Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 92

• 58 649
  • 849
  •   1
Отговори
# 825
Цитат
  А какво правим ако е прекалено дебела а ембриона е размразен?

В деня на трансфера няма преглед, всичко трябва да е ясно преди това. Няма как да размразят ембриона, ако не е ясно, че всичко е наред за трансфер.

# 826
Цитат
  А какво правим ако е прекалено дебела а ембриона е размразен?

В деня на трансфера няма преглед, всичко трябва да е ясно преди това. Няма как да размразят ембриона, ако не е ясно, че всичко е наред за трансфер.
Нищо не разбрах…. Тогава има ли преглед предния ден преди трансфера или последния преглед е преди започване на прогестерона?

# 827
Цитат
Нищо не разбрах…. Тогава има ли преглед предния ден преди трансфера или последния преглед е преди започване на прогестерона?

Последния преглед е преди започване на прогестерона, предполагам ако е проследявана овулация. Ако е имало пункция (което е предизвикана овулация) и предстои замразен трансфер, в деня на пункцията се започва прием на естрофем, прогестерон и едни витамини по напечатаната рецепта, която дават след пункцията и това е, после назначават датата на трансфера.

# 828
Здравейте, записах час за Женска консултация при др Ненов. Може ли да ми кажете мнение, който е бил при него? Благодаря предварително.

# 829
Ужасен е. Държа се грубо с мен при една консултация преди 2-3 години, но по-лошата история е как се опита да ми направи цветна снимка, но явно не е успял, но докато се събудя от упойка си тръгнал и аз се събуждам с листче подадено от сестрата, че не се визуализират тръби.
Тоест оставена съм със заключение, че нямам тръби или са запушени без обяснение. И след 1 час рев в болницата ми дават телефона му с инструкции да звънна на следващия ден, когато той ми казва "че то просто не се било получило" и трябвало втора снимка.
При втората снимка при друг доктор всичко беше ОК.
Време му е за пенсия, няма желание за работа.

# 830
Имам сходна история с Ненов. Отказа да ми коментира цветната снимка, която беше правил той. Беше си тръгнал, по телефона ми каза, да се обадя “утре”. Звъннах - така и не вдигна, получих обаждане от регистратура, че Ненов тая снимка няма да я гледа,  пренасочена съм към друг лекар.
Също след самата снимка кървях доста, шокиращото бяха думите на сестрата, която ми помогна да се облека, защото бях с пълна упойка - Добре, че бяхте с упойка, че докторът нещо се изнерви.
Аз бих преосмислила на ваше място.

# 831
Направо изтръпвам, като ви чета…
Аз се включвам пак с въпрос по темата с моите биопсии. Аз много драматично кихам цял ден днес и не знам дали това не е знак, че се боря с някакво вирусче. Едва ли ще има повече от това, аз рядко боледувам, обаче дали може да ми компрометира резултати от имунологична биопсия?
Много странен въпрос, нали? 😄

# 832
Здравейте! И аз искам да се включа по темата за д-р Ненов... доста дълго време отлагах да го направя... Миналата година лежах в болницата за задържане, обаче една вечер започнаха родилни контракции, които не успяха да овладеят. Това се случва, когато на нощно дежурство е именно той. До ден днешен няма да забравя думите му - щом е бременност след инсеминация, следващия път ще стане лесно. Няма да навлизам в много подробности, само искам да кажа, че се наложи да ми направи абразио, поради неизлязла сама плацента. Когато 6 седмици по-късно отидох пак при него на контролен преглед (така е според правилата на болницата) той ми каза, че всичко било наред. След още 2 месеца обаче разбрах, че е имало недоизчистена плацента, за която той е замълчал и нищо не ми е казал. Все още се боря с усложненията от това и следващата бременност е все още мираж и далечна мечта.

