Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 92

• 58 678
  • 849
  •   1
Отговори
# 810
На мен ми казаха същото като на Samardala - биопсия се прави само при определени стойности на хормоните, затова да ги пусна сутринта. Аз съм при Тихомирова.
А имате ли идея какви трябва да са стойностите? Чисто любопитство.

# 811
Естрадиолът трябва да е започнал да пада, за да е минала овулация, а прогестерона да се е вдигнал от циклогеста - да видят усвоявате ли го. Аз винаги съм пускала хормони преди биопсията.

# 812
Естрадиол 117, Прогрстерон 13
Само да кажа, че аз нямах назначен Циклогест след засичане на ову. Нямах никакви медикаменти. Ама, че различни подходи.
Само аз ли съм пускала хормони след биопсиите?🤔

# 813
И при мен хормоните бяха преди биопсията.
Моите стойности с циклогест бяха:
Едтрадиол : 187,6
Прогестерон : 21,55

# 814
Samardala при кой доктор сте?
Питам понеже аз минах биопсиите, когато ми беше часът и след тях ми казаха да пусна хормони преди да си тръгна/ естрадиол и прогестерон/ защото биопсиите се разчитали заедно с  хормоните. И съответно не съм чакала резултатите.

Аз съм при д-р Чапанова, но сега като се замисля чаках да излязат резултатите  от хормоните преди контролната биопсия, защото имаше нещо нередно с клетките и ми правиха лекарство, което ми поставиха и на другия ден трябваше да взимат нова биопсия, за да видят дали лекарството е подействало. Аз за тогава забравих и чаках. Може да има значение резултата от хормоните за контролната биопсия.

Резултатите ми за основната биопсия бяха:
естрадиол - 94,76
прогестерон - 15,47

За контролната биопсия:
естрадиол - 153,1
прогестерон - 45,31

То зависи и в кой период са изследвани самите хормони. За контролната биопсия малко се бях изнервила вече, че резултатите бяха излезли, но поканиха друг пациент, а аз вече бях чакала много. Акушерката не беше видяла, че са излезнали и ми каза, че има значение какви са стойностите и аз ѝ ги показах и тя каза, че са много хубави и ще правим биопсия.

Последна редакция: нд, 01 дек 2024, 13:11 от Samardala

# 815
И на мен ми ги пуснаха преди биопсиите (всички 4 вида правихме накуп).
Естрадиол е бил 96.22ng/ml, прогестерона 23.99. Бях на изцяло стимулиран цикъл, т.е. приемах естрофем и слагах пролутекс.

# 816
Естрадиолът трябва да е започнал да пада, за да е минала овулация, а прогестерона да се е вдигнал от циклогеста - да видят усвоявате ли го. Аз винаги съм пускала хормони преди биопсията.

Моят естрадиол не падаше, а се покачваше, защото тогава отглеждахме яйцеклетка за пункция. Затова казвам, че зависи в какъв период се прави биопсията

# 817
На мен също ми предстои биопсия при д-р Персенска съм. Тъй като бяхме коментирали да направим всички биопсии, не ми стана ясно дали ще може всички на едно или се правят поотделно. Имам пункция утре, после каза, че трябва да приемам прогестерон 5 дена след пункцията и тогава чак биопсия. Но не ми даде повече информация, може би и аз не знаех какво да попитам. Сега се замислих как протича. Ще ме упоят ли или става в кабинета? Може ли с едно взимане на проба да се пуснат всички видове?

# 818
Да, правят се всички наведнъж. Няма нужда от упойка, все едно ти взимат цитонамазка.

# 819
На мен също ми предстои биопсия при д-р Персенска съм. Тъй като бяхме коментирали да направим всички биопсии, не ми стана ясно дали ще може всички на едно или се правят поотделно. Имам пункция утре, после каза, че трябва да приемам прогестерон 5 дена след пункцията и тогава чак биопсия. Но не ми даде повече информация, може би и аз не знаех какво да попитам. Сега се замислих как протича. Ще ме упоят ли или става в кабинета? Може ли с едно взимане на проба да се пуснат всички видове?

Няма да те упоят, поне мен не ме упоиха и ме боля страшно много, когато ми взимаха проби за имунологичните биопсии ИМПО и ИМПО+. Докторката обясни, че е така, защото се взима повече материал. После за контролната биопсия ме боля много по-малко и за много по-кратко. За микробиология не боли, само секунда дискомфорт.
Така беше при мен, другите хора може да имат по-нисък праг на чувствителност и да не ги боли толкова, аз "умрях" от болка ...

# 820
Аз пих 2 обезболяващи преди биопсията, не че пак не ме боля, но беше за наистина кратко.

# 821
Значи да се подготвя със сигурност за ужасна болка. Веднъж са ми правили биопсия преди няколко години, но бях с упойка, защото доктора видя, че ме болеше непоносимо. Ще стискам зъби Grin

# 822
Момичета, Преди трансфер по какво се вижда дали лигавицата е презряла и правите ли преглед преди да размразят ембриона, тези които сте били на трансфер със ЗЕТ?

# 823
Момичета, Преди трансфер по какво се вижда дали лигавицата е презряла и правите ли преглед преди да размразят ембриона, тези които сте били на трансфер със ЗЕТ?

Лигавицата не знам вижда ли се дали е презряла, може би ако е прекомерно дебела е преминала. Аз не съм имала преглед преди размразяване на ембрионите, те ги размразяват в деня на трансфера.

# 824

Лигавицата не знам вижда ли се дали е презряла, може би ако е прекомерно дебела е преминала. Аз не съм имала преглед преди размразяване на ембрионите, те ги размразяват в деня на трансфера.
А какво правим ако е прекалено дебела а ембриона е размразен?

Общи условия

Активация на акаунт