Седмокласници 2023/2024 - тема 6

• 39 735
  • 803
  •   1
Отговори
# 600
И ние вчера получихме резултата по математика и той е потресаващ - 32 точки.
В крайна сметка затова са тези пробни изпити, за да ни покажат къде сме и по какво да работим. Мисля, че седмокласникът малко се стресна от резултата, та да видим как ще подейства това.

# 601
  • София
И ние вчера получихме резултата по математика и той е потресаващ - 32 точки.
В крайна сметка затова са тези пробни изпити, за да ни покажат къде сме и по какво да работим. Мисля, че седмокласникът малко се стресна от резултата, та да видим как ще подейства това.

И аз на това се надявам да се стреснат. 3 година сме с частен учител по математика, от скоро сме 2 седмично. Но според мен тук отдавна сме изпуснали всичко. Задачите стават все по-трудни.
По БЕЛ ходят 2 година, гиспожата е от Американския, а и е проверяваща матури, та уж знае къде на какво да наблегне....

# 602
В нашето училище по математика ще правят пробен НВО само върху първи модул. За втори - няма време, а и според мен госпожата вижда , че няма смисъл - средния успех е 4. Това, което ме успокоява е , че откликва на въпроси, помага на тези, които решават трудни задачи вкъщи, дава допълнителни консултации по четири часа седмично, което си е една безплатна школа. Аз не прежалих четирицифрената сума, която трябваше да дам за школа...и за момента не съжалявам. Дори съм обнадеждена, че нещата се случват.
По БЕЛ на пробни тестове от помагалата решава тестовете вярно на 80% от раз, преразкази пише рядко.
През март ще се яви на пробни изпити в Материка. Ще видим.
Не знам кога намирате време за файловете от пощата, аз още не съм поискала достъп, защото наборката всеки ден се прибира около 15-16ч , а уикенда решава пробни от помагалата...

# 603
  • София
В нашето училище по математика ще правят пробен НВО само върху първи модул. За втори - няма време, а и според мен госпожата вижда , че няма смисъл - средния успех е 4. Това, което ме успокоява е , че откликва на въпроси, помага на тези, които решават трудни задачи вкъщи, дава допълнителни консултации по четири часа седмично, което си е една безплатна школа. Аз не прежалих четирицифрената сума, която трябваше да дам за школа...и за момента не съжалявам. Дори съм обнадеждена, че нещата се случват.
По БЕЛ на пробни тестове от помагалата решава тестовете вярно на 80% от раз, преразкази пише рядко.
Не знам кога намирате време за файловете от пощата, аз още не съм поискала достъп, защото наборката всеки ден се прибира около 15-16ч , а уикенда решава пробни от помагалата...

ама решава детето, похвално. А аз да ги накарам е мъка. Имаме профил в Просвета, имат достъп до много тестове и задачи, уж да правят и пак ги мързи. Математиката се решава на око Simple Smile

А вие в кое училище сте? Ние сме 145 Симеон Радев София

# 604
За математиката 32-40 точки са ни мечта. За българския си мечтая за около 70-75. Ама мечти... Ще видим. Вчера имах доста дълъг разговор с госпожата им по български. Жената е разтревожена, на моето сякаш не му пука, обявила е бойкот и война на всичко и всички. И е мега изнервена.
Малко встрани от темата за успеха и кандидатстването. Някой правил ли е изследване на хормонален баланс, дефицит на витамини и минерали? Вече се чудя дали няма някакъв химически дисбаланс. За съжаление, тук няма кой да ме консултира адекватно. Психоложката ме препраща към детската психиатъра, тя пък не вярвала в това, затова не ни насочва. Невроложката твърди, че ще се успокои след 16-годишна възраст като мине пубертета. А дали ще оцелеем целокупно следващите две години, как ще й се отрази адаптацията на есен в нов клас и училище? Никой нищо не казва, никой с нищо не помага на тази нервна система.

# 605
  • София
За математиката 32-40 точки са ни мечта. За българския си мечтая за около 70-75. Ама мечти... Ще видим. Вчера имах доста дълъг разговор с госпожата им по български. Жената е разтревожена, на моето сякаш не му пука, обявила е бойкот и война на всичко и всички. И е мега изнервена.
Малко встрани от темата за успеха и кандидатстването. Някой правил ли е изследване на хормонален баланс, дефицит на витамини и минерали? Вече се чудя дали няма някакъв химически дисбаланс. За съжаление, тук няма кой да ме консултира адекватно. Психоложката ме препраща към детската психиатъра, тя пък не вярвала в това, затова не ни насочва. Невроложката твърди, че ще се успокои след 16-годишна възраст като мине пубертета. А дали ще оцелеем целокупно следващите две години, как ще й се отрази адаптацията на есен в нов клас и училище? Никой нищо не казва, никой с нищо не помага на тази нервна система.

