбичка/ кутия и носи със себе си. Има навика да ми пребърква джобовете за телефон например и го носи и поставя в шкафа или коша за пране. Освен това затваря всички врати и шкафове, с трясък и казва'бам'.

Милото, Тони имаше надут лимфен възел дълго време след ужасния грип , който карахме Декември, сам мина.
Пламинго не се притеснявай за говора, ще си дойде всички на място с времето. Аз да се оплача, че говори смесено- например "котка busy", или като кихна ми казва"  bless you", кеми(крем) няма. Иначе знае сложи в кутия, донеси обувки, дай. Не знам, говоря му на български, но колко ме  разбира.
И последно, претеглихме го вчера и е 10, 7 кг, два месеца не е наддал изобщо.

# 414
pupelina и при нас има такива моменти. Подрежда и нарежда някакви неща, завивката на леглото ако е подгъната ходи да я оправя, ако намери боклуче на пода го хвърля в коша за боклук. Като се наяде си слага лъжицата в купата и ми я дава да я нося в мивката, като си изпие млякото слага капачката на шишето и го оставя на скрина, като се приберем вкъщи иска да си сваля обувките и да ги прибира в шкафа. Това са все неща, които е видяла, че
аз правя, но все пак ми се струва странно понякога, че обръща такова внимание на детайлите.

# 415
  • Варна
Габи не нарежда нищо така, чак ми е странно като те чета, нооо всичко различни. Тя и шкаф не затваря, само отваря…сега фризера и ме побърква как го оставя отворен.

Ради, прилича на кератоза пиларис (това ли е т. нар. гъша кожа). Може да изключиш глутена за известно време, това е много често негово проявление + да се грижиш за чревната флора максимално и за микробиомa.

# 416
Вики също нарежда в ридица ,но по често количките си ,реди ги една до друга и чак се сърди ако не са на едно ниво 😂😂 exberry какво имаш предвид ,някакъв пробиотик ли да давам или ? Глутен лесно ще му спра ,но проблема е,че аз го кърмя и без хляб просто не мога да ям и ям доста хляб 😅 можеби ще разгледам в магазините ако има някой безглутенов

# 417
И моето нарежда, обикновенно количките на батко си. Затваря шкафове и чекмеджета. Кара ми се като не съм заключила механизмите за защита от деца. Също и ако някое от нещата, които знае, че не трябва да пипа ми ги носи и ми се кара, че не съм ги вдигнала.

# 418
Пламена никога не ги нарежда така в редица. Единствено чашките си реди една върху друга като кула,понеже аз съм я научила,но играчките ги пръска хаотично. Шкафовете отваря,че вади и неща. В кухнята редовно изкарва тенджерите и ги пълни с фигурките от пъзелите си. Сяда в шкафа. Сега я уча да нанизва една играчка,под формата  като на дървени рингове по цветове. Нарежда ги,но първия и ред само и е труден,понеже пред всеки ринг има число изписано в съответния цвят. Помагам за първия ред и от там на сетне се оправя сама.  Иначе като и кажа да прибираме играчки има голям напредък. Прибира с мен. Но сега е мания да обува чехлите от банята и да обикаля с тях. Скоро време ще има пак падане.
Давайте идеи за книжки. Нещо с повече картинки☺

Последна редакция: пн, 25 мар 2024, 17:34 от Милото

# 419
Пламинго, стискам палци бързо да оздравеят дечицата ☺️🤞поведението на Вики като дойде в болницата ми е познато, имам приятелка с породени, по-голямото се разсърди на майка си като влезе в болницата да ражда сестричката му 😃 не я поглеждаше в болницата и около седмица след като се прибраха вкъщи. А на бебето обърна внимание след няколко месеца. Беше колкото нашите деца на възраст. Просто вече разбират много повече, по-бурно изразяват емоции. Забелязвам го и при Ави, определено се е стресирала от кратката ни раздяла. Две вечери след като се прибрахме искаше само да лежим и да се гушкаме, без никакви игри. Много беше странно, попринцип всяка вечер след вечеря сме в нейната стая и играем, а две вечери на дивана в хола, само гушнати. И като цяло иска повече да я разнасяме, гушкаме, разстройва се, ако отидем до другата стая (особено баща ѝ 😃). Поне оправихме проблема с коремчето, аз мисля, че и той беше на психологическа основа. Има и лек регрес с гърнето, изпуска се няколко пъти, отдавам го на раздялата и смяната на обстановка. Определено се успокои вкъщи, тази вечер за първи път от пет дни се заигра, влиза си в рутината. Съветът ми за махане на памперс би бил да не е преди големи промени, смяна на обстановка или раздели. Все пак не мисля, че избързах, защото тя си казва, вярвам, че бързо ще се върнем в ритъм.
Ави не подрежда така играчки, като цяло не се заиграва с нищо последните дни, както вече казах. Днес изкарах една сензорна Монтесори книжка, доста се занимава, но основно маха елементите, не ги слага още.
За говоренето, децата са различни, все пак, ако някой се притеснява много, не пречи консултация с логопед. Тя протича под формата на игра и се прави обследване на цялостното развитие, фина моторика, груба моторика, дали изпълнява инструкции и т.н. Аз за това не се тревожа честно казано, защото майка ми и 95% от лелите ми са детски/начални педагози и биха обърнали внимание, ако нещо ги притеснява. А и общуваме с доста наборчета. Ави има речников запас, не знам колко думи, но я разбираме. Изречения не прави. Много ми беше готино една вечер като се събуди и каза, че иска вода, а не да реве и да се чудим зъб ли е, болка ли 😃 а преди няколко вечери много ни изненада, докато миехме зъбките каза думата на турски за зъб (чула я от нашите). Явно някои думи ги разбира на два езика.

Общи условия

Активация на акаунт