Родени през АВГУСТ 🦁🦀🐠(тема 16)🐠🦀🦁

• 24 575
  • 731
  •   1
Отговори
# 390
определено, ще трябва да му промениш изцяло менюто и ще е трудно, но поне може да прояде още някоя храна, като предлагаш различни неща.
Сандвичи може да правиш с месо, краставица , някое крехко пилешко примерно, омлетите със зеленчуци. За каймата предполагам, че имат предвид купената, защото има кво ли не (соя, брашна) , но ако имаш месомелачка, може да си смеляш на момента или в някой магазин да ти мелят преди да я сготвиш.
Ще трябва  и вие да се съобразявате какво ядете, за да не иска от вашата храна, а да не може да яде или да ядете, когато заспи, ако не е подходящо менюто и за него.
Какви изследвания още трябва да се направят, за да се потвърди  дали наистина е това проблема?
Имай предвид, че ако се води някаква алергия, примерно пъпките не са само отвън по кожата, има реакции и вътре в тялото, така че е хубаво да спазваш указанията. В случая няма какво да направиш, все пак касае здравето на детето.

Последна редакция: пт, 22 мар 2024, 19:23 от Lizi:) :)

# 391
Пуснахме кръвен тест и ще видим,иначе тези пъпки ккъдето и да чета никъде не пише,че може да са заради алргия ,те са генитично придобити или заради суха кожа ,а той има и двете . Относно алергията той няма никакви други белези освен гъшата кожа ,но пак казвам,че аз също имам ,баща ми също е имал и при нас това е генитично и нямаме никакви алергии. Надявам се на кръвния тест да покаже,че всичко е ок

# 392
Radii, ще се включа с кратко предложение. Има домашни шунковари, така може да се прави шунка в домашни условия.
А другото ми предложение е да не спираш тези неща рязко, а да включиш други неща в менюто му докато започне да яде и тях и постепенно да спреш забранените храни.
Знам, че за алергия това не е правилен подход, но като е малко дете, което има ограничено меню ми се вижда по-приемливо.

# 393
Да се намеся и аз
Имай в предвид, че до около 3г тестовете за алергия са неточни. Излизат фалшиво положителни или фалшиво отрицателни...

# 394
Момичета да ви питам,че покрай тези тестове забравих. Личния ни даде направлението ца ехографа,който е на 6 месеца ,но нали ние не сме го правили ,каза да пуснем и кръв и урина профилактично . Та как се пуска урина ? Нося я отвкъщи или в лабораторията става това нещо ,не ми се смейте наистина не знам 😃 до сега му е взимано в болницата само като е лежал . Трябва да взема от онези контейнерчета ,който се залепят за гениталите или как става ?

# 395
Ради има пликчета за урина на бебе, вземи от аптеката за момче, не трябва да бъркаш в пликчето разтваряш го леко, като  пипаш само от външната страна и го лепиш, слагаш памперса много хлабаво, за да влезе урината в пликчето и чакаш да се изпишка, трябва детето да е измито преди това, после пресипваш в стерилно контейнерче, пак от аптеката и до един час носиш в лабораторията. Вземи повече пликчета, че не винаги става от първия път.

Момичета да ви питам,че покрай тези тестове забравих. Личния ни даде направлението ца ехографа,който е на 6 месеца ,но нали ние не сме го правили ,каза да пуснем и кръв и урина профилактично . Та как се пуска урина ? Нося я отвкъщи или в лабораторията става това нещо ,не ми се смейте наистина не знам 😃 до сега му е взимано в болницата само като е лежал . Трябва да взема от онези контейнерчета ,който се залепят за гениталите или как става ?

# 396
  • Велико Търново
Здравейте момичета, бързо оздравяване на болните, на другите мога да кажа пазете се! Някакъв гаден вирус има, всички вкъщи се тръшнахме.
С Мишо дори сме в болница, понеже от бебе има запушени слъзни канали и от запушения нос му се възпали и поду очето и ни вкараха в болница.

Вики утре пак ще я водят на доктор, продължавала да си казва че я боли гърлото, не говорела много, не яде много и продължава да вдига температура от сряда през нощта.

Като постъпихме в болницата имаше момиченце на 2 години и 3 месеца, опитвам се да не сравнявам децата, но разликата просто ми боде очите. Детето направо си приказваше, почти всичко му разбирах, тя не млъкна , все нещо говореше. Като видях после Вики имах чувството че разликата им е повече от година, дано да почне вече да говори. С ММ сме решили до 2 годинки ако не започне да я водим някъде.

Лизи, добре де, нали не трябва да се замърсява пликчето, сега като се замисля като се вкара в пликчето бубата няма ли вече са е нестерилно. Предстои ни да вземаме на Мишо урина, надявам се че е по- лесно от на момиченцата.