Какъв е проблема при вас? Аз имам фондация за Недоносени деца, тук не знам дали някой ме помни от далечните години, когато бях мега активна, но в други теми. И говорих с нашите психолози аз дъщеря ми. И тя казаха, че сега иам 2 подхода" 1/ или спирам и забранявам всичко, музика, спорт, късно лягане, филми, телефон, но детето поне до 18 год възраст ще ме направи и не знам дали ще ме заобича
2/ влизам в нейните обувки, много спокойно, говорим, смеем се и просто свиквам с ниския успех и търся златната среда

# 606
Не сме правили такова изследване, но онзи ден с моята колежка търсихме лаборатория, за едни изследвания и излезе една Геника, която случайно видях, че  предлагаше такъв пакет - хормони тинейджър / или пубертет , не помня /, цената беше 65 лева . Само, че са в София, Пловдив, Бургас , Варна ..

# 607
На моето дете са му правили такива изследвания.

# 608
Скрит текст:
ама решава детето, похвално. А аз да ги накарам е мъка. Имаме профил в Просвета, имат достъп до много тестове и задачи, уж да правят и пак ги мързи. Математиката се решава на око Simple Smile

А вие в кое училище сте? Ние сме 145 Симеон Радев София
[/quote]

в град Варна сме

Скрит текст:
Какъв е проблема при вас? Аз имам фондация за Недоносени деца, тук не знам дали някой ме помни от далечните години, когато бях мега активна, но в други теми. И говорих с нашите психолози аз дъщеря ми. И тя казаха, че сега иам 2 подхода" 1/ или спирам и забранявам всичко, музика, спорт, късно лягане, филми, телефон, но детето поне до 18 год възраст ще ме направи и не знам дали ще ме заобича
2/ влизам в нейните обувки, много спокойно, говорим, смеем се и просто свиквам с ниския успех и търся златната среда
[/quote]

Аз ползвам втория метод. Обяснявам като на голям човек. Давам пример , тъй като и аз уча. Говоря за лятото и обещавам как няма да я занимавам с нищо. Резервирах и почивка в началото на септември за награда. Покрай изпитите забравяме, че този материал по математика е наистина важен и трябва да се знае, инак всяка следваща година ще е мъчение. Нагледах се на колеги, които не могат да си вземат изпита по висша математика заради ненаучен материал 5-7 клас, смешно е.

Последна редакция: чт, 22 фев 2024, 09:11 от Супичка

# 609
Аз без да искам да съм нетактична и предварително се извинявам, ако се приеме така, но - не считате ли за странно 3-та година частни уроци и 40 точки на пробен? Сигурно може и да е случаен този нисък резултат, но по думите ви май не е. Не знам кой е подходящият подход във вашия случай, но със сигурност зная, че аз не бих била ок да изтърся една торба пари за 3 години уроци и накрая това. Извинявам се още веднъж, ако съм рязка, но децата трябва да свикват с мисълта, че имат определени задължения и да си ги изпълняват. Като тръгнат на работа един ден няма да е по-лесно...

# 610
  • София
Говорене, убеждаване, търсене на златната среда му е майката. Дете ако ходи години на уроци и постига 30-40точки на пробен, значи математиката не е неговото... Със заплахи и тежки рестрикции нищо няма да стане, поне при моето дете няма да работи това или ще е  обратен ефекта Thinking

# 611
  • София
Аз без да искам да съм нетактична и предварително се извинявам, ако се приеме така, но - не считате ли за странно 3-та година частни уроци и 40 точки на пробен? Сигурно може и да е случаен този нисък резултат, но по думите ви май не е. Не знам кой е подходящият подход във вашия случай, но със сигурност зная, че аз не бих била ок да изтърся една торба пари за 3 години уроци и накрая това. Извинявам се още веднъж, ако съм рязка, но децата трябва да свикват с мисълта, че имат определени задължения и да си ги изпълняват. Като тръгнат на работа един ден няма да е по-лесно...
Абсолютно сте права и не сте първата, която го казва. И осъзнавам, че за 3 год уроци трябва да са много над това ниво. Проблемът е, че са имали 1 път седмично, като идеята беше да си подпомагат в клас, ако нещо не са разбрали. Аз не седя до тях да решавам, не натискам и може би и от тук идва проблема, че е трябвало всеки ден да карам да се решават задачи. И за това мисля, че вече е прекалено късно и всеко дете е с късмета си и пътят, който им е предопределен. Аз силно вярвам в това, че няма случайни неща. Така че ако са се стреснали от този резултат,  ще се напънат. Лошо е, че бързат много и правят елементарни грешки от недоглеждане.
Но и факт, че не съм от амбициозните и луди родители, които всичко на всяка цена трябва да се случи.

# 612
  • European Union
Рали, а може би имаш късмета да са ти се "паднали" умни и интелигентни деца. Някои деца изкарват по 90 точки с много труд, някои - с лекота, а някои се скъсват от учене и не могат да минат 70. Никой не може да надскочи себе си.

# 613
  • София
Nina,  какво казва частния учител който 3 години ви дава уроците? Все нещо ще каже... То може проблемът да е психологически, знам ли... Панира се детето и до там..

# 614
Факт е, че днешните деца не си дават много зор. По наше време информацията не беше толкова леснодостъпна, търсехме я в библиотеки, сборниците и помагалата не бяха с такова разнообразие. А сега си пишат домашните с изкуствен интелект, за какво им е да учат...Къде-къде по-забавно е да цъкат кличпета. Това наблюдам вече и при по-възрастните. Мързел.

Общи условия

Активация на акаунт