Родени през АВГУСТ 🦁🦀🐠(тема 16)🐠🦀🦁

• 24 584
  • 731
  •   1
Отговори
# 435
Да си сверя часовника с вас. Моето девойче е в нова фаза, всичко е “Нее” и не дава да я храня. Иска да яде сама, обаче го обръща на игра и почти нищо не яде, защото решава да храни кучето, да ми дава на мен..цялото нещо се проточва по един час.
Та…така ли правят всички?

# 436
И при нас го има това с храненето точно сега. Борис яде по няколко лъжички ако аз му давам и отказва. Трудно му е обаче съвсем сам още и дояжда като аз му държа лъжичката е заедно загребваме храната и я слагаме в устата.
А като го оставя съвсем сам започвахда си играе и да яде с ръце.
Намислила съм сега така да му помагам с храненето за да свикне вече сам и с приборите.Blush

# 437
Ави се храни сама доста добре, повече се справя с лявата ръка. Позволява ми и аз да я храня, но от няколко дни много капризничи за храна. Което е неприсъщо за нея попринцип. Кухнята почти напълно я отказва, днес за пръв път от доста време си изяде целия десерт. Иска кисело мляко, плодове и зеленчуци. Готвенето от мен също само го опитва. И миналото лято имаше такъв период на отказ на готвено, отдавам го на жегите. Тя не търпи топло, навън е със зачервени бузки, вкъщи от няколко дни ходи боса, само по тениска.
Тя тези дни е доста спокойна, дори се заиграва сама в стаята си за доста време. Новото е, че иска да ѝ чета приказки за заспиване.

# 438
Вики от известно време постоянно казва,,оо,не" не знам дали вкарва смисъл в това

# 439
Да..кисело мляко, плодове, зеленчуци и хляб яде бързо и с апетит, а за солети ще изкърти шкафа 😅.  Тя яде много добре с прибори сама, само да пипна приборите й е “нее”, няма вариант да държа заедно с нея.
Надявам се да е период, не че държа да я храня до 1ви клас, но се ядосвам като трябва да изхвърлям храна.

*ще ви кача клипче във фейса от миналата седмица.

# 440
  • Пловдив
При нас също го има това с "Не"-то, както и иска да я храним. По принцип може сама, но сяда, подава лъжицата на мен или на баща си и чака. Ако не ѝ обърнем внимание, започва да мрънка. Има претенции какво да яде. Ако храната ѝ харесва, изяжда я сама от раз! Фаворити са сварени яйца, кисело мляко, котидж, бисквити и риба.
Започна да отказва супичките от кухнята, а допреди това нямаше проблем и си ги хапваше..
Два дена подред е с темература и тази сутрин видях, че е избило зъбче. Надявам се, че днес ще се нормализират нещата. Няма никакви други симптоми, а досега не се беше случвало да вдигне температура от зъб.

# 441
  • Варна
И Габи каза “Габе” и иска сама, ако тръгнеш да й помагаш. Само понякога е съгласна да й помогна с нещо като не може

# 442
Явно само Пламена иска да я храня😂 Браво на всички останали дечица,които имат интерес да се хранят сами. Плами плодове и зеленчуци яде сама,но с манджите я храня предимно аз. Справя се доста добре сама,но пусти мързел. Сега е на вълна “пиши”. Много обича да пише. Даже държи моливите с три пръста,което ме учуди,че има доста добър захват.Новата дума която научи е”оцаа”,тоест овца и само това повтаря. Хората като я чуят и малко странно ме гледат😂Започва все повече неща да прави сама и да казва,което ме радва,но гърнето е толкова далеч😢Явно ще сме последи  от темичката,които ще изявят желание да пишат в гърне,но няма как във всичко да е перфектна☺

Последна редакция: вт, 02 апр 2024, 08:58 от Милото

# 443
Ади е на моменти.Понякога я храня , а понякога казва сама сама и не се храни,докато не и дам лъжицата.
За "НЕ"-то и отказа от всичко сякаш леко поотшумя.Пак не иска това и онова ,но не е на всяка втора дума.Още и още сутрин с мъка я слагам на гърне.Иска да си лежи , а мама не дава 😀
Много се влоши нощния сън, пищи като луда, да избиват тези пусти зъби.
Онзи ден пък повърна на фонтан в колата, вече и пътуванията стават сложни.
Влоши се и кашлицата при тичане.Според свекърва ми може да е от сахарския прах, но в края на месеца пак ще искам някакво направление от педиатърката.

# 444
Милото, не се знае кой ще е последен с гърнето. Слагам я след сън, упорито отказва, стиска си май…издържа някакво време и после иска да става, почва да хленчи и прекратяваме опитите. С акането идва да ми каже/покаже, че се е наакала в памперса, като я питам да седне на гърнето пак е “НЕЕ”, такива истории. Иначе и тя държи правилно пособията за рисуване/писане.
Вчера се прибрахме от магазина с една торба покупки, оставих я в коридора докато се съблечем, измием ръце и т.н. , и след това започна да рови в торбата (казах си, оф..трябваше да я кача на високо). Малката маймунка обаче ми извади и донесе едно по едно всичко, за да ги прибера по шкафове и в хладилника. Е страшно мило ми стана, малкото ми пораснало момиче! 🥰

# 445
  • Велико Търново
Вики вече не ми дава да я храня, мноооого рядко и то само ако сме навън. За гърнето аз дори вече не я слагам, само ако каже ако и видя че вече не е свършила работата.

