Родени през АВГУСТ 🦁🦀🐠(тема 16)🐠🦀🦁

• 24 584
  • 731
  •   1
Отговори
# 450
  • Пловдив
За следобедна закуска давам и аз филийки намазани с фъстъчено масло, крема сирене. Давам нарязана круша или да си гризка банан.
Браво на Ава, че се опитва да казва по две думи заедно. Йони се научи да казва "кола" и "бус"  - сочи ги постоянно. Повтаря след нас куче, коте, кос, коса. Но е на настроения, ако не ѝ се приказва, ни гледа лошо.
Ходенето отдавна я тествам. Днес успяхме да минем почти  4 км! Имах работа по центъра, и рано сутринта двете за ръчичка тръгнахме. Прибра се изморена, само дето на обяд пак не спи 😕 Прави бойкот и последните дни да е спала на обяд 1 ден. То е въртене, игра с чувалчето, приказване (преговаря си думичките) и в последно време иска само тати. Все го търси, даже иска той да я приспива. Чак започвам да ревнувам 😄

# 451
Хубаво ме подсетихте, филия с крема не съм давала отдавна 😊 За мое съжаление не харесва банан, иначе един щеше да е достатъчен за следобедна закуска, ама е на. Тя казва "изречения" с по две думи само тати/мама/кака дойде, дай ръка/вода/домат, скок долу. Абе що е команда да ни даде, справя се. Още нещо се сетих, има ли каращи тротинетки? Харесали сме ето тази и се чудя дали е време или само ще я бутам навън и ще стават боеве.

# 452
Милото, аз дори не я слагам на гърне 😃
Ами то и аз се отказах за момента. На сила хубост не става. Изнервя се и аз също. Ще го отложим явно🙄

# 453
Аз моя не мога да го накарам да ходи толкова не за друго просто той си ходи където той иска,за ръка ме хваща само яко трябва да се качи на някой бордюр.
Орехче  какво стана със съня при вас ?

# 454
Венче, Ади кара тротинетка , бих казала перфектно.Но нашата е без седалка, от декатлон.Опитайте на някое приятелче.
Ради , последните дни излизах с количката и заспиваше , но трудно.Днес я оставих вкъщи и не е спала, няма и да спи.

# 455
Венче, за тротинетка горещо ти препоръчвам тази

Ако не я кара сега, ще се вози. Може да я бута като баланс колело, като ѝ писне вдига крачетата и буташ ти. Трансформира се без болтчета и гайки, по време на разходка можеш да минеш и през трите варианта - да я бута, да я кара като баланс байк или да я возиш. И е сгъваема, не заема никакво място в багажника на колата, аз съм я слагала и в багажника на количката 😃 Много съм доволна аз, голямо проучване правих преди да я вземем. Ави още няма особено желание да я кара, но много обича да се вози, в квартала вече излизаме с "тото" 😃
За следобедните закуски, можеш да разнообразяваш киселото мляко с извара (има една кремообразна в Лидл), котидж и кокосово мляко. На Ави ѝ правих мус от тиква и кокосово мляко, страхотен по мое мнение, тя не благоволи да го опита 😃 домашното Данонино (кисело мляко с плодове) също, иначе поотделно може само това да яде 🙆 вместо филийки можеш да мажеш оризовки също 😃
И ние с ММ сме на хранителен режим, вече месец и половина. Аз много се радвам, че си създадох навик и всеки делничен ден тренирам. Ава като заспи един час е време за мен. Може бомба да е паднала вкъщи, но си го отделям това време. Най-накрая стигнах килограмите от преди забременяването. По-важното е, че се стегнах, реално съм свалила само 2.5 кг, но по 5 см от талия и дупе 😃 есента си бях накупила панталони размер М, като чували са ми, ММ се шегува, че ще си искам старите дрехи, които подарих 😃 а той беше толкова против да започнем режим, по неволя започна,защото аз казах, че отделно за него няма да готвя. И е 6-7 кг надолу 😃😃

# 456
Ангелова, благодаря, супер тротинетка! Аз тази на Scoot and ride я харесах от едно дете и ме кефи точно защото се трансформира много лесно с едно щракване. Майката много я нахвали, карала се супер лесно, наборът се качил и тръгнал с нея. Като пари е 220 лв, обаче не съм мислила дали с дръжка за родителски контрол наистина няма да е още по-добре. Ще ги прочета довечера по-внимателно и може да вземем като вашата. И моят мъж се нави на режим покрай мен, доста по-стимулиращо ми е като още някой се мъчи 😄 Той за почти две седмици е свалил 8см. от корема, аз само 2 🙄 Като килограми не знам как сме, умишлено нямаме кантар, защото съм склонна към обсебване, но си нося дрехите от преди забременяването. Продължаваме, най-добре се чувствам когато правя нещо хубаво за себе си 😊

# 457
  • Велико Търново
Кате, дали пък не се преуморявай и от там да не може да заспи ? Иначе, браво че върви толкова много!

