Родени през АВГУСТ 🦁🦀🐠(тема 16)🐠🦀🦁

• 24 578
  • 731
  •   1
Отговори
# 420
  • Бургас / Славейков
pupelina и при нас има такива моменти. Подрежда и нарежда някакви неща, завивката на леглото ако е подгъната ходи да я оправя, ако намери боклуче на пода го хвърля в коша за боклук. Като се наяде си слага лъжицата в купата и ми я дава да я нося в мивката, като си изпие млякото слага капачката на шишето и го оставя на скрина, като се приберем вкъщи иска да си сваля обувките и да ги прибира в шкафа. Това са все неща, които е видяла, че
аз правя, но все пак ми се струва странно понякога, че обръща такова внимание на детайлите.
Ами по педантична е.Нищо лошо.Изпипва всичко до последния детайл.

# 421
  • Варна
Ехо, как сте? Оздравяха ли болните?

# 422
Мойте вече са почти здрави, имат малко остатъчна кашлица, но минава и това. На Сами му спрях желязото заради разстройството и сега ми се вижда отпаднал, сигурно е паднал хемоглобина, доста лежи, а не е присъщо за него.
Пламинго, излезнахте ли от болницата?

Аз вече се чудя с какво да ги занимавам, кажете някоя игра. Всичко взе да им писва.

# 423
И Ади нищо не иска да прави вкъщи вече, навън и е най - добре.Сега предимно се качва на пързалка ако може да НЕ е по стълбите , някоя катерушка и да се пуска .ето пример.

Днес и купих обръч, че и пп на каките обръчите се заглеж
Ужасно кисела и нервна е заради долните последни кътници ,които набъбнаха и не иска да спи , едва се издържа.
Чакам с нетърпение свободните места за ясли да видим какво ще измислим и къде ще кандидатстваме.

Последна редакция: пт, 29 мар 2024, 13:45 от Орехче

# 424
  • Бургас / Славейков
И аз вече се чудя с какво да го занимавам Митко.С нищо не се заиграва само като съм до него почва да играе и то играта му обикновено е да извади всичко от етажерката и да го пръсне или да ми го дава на мен ,да го държа.Навън излизаме с количката ,за да може по бързо да се придвижим ,там му е много добре вози се ,гледа стои в нея.Ако го изкарам от нея е чудо ходи рови ,пипа боклуци.Но при нас е студено още и има вятър почти непрекъснато и не играе много навън ,а само разходка за 1час.Единственото нещо с което се занимава е да реже едни дървени или пластмасови плодове.

# 425
Вкъщи пеем песни и танцуваме, рисува и кара тротинетката. С играчките почти не играе. Както е при вас, така е и при нас-навън й е най-добре. Ходим в парка преди обяд и на една площадка с пясъчник до нас.

# 426
И Любовчето не играе с играчки, иска навън и я разбирам 😊 Преди обед излизаме за час, а следобед ходим с количката да прибираме каката от училище, към час и половина ни отнема. Много ми е трудно да я прибирам, като усети посоката към къщи ляга на земята и даже се търкаля🤦‍♀️ През ден два взимаме книжки от библиотеката, понеже е срещу нас, поръчах и карти с буквите и животни, рисува ги една моя приятелка. Нямам амбиции да научи буквите, но тя има интерес, разпознава в книга А,Б,Е,О,Ф. Не подрежда нищо, само разхвърля. С памперс ходи само навън, обаче на всяко пръцване казва, че й се ака и сяда на гърнето сигурно едно 15 пъти на ден. И аз хем чакам с нетърпение местата за ясла, хем ми домъчнява като знам колко малко време ни остава да сме си само двете.

# 427
Моето дете пък не иска да играе на кварталната площадка 🙄 явно ѝ е писнала, днес отидохме за пръв път от две седмици, пусна се по веднъж по пързалките, полюшках я малко и започна през 5 минути да вика "пиш", за да излизаме да я държа. Поне започна да пишка навън и явно много ѝ харесва, защото на излизане по 2-3 пъти го прави 😃 Днес накрая ме излъга, че ѝ се ака, за да си тръгнем от площадката 😃 обикаляме с тротинетката иначе, тя я кара като баланс колело със седалката, а като я бутаме се изправя. Вчера ходихме до яслата да вземем съседчето. Сега като се пооправи времето мисля да ходим по 2-3 пъти в седмицата, да свиква с пътя до там 😃
И тя с нищо не иска да играе, но много иска да се включва в нашите занимания, като се постопли започнах да простирам на терасата, подава ми мокрото пране, после го прибираме заедно, подава ми дрехи, за да ги сгъна и като ги прибирам. Всяка дреха казва на кого е и знае къде е. Даже е започнала да се шегува, казва, че някоя дреха е на баба ѝ и като кажа "какво ще правят на баба ти дрехите у нас" се залива от смях 😃😃😃