Гледам, че по блузата си има мастило, онзи ден си игра с един химикал и вече почвам да изтръпвам 😃😃
Започна да вика дай и па (пак). Снощи докато я приспивах ѝ пях сигурно половин час аз съм Сънчо 😃. Нищо друго не искаше, само повтаряше па, па.
Вики пък си развали дневния режим, започна да става към 7 часа и в 12 вече иска да спи и към 14 часа става. Хич не ми харесва този режим.

Сега само повтаря нани, нани, но не заспива...
Вчера излязохме два пъти, започнах да ѝ тествам ходенето, до къде ще издържи без да иска да я нося. Но има нова мания, спира се на всяка паркирана кола и им бута мигачите отстрани 😃.

Как са всички болни? Оздравяхте ли?

# 446
  • Варна
Милото, аз дори не я слагам на гърне 😃

# 447
Милото, ако те гледат странно за "овца", аз не знам как ме гледат Ава като започне да бяга и да вика "пишка, пишка" 😃😃 от "пиш" стана "пишка"🤦
Иначе регресията отмина за два дни, тя се успокои и влезе в рутината си. Вече не я подканвам за гърне, тя си казва, препика градинките в квартала, парка, че и на центъра 😃 на обяд не слагам памперс, само вечер, той също е сух. Има още 15тина памперса, като свършат ще пробваме без.
Започна да прави изречения от по две думи, тип "мама няма", някои думи ги произнася ясно, други на бебешки (тете за цвете, тапки за чорапки), но се разбираме.
Мисля, че най-голямата драма ще е за махането на биберона, търси си ги като другарчета, обикаля и започва да хленчи "бибка, бибка". Планирам юни да действаме и за него, че да не ѝ дойдат всички големи крачки наведнъж.
И Ава много обича да подава продуктите след пазар, дрехите след пране, после сгънатите за гардероба, да вади поставките за хранене, да натиска копчетата на прахосмукачката. Много държи и всички контакти да са с капачки, в нейната стая още няма климатик и контактът за него горе беше без капачка. Ами сложихме и на него, че не спря да мрънка и да го сочи 😃

# 448
Не взимаме кухня вече трета седмица 🙄 Прецених, че няма смисъл, ядеше само някои от основните, месец преди това поръчвах само за половината дни, има ли в основното боб/леща/картофи, никакъв шанс. Супите не искаше и да ги опита, десертите чат пат. Дадох си сметка, че от кухнята яде ризото, кюфтета, паста, риба и започнах аз да готвя, яде ми ги манджите 😄 Отделно, с мъжът ми сме на кето режим, готвя отделно за нас салата, основно, десерт, както и за него да си носи на другия ден. Хора, аз за целия си живот толкова не съм готвила както през последните 2 седмици 😄 Така ми писва вече, че ето сега трябва да стана да си правя салата, а май предпочитам да стоя гладна. Тя яде сама ту с ръце, ту с вилица, с лъжицата давам аз. Държи пособия за писане идеално, но аз давам много отдавна, намира за много забавно да си рисува по ръцете, краката, дрехите. Вчера бяхме на площадката следобед, обикновено я извеждам преди обяд. Скандализирах се, то сладоледи, зайо байовци, имаше ревящи за хрупанки, бой за тротинетки, майки люпят семки, бащи жулят бири и водки, баби и дядовци търчат след децата, родителите ги овикват, че за нищо не стават, върха беше една като извади бонбони да раздава за бог да прости 😳 Аз ли не съм нормална, светът ли не е нормален 🤔 Дайте ми идеи за следобедна закуска, че въображението ми стига до ягоди и кисело мляко с бебешки бисквити. Не умея да направя нито грис, нито мляко с ориз, кремчета на прах не искам да давам, още не давам захар.

# 449
Не взимаме кухня вече трета седмица 🙄 Прецених, че няма смисъл, ядеше само някои от основните, месец преди това поръчвах само за половината дни, има ли в основното боб/леща/картофи, никакъв шанс. Супите не искаше и да ги опита, десертите чат пат. Дадох си сметка, че от кухнята яде ризото, кюфтета, паста, риба и започнах аз да готвя, яде ми ги манджите 😄 Отделно, с мъжът ми сме на кето режим, готвя отделно за нас салата, основно, десерт, както и за него да си носи на другия ден. Хора, аз за целия си живот толкова не съм готвила както през последните 2 седмици 😄 Така ми писва вече, че ето сега трябва да стана да си правя салата, а май предпочитам да стоя гладна. Тя яде сама ту с ръце, ту с вилица, с лъжицата давам аз. Държи пособия за писане идеално, но аз давам много отдавна, намира за много забавно да си рисува по ръцете, краката, дрехите. Вчера бяхме на площадката следобед, обикновено я извеждам преди обяд. Скандализирах се, то сладоледи, зайо байовци, имаше ревящи за хрупанки, бой за тротинетки, майки люпят семки, бащи жулят бири и водки, баби и дядовци търчат след децата, родителите ги овикват, че за нищо не стават, върха беше една като извади бонбони да раздава за бог да прости 😳 Аз ли не съм нормална, светът ли не е нормален 🤔 Дайте ми идеи за следобедна закуска, че въображението ми стига до ягоди и кисело мляко с бебешки бисквити. Не умея да направя нито грис, нито мляко с ориз, кремчета на прах не искам да давам, още не давам захар.
Аз давам още бебешките неща авокадо+банан,овесени адки+банан,филийка с крема сирене+ киви(някакъв плод)филийка с пастет и пак допълнително плод. Пламена сега е на вълна краставици. Всеки ден яде по половин и понякога филийките ги давам с краставичка.

Общи условия

Активация на акаунт