# 397
  • Пловдив
Plamingo, имам приятели, детето им до 2,5 години не говореше, а мънкаше. Сега е на 3,5 и се справя страхотно с говора. Децата са различни, не ги слагай под един знаменател. "Ще проходи и ще проговори" - каза ми още в началото една моя приятелка 🙂
Йони не казва много думи, но успява успешно да повтаря, каквото я помолим. Сега я учим на нашите имена и е много сладка като се опитва да ги произнесе.
За вирусите, дано не хващаме нищо, че каквито сме "късметлии", не ми се седи изолирана още един месец.
Йони започна да си променя режима. Буди се в 06:30 - 07:00 и следобед заспива към 13:30 до 16:00. Има хубав следобеден сън..ама защо толкова рано се буди.. издърпа с почти час. Сутрин тъкмо ставам да правя кафе, да се съживя и тя вече е будна.
Започна да проявява претенции и за яденето - иска да яде няколко неща, които обича, а ако види на масата нещо, което не изглежда добре на външен вид, не иска да го опита даже. А не е злояда. Мисля, че е някакъ неин период или зъби, (избива един в момента).
Също е голяма драма и мрънка, като я взема да става от кошарата, като я сложа на гърне, като я махна от гърне, като я сложа да яде, като я вдигна. Тези дни съм на косъм да не я напляскам.

# 398
  • Велико Търново
Забравих да ви се оплача, сега като ме няма все ме търсила по стаите и викала мама . А като дойдат на свиждане дори не иска да дойде в мен, дърпа се, реве, прави ми се на сърдита. Голям образ.
Кате, аз до доста голяма не ядях ако нещо не ми хареса на външен вид или на мирис, но отдавна мина този период. Сега виждам и Вики някой път като види нещо и се цупи без да го е опитала.

# 399
Plamingo, какво те притеснява в говора на Вики?
Рая също не говори много, казва не повече от 20думи така като се замисля. Но знае доста повече. Общо взето всичко вкъщи знае какво е като я питам ми го показва,  носи ако я помоля да донесе, животни и предмети, частите на тялото. Просто не ги изговаря. За сравнение имам детенцето с което се родиха заедно в болницата, ами то говори много. Не ме притеснява по никакъв начин разликата между двете.
Да оздравявате бързо!

Кате, и при нас започна да се появява  по-ранно събуждане от около 2 седмици. Не всеки ден, но поне два пъти седмично.

# 400
  • Велико Търново
Ох и аз не знам NI_CI , какво точно ме притеснява. Може би да не изпуснем момента и все да си казваме ще проговори. Тя също знае всичко кое как се казва, знае всички животни какви звуци издават и ги имитира, но не иска да говори. Казва че иска да яде, да спи и че ще ака (но или закъснява с това , или го казва много рано), здрасти и чао. Може да има и още една , две но сега не се сещам. До сега не съм сравнявала чак така децата, но просто сега като видях това момиченце и не знам ..

# 401
Plamingo, преди да сложиш пликчето, трябва задължително да измиеш детето, иначе риска да излезе бактерия е голям.  Веднъж пратих с мъжа ми със Сами на лекар и там лекарката го избъсала с мокра кърпа и му сложила пликчето, излезе че има бактерия, а нямаше. Не знам тогава, защо е бързала да го слага това пликче, аз винаги им взимам вкъщи, за да ги измия непосредствено преди взимането на проба.

Последна редакция: пн, 25 мар 2024, 08:51 от Lizi:) :)

# 402
Пламинго всяко дете е различно.Ще започне да говори,важно е да разбира. Аз като гледам доста дечица от юлската група говорят доста,а някои правят и изречения. Пламена е родена на 30 юли и много повтаря и говори,но изречения не прави. Иначе доста думи казва,като и няколко прости  изречения,но има деца къде къде.Според личната ни детето се развива повече от прекрасно!
Този вирус който изкара бе ужасен. Снощи и напипах едно малко точе,като грахово зърно. Подвижно и подкожно. Явно е подут лимфен възел отзад на главата,та утре ще я водя при личната. Да и пусне една ПКК,ДКК.  Днес е доста студено,дъждовно и ветровито при нас🥲
И все пак ако нещо те притеснява посети лекар. На мен твърдо и упоритото личната ми казваме за Плами,че няма нужда от допълнителни прегледи,но аз си я водих два пъти профилактично на невролог. Смятам че спокойствието е най-важно.

Последна редакция: пн, 25 мар 2024, 09:23 от Милото

# 403
И моята не говори. Казва 5-6 думи и това е. Обаче пък разбира абсолютно всичко. Но основно ми сумти. Баткото и каката говореха повече на тази възраст. А тя и "тати" не казва, "бати" също. Ще проговорят, явно още не им е дошло времето. Но пък е много по добре ориентирана от големите.

Днес водих каката на секрет нос и гърло. В групата има 4 деца с плевмония в болница и много често правят ангини и усложнения. От болницата са се обадили да помолят родителите да пуснат секрет, защото подозират, че може да си въртят някоя бактерия. И съответно на мен ми вкараха и муха в главата. Тя предната седмица беше за пореден път с червено гърло. Но почивните дни по 8 март беше при свекърва ми и си играха с едно съседче. И от цялата работа тя беше с червено гърло, но свекърва ми и съседчето бяха антибиотик и още се доизлекуват. А пролетната ваканция ще ходим при мойте родители, там е и баба ми. Че поне да съм спокойна, че няма да им занесем нещо.

Другия ми проблем е, че я класа на баткото има скарлатина и от вчера и най-добрия му приятел е болен. А те са все заврени заедно. Че сега го чакам и той да цъфне и може и никъде да не отида ваканцията.

# 404
  • Велико Търново
Оф, явно и скарлатина се върти сега, защото вчера дочух в кабинета че едно детенце е със скарлатина 😔. За сега сме сами в стая и вече трябва да  ни изписват тези дни, че се надявам да не доведат някое много болно и пак да го повтори 😔.

Общи условия

Активация на акаунт