Седмокласници 2023/2024 - тема 6

• 39 717
  • 803
  •   1
Отговори
# 615
На моето дете са му правили такива изследвания.
Лорентин, моля те, разкажи ми на лични

# 616
Всъщност 30-40 т не е ли среден резултат по математика за страната? В бг мама всяко второ дете има 85+т, но общата картина е много по- различна
Уроци, курсове, пробни не дават гаранция, че детето ще напредне. Може учителят  да си взема таксата и до там. Може да не обяснява добре, може да не е симпатичен на детето. Има много варианти, но аз не бих давала 3г пари, ако не виждам никакъв напредък.
Бях записала дъщеря ми на курс при учител от СМГ. Обаче тя не можа да го хареса. Ходеше без желание, едва пишеше и домашните, абе мъка. А човекът е добър професионалист, не е нервен, но просто не можа да стигне до моето дете. Не я запали, не я предразположи и я отписах.

На вашите деца дават ли им бележките, които са нужни за матурите? Не е ли рано за тях?

# 617
Mama Ru - има детски ендокринолог в Русе. Ще питам и ще пиша на лично. Аз също си мисля за моя да търся такъв специалист. Много е дребничък, но пък и ние с ММ не сме гиганти. Но все още е 153 см и килограмите са му малко. Под нормата е, въпреки че яде промишлени количества месо, плодове и зеленчуци. Сега в неделя видях още един съученик на олимпиадата, който беше същия калибър и се поуспокоих. Най-добрият му приятел и той е дребничък като него, но и родителите са от нашия калибър. Още няма явни пубертетни промени. Като минат НВО-тата ще го мисля.
Моят пак е болен с температура от тази сутрин. Баща му изкара грипа през почивните дни и явно ще се завърти през всички ни.
Споделяла съм и преди - синът ми ходи на школа от 5 клас. Притесняваше ме нивото в училище и не исках да се натрупват пропуски. Пишеше по 1 домашно за там седмично. Говорете задължително с учителя - щом е индивидуални уроци трябва да е наясно какви знания има и няма детето. Ако пробният е бил първи и е бил присъствен, може и стресът да е изиграл лоша шега. Вижте какви са грешките - личи си дали са от незнание или разсеяност. Моят се справя, но тъй като домашните са му в тестови вид някои от задачите даже не ги разписва. Но го карам 3-4 случайно избрани задачи да ми обяснява.
Нямаме бележки за НВО - за нашето училище НВО за 7 клас сякаш не съществува. Нито пробни, нито родителски срещи ...

Последна редакция: чт, 22 фев 2024, 10:19 от jsed

# 618
Всички ли имате резултатите от пробния по математика. Аз все още нямам мейл

# 619
За кой пробен?
Ако е за междучасие - нямам аз

# 620
Пробния на Регалия от 18.02, гледам че хората си знаят точките.

# 621
Пробния на Регалия от 18.02, гледам че хората си знаят точките.

от пробния за 18.02 има само отговорите на задачите и ако имате черновата на детето, можете да се ориентирате за точките. Особено на 1ви модул. Моят младеж не ми е донесъл черновата си на втори модул, така че имам идея само за първи как се е справил.

# 622
Аз помислих, че точки от него се споделят.

# 623
  • София
Регалия, в събота очаквам да им кажат точките на самия курс... като по Бел както стана. Пък другата седмица статистиката... Евентуално

# 624
Разговорихме се вчера по-подробно за задачите от олимпиадата по Физика. Разбрахме вече, че едната му задача е грешна. Тази със самолета - не е съобазил, че се движи на запад.
Така се разочарова. Успокоявах го. Той не ходи на курсове. В училище учителката им по физика им дава задачи, който иска ги решава и ги обсъждат 1 път седмично. Дядо му също му помага.
Не се отказва още от физиката.
Уж сме се разбрали да мисли и други варианти, но засега не съм чула нещо различно.
Да питам знаете ли дали, ако завърши езикова примерно може да кандидатства после физика или математика или информатика?Нали смениха сега кандидатстването - броят се някакви часове...

# 625
  • София
Разговорихме се вчера по-подробно за задачите от олимпиадата по Физика. Разбрахме вече, че едната му задача е грешна. Тази със самолета - не е съобазил, че се движи на запад.
Така се разочарова. Успокоявах го. Той не ходи на курсове. В училище учителката им по физика им дава задачи, който иска ги решава и ги обсъждат 1 път седмично. Дядо му също му помага.
Не се отказва още от физиката.
Уж сме се разбрали да мисли и други варианти, но засега не съм чула нещо различно.
Да питам знаете ли дали, ако завърши езикова примерно може да кандидатства после физика или математика или информатика?Нали смениха сега кандидатстването - броят се някакви часове...

Ако следването е в БГ, няма проблем (поне засега). Ако е в чужбина, зависи къде, на места ще се иска хорариум по STEM предмети,  на други - не. Но в езиковите така или иначе в 11 и 12 клас в общия случай има такива профили, така че човек може да си осигури и нужния хорариум, и достъпа до матура по  даден предмет/и. ЕГ не са хуманитарни гимназии  Simple Smile Много често избралите профили мат, физика, химия, информационни технологии, биология  за  втори гимназиален етап осезаемо надвишават броя на тези с избор на история,  БЕЛ, философия..

# 626
И нашият син нищи задачите по физика и той е пропуснал това, че се движи на запад Sad
Кога очакваме резултати от физиката?

# 627
sisil, твоят въпрос за мен е въпросът, който предопределя истерията около нво. Няма нужда в  гимназиите да има профили, а някакви по- общи направления. Започваш нещо в 7 клас, а след 5 години не точно това  искаш. В моя град са 12 паралелки мг и езикова гимназия. Ами няма толкова деца за тях. В Мг влизат и с бал 300, защото там има място.

# 628
  • Пловдив
Аз имам фондация за Недоносени деца, тук не знам дали някой ме помни от далечните години, когато бях мега активна, но в други теми.
Аз те помня Simple Smile И аз имам близнаци, момче и момиче, набори. И твоите бяха момче и момиче, нали? Едни русоляви,  усмихнати сладури. Спомням си ги като малки Simple Smile Моите са сравнително кротки и ученолюбиви, за възрастта си Wink Особено девойката. Младежът трябва все да го ръчкам... Учи, справя се добре, почти колкото нея, но все мрънка, все е недоволен... Може би, защото той залага на рисуването и на училище от МК. Опцията да продължат да учат някъде заедно я изключват напълно и двамата. До момента, от яслата до сега, неизменно са били заедно. На вашите, нагласите какви са?

Последна редакция: чт, 22 фев 2024, 11:52 от ilik123

# 629
Рано е за бележките за НВО, точно преди НВОто ги раздават

Общи условия

Активация на акаунт