Родени през АВГУСТ 🦁🦀🐠(тема 16)🐠🦀🦁

• 24 511
  • 731
  •   1
Отговори
# 90
Тя казва на гърнето пиш и ака. Знае какво се прави. Всичко разбира,но не иска. Голям инат е. Като плаче устата и става квадратна🤷♀Има три вида гърнета и сяда върху това което е точно типа стол. С дрехи сяда,но без гащи не иска. Явно изпитва някакъв страх или неудобство. Тя се стиска и го отложих пак. Явно ще сме едни от последните,които ще се научат.

# 91
И ние забавихме реимунизацията, ще сложим Варивакс заедно с нея.
За гърнето има доста книжки, сега като са им интересни може и да помогнат. Аз слагам след сън и след хранене, тя си знае и стиска. Ака само в него от много отдавна вече. Но я слагам от 7-месечна и е свикнала. Казва си пампа, дърпа го, носи си гърнето. Мисля като се постопли още малко да махаме памперса. Надявам се за няколко дни да приключат напишкванията.
На Ави леглото ще пристигне тази седмица. Но не мисля да я местя, докато не махнем биберона. Тя заспива с него, плюе го и към 6 сутринта примрънква, ако не успее да го намери ѝ го подавам. И ако е в друга стая ще се разбуждаме и двете.

# 92
Могат ли да се слагат двете ваксини на веднъж?🙄Това също не го знаех.
Ради май Неизвестна беше писала,че вече няма време и по рядко ще влиза  тук. Явно не е видяла,че си и писала.По спомен карам,но беше споменала че няма време.То няма как някой от нас да те добави в групата,понеже не сме админи. Мисля че M_lady също е админ на групата. Пиши ако искаш на нея,но и тя влиза рядко тук!

# 93
Милото, според няколко източника, сред които Европейската агенция по лекарствата може.
"Hexacima може да се прилага едновременно с пневмококов полизахариден конюгат
ваксина, ваксини срещу морбили, паротит, рубеола (MMR) и ваксини срещу варицела, ротавирусни ваксини,
менингококова C конюгатна ваксина или менингококова група A, C, W-135 и Y конюгатна ваксина,
тъй като не е доказана клинично значима интерференция в отговора на антителата към всеки от антигените."
И в групата за ваксините доста пъти е разисквано дали ваксини може да се поставят едновременно. Една имуноложка беше писала
"Няма никакъв медицински риск да се поставят 2 или 3 ваксини на бебе. Имунната система НЕ може да се претовари. Тя не е камион."
От камиона го запомних 😃😃

# 94
  • Пловдив
Тя казва на гърнето пиш и ака. Знае какво се прави. Всичко разбира,но не иска. Голям инат е. Като плаче устата и става квадратна🤷♀Има три вида гърнета и сяда върху това което е точно типа стол. С дрехи сяда,но без гащи не иска. Явно изпитва някакъв страх или неудобство. Тя се стиска и го отложих пак. Явно ще сме едни от последните,които ще се научат.

Едва ли ще сте последни 🙂 Когато Плами е готова, ще се случат бързо нещата.
Йони си има специална дума за гърнето “деде”. И точно като е напълнил памперса, се сеща да я каже.
Днес например, сменихме 8 памперса. Само един път я уцелих на гърнето и ми стана лошо като видях колко сме изхабили, а има дни, кара с 2-3 броя.

# 95

Спокойно, аз даже още изобщо не съм вадила гърнето и не съм се пробвала да я слагам на него. Евентуално май или юни месец мисля да започна.

# 96
Милото, браво за кошарката ! За гърнето няма да сте последни.В нашият случай сме  на приливи и отливи,но точно сега Ади е на фаза да казва след като се е изакала и търси гърнето, а като тръгна да я слагам казва неискаме и бяга да се скрие някъде.Като стигне ъгъла на стаята и няма къде да бяга я слагам ако не се мята като риба на сухо 😀Понякога успявам да я хвана навреме.То тия дни нямаше и какво да пишка и ака много , но като цяло е на периоди.С една дума сме до никъде също.Започнала е и тя да си дърпа памперса , явно я дразни като е мокър ,но има още време докато се получат нещата. АМА И аз не съм много постоянна ,признавам си.Нещо ако не ми е окей или бързам и пропускам да я сложа, а децата обичат постоянството и създаването на навик.
Редактирам се , някой ме попита за дъската за рисуване откъде е .Подарък е и не знам , но ще попитам и ще споделя .

# 97
Тя твърдо отказва да пишка. Като вляза в тоалетната знае какво се прави и само повтаря “мама пиш” и като я подканя да ходим на гърнето не иска. Аз не мога да я сложа да седне. Нз как да ви обясня. Опъва си краката и тялото и няма как да я накарам да седне. Пищи все едно ще и дадат медал. Няма сядане и в редките случаи,когато благоволи да седне не пишка,а стиска . Голям инат е! Всичко разбира,но прави това което тя прецени. Доста често команди изпълнява,които тя прецени. За храната няма да коментирам,че лакомото бебе което имах отдавна го няма🤷♀🥲

