На ДВАНАДЕСЕТИ клас сме по средата, всички варианти да претеглим на везната.

• 53 404
  • 738
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Честита Баба Марта!

Имам чувството, че в 12 клас учат повече, отколкото предишните 4 години взети заедно. Ние в 12 клас играехме белот. Видят ми се прецакани наборите.

И аз чаках да пораснат и ми е хубаво сега. Знам, че е егоистично, но е така. От една страна, имаме повече време за нас, от друга, общуването с децата е съвсем различно и ми е много хубаво като правим някакви неща заедно. Само ако може никъде да не ходят. В последния месец съм станала като рекламно лице на СУ. Ходя и обяснявам на наборката, че е по-добър от всички други европейски университети. Кой знае, може и да ми се получи...

# 256
Че те в чужбините университети не ходят от любов към науката, а за да бягат надалече 😁 или щото така се надъхват едни други. Явно им идва много задушевно на някои... От сорта, оф веднъж да се махна 😉
Може да има и читанки, разбира се целенасочено съпровождани към идеята, ама според мен не е това водещото, хич даже.
Така че обърни рекламата не към преди срещата на самия университет, друго нещо по-близко от учене и престиж на учебното заведение по-би ги развълнувало 😉

# 257
Добро утро!
В 11 клас в темичката беше тихо с дни, сега пишем ли, пишем. Е, това ме радва де.
Лейдито що така се загуби се чудя!
По темата училище да кажа, че нямам търпение девойката да се раздели със системата на средно образование. Голям гърч си е училището дори и в момента. То да учат нещо смислено и децата ще имат мотивация да го правят, но за съжаление не е така. За университет твърдо ще е в България. новият момент е, че освен в София ще кандидатства във Варна и Пловдив.  И като почнат изпитите, то ще е като гастрол. 4 изпита в София и по 2 във Варна и Пловдив. Но щом така иска, така да бъде!
Девойката ще се раздели с МОН, но аз още няма да приключа. Следва чедо номер 3.Още 10 години поне ще се борим с МОН покрай второкласника. Щастлива съм, че попадна на страхотни учителки и всичко се случва още в клас . На целодневно обучение е и много съвестно, каквото учи и пише е само в училище. Аз се включвам само с решаване на някоя и друга задача от курса по състезателна математика.

# 258
И моето се цели в София, Пловдив и Варна. Плевен е тотално пренебрегнат. Ще взема да я навия да го има предвид за по лесен вариант за влизане.

# 259
И моето се цели в София, Пловдив и Варна. Плевен е тотално пренебрегнат. Ще взема да я навия да го има предвид за по лесен вариант за влизане.
Гале, последно медицина, фармация или и двете ще кандидатства. Сигурно си писала , но съм забравила, извинявай!

# 260
  • София
И моето ще си остане в София. Иска да кандидатства само в СУ. До преди две години искаше да учи в Австрия, но в последствие след като му се избистри идеята реши, че ще остане тук. Живот и здраве като стигне до магистратура, може и в чужбина да бъде.

# 261
  • София
Добро утро!
Права е Радето, отдавна не сме писали така.

Аз не се терзая толкова за избора на специалност или университет. Ще започне, ако не й хареса, ще смени. Ще го броим за трупане на жизнен опит.

Ани, браво на момчето! А като си спомня как се измъчваше преди пет години, дали ще се справи.

Вчера се пошматках по Графа и Пиротска. Разглеждах за обувки, ама нищо подходящо няма. Казаха, че до десетина дни щели да заредят пролетно-летни и "принцесски" модели.
Всъщност не зная какво търсим. Обувка, дето да отговаря на всичките ни изисквания, още не е създадена. Лошото е, че са ми делегирани всички задължения по визията си, но щом предложа нещо, тутакси се отхвърля.
Май аз повеме се вълнувам за тоалета. С математиката не мога да помогна, остават ми дантели и джуфки.

Апропо в магазина на Парушев мернах сака в свежи цветове. Ако някой младеж има нужда, може да погледнете.

# 262
  • София
ани, голямо браво за младежа!
По разните риалити формати ми прави впечатление, че масово мъжете са с костюм и кецове. Това ли е модерното сега?

# 263
  • нейде там, където ....
А аз съм на вие с джуфките и дантелите, та добре не ми се налага да се омотавам там. Но пък не съм забравила математиката и онзи ден обяснявах на набора това-онова.

Вие за бележките за ДЗИ разказвате, но аз не знам къде е нещо по-сериозно - дипломата от десети клас. Нямам спомен да се е мяркала пред очите ми, а трябва за шофьорския курс.

Костюм ще гледаме в края на този и началото на другия месец. Или между ДЗИ-тата, за да ми е интересно. Моя тоалет е готов или поне така си мисля, но ще видим, има време.

# 264
Досега разглеждах балообразуването на СУ. Променено е от миналата година за доста специалности и то според мен за добро: май само за МО и право ДЗИ-БЕЛ е с голяма тежест и без алтернатива. За други специалности е просто възможност за избор сред много предмети или пък с по-малка тежест от изпита в СУ за дадената специалност.

# 265
  • Sofia
Аз "ще го пратя" на изпита по АЕ в СУ Trollface Току-виж изкарал по-висока оценка от ДЗИ БЕЛ, а този изпит е с еднакъв коефициент за избраната от него Психология. Обаче не виждам какво друго ще подреди в желанията, а балообразуващите му оценки за Пс. не са отлични Confounded Миналата година следих какво се случва с баловете в СУ, но се споделяше само за девойки. Намалиха и приема. Изчислила съм му някакъв хипотетичен бал с неговите предполагаеми оценки, но нямам никаква идея за момче на кое класиране какво ще стигне.

# 266
Ани, малко се коригирах, че бях объркала. Точно психологията е една от променените (аз влязох да погледна КМ, който коментирах по-рано и според мен е много добър вариант за набора, ама кой ли ме слуша…). При психологията, изпит по английски и ДЗИ БЕЛ е с еднакъв коефициент; направо може да спира с подготовката за ДЗИ😀 … Освен това, не се гледа общ успех от дипломата, а се взима БЕЛ -ООП от дипломата и оценка/и или избор от изброени предмети, което не разбрах как точно става, но според мен е предимство пред общ успех от дипломата.

Последна редакция: сб, 02 мар 2024, 20:59 от saffron

# 267
  • Sofia
Хм, нещо различно гледаме - пак отворих тазгодишното балообразуване - с еднакъв коефициент са (3). Останалото също не е много в наша полза, защото по нито един от тези предмети не е отличен, вкл. и при любимия учител от мъжки пол, който точно в 11 и 12 клас реши да ги учи, че 5-цата е една много достойна оценка, а другата е за бележкарите. Моите сметки са с 5.50 по БЕЛ (средно от 11 и 12.клас), но нищо чудно да трябва да прекалкулирам с 5. Еми... каквото-такова. Има и платено, което ще е по-евтино от НБУ, за който той не иска да чуе. Склонна съм и на този вариант, да види дали наистина е "неговото".

# 268
Да, с коеф. 3 са и двете - в грешка съм била.

# 269
  • София
За СУ играе ли въобще оценката по БЕЛ от дипломата? Не се ли взима тази от ДЗИ?

Общи условия

Активация на акаунт