Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Кога ще се проведат националните външни оценявания (НВО) през 2024 г.?
Какви промени са направени в НВО за 2024 г.?
Какви са критериите за оценяване на преразказа на художествен текст в НВО?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Кога ще се проведат националните външни оценявания (НВО) през 2024 г.?
-
Какви промени са направени в НВО за 2024 г.?
Промените в НВО за 2024 г. включват увеличаване на продължителността на първата част от изпитите по български език и литература и математика с 15 минути, от 60 на 75 минути. В изпита по математика всички задачи в първи модул вече имат избираем отговор, а вторият модул остава с три задачи със свободен отговор.
-
Какви са критериите за оценяване на преразказа на художествен текст в НВО?
-
Кои са задължителните литературни произведения за 7. клас?
-
Как се организират пробните изпити и каква е важността им?
Едва ли ще им правят и някакви церемонии по изпращане - досега не съм чула за такива. От сега плануваме с набора как ще празнуваме на 22ри независимо от резултата
Аз ги разглеждам тези 476 деца от олимпиадата като потенциално деца, които имат интереси в тази област. Иначе не съм гледала как е балообразуването за паралелките в СМГ. Там въобще олимпиадата предполагам не се взема? А и като сложим деца с висок бал, които се борят за училище независимо от паралелката. Ами, страшничко си става.

Идея си нямам на какво разчита...
.
, но пише и така стигна до момент, в който разбра как да си реши задачата. Продължавам да наблюдавам следващата. Е там не ми се размина мърморенето, та извода е " Мамо като аларма си, която не може да се спре" но ме слуша има ли избор. Оставих го след малко давам задачи по физика за областния кръг.
Не видяла по-завъртяна разлика от квадрати. Страхотен учител по математика имахме в МГ, работеше с едни руски сборници от 1960-те години с много хубави и разнообразни задачи. Още ги пазя, ама няма желаещи