Последна редакция: вт, 20 фев 2024, 12:47 от Милото

# 98
Много ме боли глава от недоспиване  Вики вече 3тата седмица не спи заради зъби,но мисълта ми е друга не ми се връщат страници на зад ,но до колкото виждам ви предстои да слагате ваксината Хексацима,на вики му я сложиха януари и вдигна темпелаура 3 дни ,личната казва гърло ,но аз съм сигурна ,че беше от нея ,защото и в нета много коментари (негативни) намерих за нея такаче не препоръчвам да се комбинира с втора ваксина едновременно ,хексацимата си е достатъчно тежка и по-добре изчакайте поне 5 дни разтояние да има ,аз много се наплаших от тая ваксина и се радвам,че приключихме с ваксините вече. Разбирасе вие преценете как да го направите,но аз лично не бих .Месечни консултаци следкато са свършили наксините след 1,6 г има ли или по -скоро се ходи,когато има нужда ,ако е болно детето и т.н ? За гърнето Вики го уча от 8 месечен и успявах да го задържа на него,но от както проходи няма шанс да го сложа на гърнето ,пищи и се извива на дъга, спрях и да настоявам ,ще изчакам да позатопли и ще го оставя гол да види,че не е хубаво да се напишква и да се усети какво се прави,има интерес към тоалетната чиния такаче ще пробвам и детска седалка да му взема и ще го пробваме на нашата тоалетна и писуар ще му купим и дано станят нещата 🤞

# 99
  • Велико Търново
Успях да ви прочета, един ден да не вляза и после няма наваксване 😃.

Вика какти нищо не казваше, започна доста да говори. На котката вика "айде, пис пис", баво (браво), дасти (здрасти), тао (чао), си (мерси), пупа за пъпче и супа. Когато ми дава нещо ми казва "ииииии". 
Аз я пускам да си играе с дечицата, ако не са видимо болни, ама и тя много им се радва. Но сега започнахме да ходим на площадката до вкъщи, че така тя ходи с колана който е през гърдите. Там за сега не сме срещали други дечица и си играе сама.
Тези дни с едни приятели бяхме на една площадка, имаше детенце с доста пъпки по лицето и само няколко имаха коричка , дано ако е било шарка да не се е заразила, че бяха на една люлка , моя мъж късно видял.

Орехче, Вики беше така в началото на месеца, оправих я с копривена супа. След 2 ядения всичко беше наред.

Вики обожава малките книжки с животните и музикалните такива. На ден ми ги носи по няколко пъти и ме кара да ги разлиствам и да я питам кое животно как прави, но не се задоволява с веднъж, трябва поне 2-3 пъти наведнъж.
Аз се отказах от гърнето, тя става, реве, слагам я като ми покаже че иска и в крайна сметка след като ѝ сложа памперса там се изааква.
Веднъж ми се наложи да отида до тоалетната докато тя беше на гърнето, взех я с мене и там си стоеше без да прави драми, ама нищо не свърши.
Нашия напредък е че започна да си сочи дупето когато се изака в памперса 🤣.

Ох, днеска не знаех да ѝ се карам или да се смея. Мишо беше на едно одеало на активната гимнастика на пода. Отивам да ги видя че нещо се кротнаха, а тя го завлякла с все одеало до шкафа, на около 2 метра. Питаме я с ММ как го е закарала там, а тя най демонстративно хвана одеалото и почна да го дърпа, а този малкия се хилна като зелка 🤣 . Мисля че ще бъдат голяма комбина в пакостите 🫨

# 100
Има консултация на 1г и 9м и на 2г. След това консултациите са на 6м докато навърши 7г, а след това са веднъж в годината.

Моята все още няма последната ваксина, ще я слагаме на консултацията май месец, когато ще е на 1г и 9м. Тъй като е реимунизация трябва да мине определен период от предната ваксина, при нея се пада края на март, но лекарката каза май месец, че тъкмо да са приключили и гриповете.

# 101
Нашата педиатърка ми каза , че консултациитр след 1,5г са на 3 месеца , а след две години на 6 месеца.
Милото , аз те разбрах .В такъв случай може да дадеш почивка от една седмица да позабрави и пак да почнеш или да продължиш опитите ,но без да си мега настоятелна да не се наплаши съвсем.
Браво на дечицата за новите думички , а каката е много изобретателна !
Пламинго , давах и три пъти тиква , супа броколи, друга супа, круша, но ако видя коприва днес в магазина ще пробвам и с нея.

Последна редакция: вт, 20 фев 2024, 08:24 от Орехче

# 102
Нито говорят ( казват само срички, как правят някои животни)
 Нито на гърне искат ( "казват"/ сочат понякога, че искат да им сменя памперса)
 С по 3 ваксини сме назад
 Ядат нощно време по два пъти
 Спят все още през деня по два пъти
Май да взема да спра да изброявам....

# 103
Милото, при нас също не иска да сяда на гърнето, а купихме и по-голямо, като кола с волан. Уж с идеята да стои, но не иска. Сега го слагаме на седалка върху тоалетната направо и върши работата. Той е много редовен с акото и сутрин му е една от първите работи. Иначе не си казва още.
Със спането сме зле, заспива в кошарата и по някое време нощем се буди и иска да прескочи. Докато не го взема в нашето легло не мирясва. Не знам как ще го отучим, иска да спи залепен за един от нас.

# 104
  • Велико Търново
Минавам да споделя една интересна баница с юфка. Вики я хареса, дори не се усеща вкуса на юфката.
Снимката е от фейсбук:

Моята баничка я поизпуснах малко, но пак стана много вкусна

Вики заспа в 12 часа на обяд, тази нощ пак побудува към час и явно ѝ се отрази.

Общи условия

Активация на акаунт