За СЗ давам от кухнята, често правят овесени ядки с някакъв плод, сладки пити, плодови кексове, бисквитени торти , овесени бисквити , хапва си ги всичките.

Аз нещо започнах да свалям доста кг, и нз дали е от вируса който минах с разстройството или е хормонален проблема. Ще трябва да видя да отида на ендокринолог, но си влизам в дънки в които не съм влизала поне от 4-5 години.

# 458
Момичета, аз имам въпрос, който ме вълнува в момента.Към всички е ,но по-скоро към тези от градовете, в които има недостиг на места в яслите и градини.
На какъв принцип ще избирате ясла?Кои са ви приоритетните неща,които ще гледате?
- близка локация;
- най - голям реален шанс за прием;
- най- добро дневно меню/материална база/допълнителни дейности/друго;
- най- добри отзиви;
- там, където децата излизат навън/гледа се малко тв/друго;
- познавате персонала.
Питам , защото за момента съм се спряла на ясла, в която плюсовете са , че децата се извеждат навън , според впечатленията ми персонала е дружелюбен,менюто е  добре и може би там сме с най - големи шансове за прием.
Минус е локацията и това , че нямам реални отзиви от хора , посещаващи я, а само бегли наблюдения.

# 459
Във Варна ако те приемат някъде се смята за късмет. Аз гледах (с баткото) да ми е възможно най-близо и за моя радост го приеха там. Тази година борбата с моя квартал ще е убийствена, защото едната ясла излиза в ремонт, за 2г доколкото разбрах, и това значи 120 места по малко. А специално дневното меню е еднакво за всички ясли.

# 460
Орехче , има ясли/дг ,в които не извеждат децата на вън,дори когато е хубаво времето? Питам защото аз не съм запозната изобщо с правилата на детските градини,скоро няма да го пускам Вики,но това е много странно да не извеждат децата на вън

# 461
  • Пловдив
Момичета, аз имам въпрос, който ме вълнува в момента.Към всички е ,но по-скоро към тези от градовете, в които има недостиг на места в яслите и градини.
На какъв принцип ще избирате ясла?Кои са ви приоритетните неща,които ще гледате?
- близка локация;
- най - голям реален шанс за прием;
- най- добро дневно меню/материална база/допълнителни дейности/друго;
- най- добри отзиви;
- там, където децата излизат навън/гледа се малко тв/друго;
- познавате персонала.
Питам , защото за момента съм се спряла на ясла, в която плюсовете са , че децата се извеждат навън , според впечатленията ми персонала е дружелюбен,менюто е  добре и може би там сме с най - големи шансове за прием.
Минус е локацията и това , че нямам реални отзиви от хора , посещаващи я, а само бегли наблюдения.

Орехче, това ми е приритет сега. От януари съм започнала да кандидатствам, но няма места! Та отговарям:
1. Локация - да, до нас има две ясли и ще кандидатствам само в тях. Те са и на близко разстояние от работата ми - мога да стигна пеша за 10-15 минути бързо ходене.
2. Шанс за прием - мизерен е, но ще кандидатствам, докато имаме възможност. Пускат само две групи по 30 деца в яслата, в която искам, а в другата са 4 групи по 30 деца.. Всички ми обясняват, че няма да ни приемат, ако нямам второ дете, ама..
3. Меню и материална база - Яслата, която искам, е с обновена материална база.
4. Отзиви - да, във всеки слух има 50% истина
5. Излизане - за съжаление не излизат достатъчно и в двете ясли 😕 Телевизор съм убедена, че и двете ясли се пускат, просто в едната е повече от необходимото.
6. Никъде не познавам никого от персонала.

# 462
Болибон , за менюто - и тук май са почти еднакви манджите , с разликата, че някъде дават само бял хляб , а другаде и пълнозърнест.И при някои дават един и същ плод и преди и след обяд, а другаде различен.Не е кой знав какво ,но трябва някак да наклоня везните .
Ради , има една ясла , покрай която минавам всеки божи ден и никога няма деца навън,познавам и деца , които ходят там - нв ги извеждат.Само най - големите понякога.
Кате, дано се получи сега на голямото класиране!
И при мас борбата за двете квартални е огромна и затова се чудя дали да оставя локацията на заден план.Още повече ,че едната вече я изключвам поради горе споменатите причини.

# 463
Това с второто дете като фактор за приема в ясла не успявам да му хвана логиката. Нали сега едно второ дете означава още поне 2 години в майчинство и съответно възможност да се гледа и по голямото вкъщи. А липсата на второ дете и фактор майката да се върне на работа. Трудовият договор за мен е по -логичния фактор за приема в ясла.
Другото няма да го коментирам,  и тук не е цъфнало и вързало. Но няманикъде телевизор, изобщо не се използва

# 464
Когато кандидатствам май месец ще съм на трудов договор,  но септември когато започват да ходят ще съм напуснала най-вероятно, защото съм фиктивно на работа.
Втакъв случай имам ли смисъл (с близнаци) от мое име да кандидатствам или да се впише мъжът ми ?

Общи условия

Активация на акаунт