# 833
Много съжалявам за Вашата история 😥За съжаление името на болницата не гарантира, че всички лекари в нея са на сходно ниво. Пожелавам Ви скоро всичко да е зад гърба Ви и да се радвате на Вашето чудо. Услех

Здравейте! И аз искам да се включа по темата за д-р Ненов... доста дълго време отлагах да го направя... Миналата година лежах в болницата за задържане, обаче една вечер започнаха родилни контракции, които не успяха да овладеят. Това се случва, когато на нощно дежурство е именно той. До ден днешен няма да забравя думите му - щом е бременност след инсеминация, следващия път ще стане лесно. Няма да навлизам в много подробности, само искам да кажа, че се наложи да ми направи абразио, поради неизлязла сама плацента. Когато 6 седмици по-късно отидох пак при него на контролен преглед (така е според правилата на болницата) той ми каза, че всичко било наред. След още 2 месеца обаче разбрах, че е имало недоизчистена плацента, за която той е замълчал и нищо не ми е казал. Все още се боря с усложненията от това и следващата бременност е все още мираж и далечна мечта.

# 834
Ай ай ай. Като чета, явно съм извадила късмет и съм хванала Ненов в настроение. Падна ми се на секциото, нямам оплаквания за самата операция. Много бързо се възстанових. На прегледа след секциото за смяна на превръзка, не ми сложи нова, а напръска разреза с някакъв спрей и стана като филм. После като говорих с момичетата в столовата, само аз бях така. Но и по този начин можех да се изкъпя доста по-рано от другите.
Лошо впечатление ми направи, когато дойде на визитация и ми се скара как съм държала бебето и не се кърмело така и накара една акушерка да се върне след това и да ми помогне. Начина си беше много добър ама в Надежда явно си държаха на класическия, защото нито една акушерка не ми съдейства и предложи друга поза предвид, че имах адски проблем със засукването на бебето.

# 835
След инвитро бях на един преглед за ЖК при него, и толкова “добре” мина всичко и се отказах от болницата по тази причина. Може да не му е бил ден на човека, защото има и доволни момичета.

# 836
Ами заради него и още няколко други, с които се срещнах докато лежах там, аз също няма да проследявам следващата си бременност в болницата.

# 837
  • Sofia
Здравейте момичета. Във вторник правихме цветна снимка при доктор Персенска и всичко изглеждаше нормално. Предложи ни да направим инсеминация на естествен цикъл и тъй като имаше подобрение и в показателите на последната спермограма (правена преди 2 седмици) се съгласихме. Днес сме на преглед с ехограф и евентуално спомена, че ако всичко изглежда нормално ще направим инсеминацията тази събота. Въпросът ми е - трябва ли някаква предварителна подготовка (изследвания, които трябва да направим преди това или нещо друго) понеже нищо не спомена?

# 838
Здравейте, аз съм след 2-ра инсеминация при др Персенска. Попринцип знам че на места искат микробиология и цитонамазка, но тя на мен не ми ги поиска. Иначе питайте на регистратура, те ще ви обяснят, има задължителни изследвания за вас и партньора, прилагам снимка
Здравейте момичета. Във вторник правихме цветна снимка при доктор Персенска и всичко изглеждаше нормално. Предложи ни да направим инсеминация на естествен цикъл и тъй като имаше подобрение и в показателите на последната спермограма (правена преди 2 седмици) се съгласихме. Днес сме на преглед с ехограф и евентуално спомена, че ако всичко изглежда нормално ще направим инсеминацията тази събота. Въпросът ми е - трябва ли някаква предварителна подготовка (изследвания, които трябва да направим преди това или нещо друго) понеже нищо не спомена?

# 839
  • Sofia
Здравейте, аз съм след 2-ра инсеминация при др Персенска. Попринцип знам че на места искат микробиология и цитонамазка, но тя на мен не ми ги поиска. Иначе питайте на регистратура, те ще ви обяснят, има задължителни изследвания за вас и партньора, прилагам снимка
Много благодаря за отговора. Попитахме днес като ходихме и пуснахме вирусологията и за двамата, но пак никой нищо не ни е казвал за Микробиология на еякулат. Утре ще ходим за биенето на инжекцията и ще попитаме. Всичко стана много бързо и спонтанно, понеже сме на естествен цикъл без стимулации.

Общи условия

Активация на акаунт