Родени през АВГУСТ 🦁🦀🐠(тема 16)🐠🦀🦁

• 24 587
  • 731
  •   1
Отговори
# 465
Когато кандидатствам май месец ще съм на трудов договор,  но септември когато започват да ходят ще съм напуснала най-вероятно, защото съм фиктивно на работа.
Втакъв случай имам ли смисъл (с близнаци) от мое име да кандидатствам или да се впише мъжът ми ?
Няма значение кой се вписва. За чиста ясла има 2 отделни точки и се отбелязва, за всеки родител дали е на работа или не. Всяка носи по 10т. За яслена група в ДГ точката за работещи родители е една обща. Ако двамата са на ТД се отбелязва, ако някой не е - не се отбелязва. Не е важно септември месец като тръгнат дали ще си на работа. Важното е като подаваш документите и като ги записваш да си на работа или на платена борса, за да вземеш бележките. Записването (носенето на тези документи) е веднага след класирането. Вече когато децата тръгват на ясла се носят само изследванията. Това е за Варна.

# 466
Джой тук дават точки и за двамата родители ако работят/са по майчинство към момента на кандидатстване.

# 467
Избирам я комплексно по критерии локация+шанс да влезе+материална база. Може много да ми харесва градината, но ако шанса е 1/100 изобщо не си хабя точките за нея. Като цяло подбирам 2 градини и до последно следя в коя има по-голям шанс. Склонна съм да водя по-далече ако яслата е по-хубава. Имам преимущество, че имам голямо дете, което вече е минало през градина и лятото е ходила по дежурните, та за няколко имам лични впечатления. Менютата са май по рецептурник на МЗ, предполагам, че няма големи разлики. Не слушам препоръки от други хора, много е субективно. И в София е както е казала болибон, важно е при кандидатстването какъв е статусът.

# 468
Ven4e444, нашата тротинетка е такава-Scoot and ride, наистина е много хубава, много удобна за детето и я кара стабилно, за сега със седалката, но е фурия.
Като недостатък обаче намирам липсата на родителски контрол, поне на този етап.  Не можем да излезем само с тротинетката навън, защото за ръка не върви, а по бордюри и улици без контрол не става. Излизаме с количката и тротинетката е долу в багажника, разделя се на 2 части за секунди.

# 469

Да се похваля, че вече я завърших. Започната е когато бях майчински с каката. Всъщност тя си беше изплетена, но трябваше да се зашие и имаше малко да се довърши от косата. Е дойде и времето.

# 470
Много е хубава😍

# 471
Еха,браво . Много е хубава .
Аз да питам как вървят вашите мъници. Днес бяхме на контрола 11,550 кг и 85 см. Очаквах,че ще е повече на кг ама и той сега покрай зъбите много не яде ,но все пак очаквах повече да е . Декември е бил 10,700 и 81 см. Педито казва,че е напълно нормално , 1 г трябвало да качи 1 кг.
За пишлето ви каза да мажа с един гел за да омеква кожата и да мога да го забеля иначе щяла да ни прати на хирург. Към момента няма никакъв проблем там долу ,такаче не знам. Казах й ,че не си давам зор да го забелвам заради съвременните методи и че не се забелва,но тя казва ,че пишлето трябва да е забелено защото е мн вероятно да стане на инфекция иначе

# 472
Ради, даже доста е пораснал за 4 месеца, близо килограм и 4 см. Ава не е качила нищо от декември, 14.5 кг си е. Последно беше 92 см, сега не знам, предполагам е дръпнала на височина, защото размер 92 на HM започват да късеят, а се водят уголемени. Ежедневно ми казват, че изглежда много по-голяма. А на площадката редовно я какосват другите майки 🙄 и като ме питат на колко е се оказва, че е "кака" на деца по-малки с месец, два 😃 но тя е и много самостоятелна, уверено се катери навсякъде, сега като започна и да бърбори повечко и е без памперс може и леля да я направят 😃

# 473

Да се похваля, че вече я завърших. Започната е когато бях майчински с каката. Всъщност тя си беше изплетена, но трябваше да се зашие и имаше малко да се довърши от косата. Е дойде и времето.
Много е хубава! Само за себе си ли правиш?☺

# 474
Да питам и със зъбките как сте . Педито казва ,че до 1,6 г трябвало да имат 16 зъба и на 2 г да поникнат последните кътника,каза ,че Вики е назад със събоникненето,не случайно от 2 месеца сме в постоянно избиване на зъби ,явно трябва да си навакса . Сега му избиват 4те кътника и горните кучешки. Има 1 избил кучешки от лявата страна и 2та кътника пак от лявата ,от дясната са почти избили. Сега има налични избили 11 зъба а е на 1,7 г

# 475
Милото, само за себе си плета. Нямам време да се занимавам, а и не винаги съм на кеф. Имам само 4 подарени.

# 476
Любовчето е 10,700 с дрехи, значи вероятно към 10,500. Февруари беше 86см, но мисля, че е пораснала още, съдейки по нещата, които успява да достигне и че всички дрехи са къси. Има 16 зъба, чакаме само последните 4 кътника. И нея я какосват, даже по-големи от нея. Ради, не се втелясвай, ще му поникнат всички зъби, даже съм чувала, че колкото по-късно поникнат, толкова по-късно започват да падат. Болибон, много е сладичка, браво за труда и таланта 🤎

# 477
  • Варна
Габи има 12 зъба, а е на 1,8 … така че 🤷♀ тя е и по-малка сравнено с другите явно, 10,8 и 84 беше преди месец

# 478
Ради,Пламена е забавила темпа изключително много. Родена е една от най-големите сред момичета  в групата,но въпреки това не качва и расте по макс1 см на месец. В предвид че аз съм 162 см и баща и е 170 см не очаквам да стане уау висока. От три месеца стои 12.750кг,даже след ужасното разттройство е 12.700. На см е 86. Яде като разпрана напоследък,но не качва🤷♀Според личната е нормално да се забави темпа след годинката,а и като ни знае и нас колко сме високи😂Според нея даже може да има месец в който и на сантиметри да не порасне.

# 479
  • Пловдив
На 1,9 г Йони има 13 зъба в момента (чакаме още два да се появят скоро) и тежи 11 кг. Трябва да видя колко е висока.
При нас има нова драма. Сутринта като се събуди, очите ѝ бяха с доста гурели. Много е вероятно да е конюктивит и утре сме при личната. И за да стане по-хубаво, мисля, че и аз се заразих, защото показвах как мама си чисти очите и "няма нищо страшно". Но доколкото разбрах от мъжа ми, други двама колеги татковци са в болничен, поради същия проблем, та явно край нас върлува.
Иначе днес кръстница ѝ взе слънчеви очила на Kietla:

Исках същия цвят, но нямаха от него, та взехме розови. Голяма сладурка е. Тя си ги избра. Разбрах, защото започна да кокетничи пред огледалото, да се плези и да се смее (при другите модели стоеше с безизразно лице).
По принцип навсякъде пише, че трябва да се носят слънчеви очила от 6 месеца +, но чувам оттук и оттам мнения, че не е добре за зрението на детето, което още се развива. На този етап ще се старая да ги носи само, когато е наложително и ще се придържам към шапки.
Вие какво мислите по темата за слънчевите очила?

Общи условия

Активация на акаунт