Последна редакция: чт, 28 мар 2024, 20:52 от M.Angelovaaa

# 428
Вики вече сам показва,че иска на вън ,отиваме на площадката пусне се 1-2 пъти и иска да излиза на улицата да обикаля. Писнаха му площадките посред зима,а лятото тепърва идва 🙄 излиза от площадката и влиза направо в Лидл или ДМ и взима тези малките колички за пазар и обикаля магазина ,ако не му позволя изпада в изтерия ,иска да ходи и да обикаля улиците . Излиза ме с тротинетката или с някой камион ,но след 5тата минута ги оставя и тръгва в друга посока и аз трябва да тичам по него на ръце с това ,което е зарязал на улицата. Междодругото по цял ден казва,,оо,не" и понякога ,,о ,да " 😅

Последна редакция: чт, 28 мар 2024, 16:08 от Radii :)

# 429
Ох и на тях им е най-добре на вън, но сега от както са болни, вече две седмици не са излизали. Ходихме до кауфланд само и Яна е станала невъзможна, тича на където и падне и бяга от мен, преди не правеше така. Сега си мисля, че като отидем на площадката ще бяга от нея и въобще не ми се мисли, как ще се оправя с двамата.
Почвам да си мисля, че трябва да изкарам опреснителни шофьорски курсове имам книжка от 12 години, която дори не ходих да я подновя, вече две години е изтекла, но май ще ми е нужна, нямаме парк на близо, а в парка ще е по безопасно, а и за взимане от детска градина също може да ми е нужна. Но как да стане не знам, ще трябва някой да ги гледа през това време, а няма кой. Освен да изчакам, като ги пусна на детска градина и първия месец докато съм отпуск да го свърша това.

# 430
Набързо влизам да отг на лизи.
И аз така мисля да направя- като тръгне на ясла(ако), да запиша курсове.Със сигурност за в бъдеще ще ни е необходима книжка.Има сега някакви ускорени за тези ,,които вече са карали курсовете или имат книжка ако не се лъжа.
Браво на Любовче за буквите , и аз също като на теб ми е мъчно и си мисля коллко малко време с  нея ще имам , но финансово ще се затрудним ако не влезе в ясла , а ако не влезе не се знае как ще с местата с градината , та по - добре да влезе сега.

# 431
  • Велико Търново
Лизи, искаха да ни задържат до днеска, ама ни пуснаха вчера с уговорката ако има нещо да ходим. Иначе продължава да ака по- течно, но вече не е толкова често като преди.

И аз трябва да си припомня , не съм карала от преди да забременея с Вики, а и тогава карах най- вече когато ММ е пил.

От както се прибрахме Виктория ляга на земята за всяко нещо което не ѝ удиса, гледам все още да не ѝ се карам, че доста тежко изживя седмицата докато ни нямаше, но скоро време ще се строяваме.

За игрите има доста в вкъщи, но на половината им пръсна частите, иначе се заиграва повече ако е нова, после бързо ѝ минава интереса. Но пеещите книжки си остават любимите ѝ.

Днес отидохме на едно заведение където има детска площадка. Викито се размаза от игра, но пак ѝ отне доста време докато заспи.

# 432
Момичета, взимате си няколко урока с инструктор, плаща се на всеки урок и най-добре с вашата си кола. Аз така карах опреснителни преди години с моята си кола, защото е автоматик, а на инструктора не беше, пък и така свиквате с габаритите. Ангелова, супер е, че пишка и навън, Любовчето още не е искала, та не ми се е налагало да клеча в храстите и не знам ще пишка ли, няма ли, по-вероятно в началото да не иска. И Любовчето е шегаджийка, като я питам как се казва се хили и ми отговаря "Кон", понякога даже тръгва да си каже "Боф", но веднага се поправя на "Кон". Или аз казвам "мамаааа", а тя отговаря "татиии" 🙄😄

# 433
  • Варна
Ради, излезе ли изследването за хистамина?

аххахах кон се казвала, разсмях се много

# 434
Да,излезе в норма е . Границата е 1,97 ,а неговия кръвен тест показва 1,3
Обаче яйца и мляко е леко завишено,не знам какво значи ,чакам отговор от алерголога . Момичета ,кога започва този бебешки пубертет ,защото Вики от няколко дни букварно е нетърпим ,реве за всичко ,ядосва се дори ми крещи ,изпива ми силите по този начин, в нета пише около 2рата годинка ,но при нас май дойде по-рано ,никнещите зъби допринасят,но такова чудо преди не е било 🙄 днес бяхме на площадката,беше по тениска ,защото на вън беше много горещо ,беше потен и за 30 минути хвана тен ,не знам как е възможно това ,но си представям лятото сигурно ще бъде като Африканче щом сега толкова бързо почерня . Каква слънцезащита ползвате,тие имахме някаква,но беше купена от чехия и нямам някакво мнение за нея ,а и не го мазах много тогава ,но сега тича и май ще му е нужно 

Последна редакция: сб, 30 мар 2024, 13:42 от Radii :)

Общи условия

Активация на акаунт