На ДВАНАДЕСЕТИ клас сме по средата, всички варианти да претеглим на везната.

• 53 403
  • 738
  •   1
Отговори
# 270
  • Sofia
За СУ играе ли въобще оценката по БЕЛ от дипломата? Не се ли взима тази от ДЗИ?

Аз го разбирам, че играе:

Скрит текст:

# 271
  • София
Веж текста под таблицата.

"Когато в дипломата за средно образование са вписани две оценки по балообразуващ учебен предмет, като една от тях е от държавен зрелостен изпит, а другата – от курса на обучение, за балообразуваща оценка се счита оценката от държавния зрелостен изпит."

# 272
  • Sofia
О, права си Kissing Face, това съвсем го бях забравила - от миналата година я гледам тази таблица. Еми да се молим на ДЗИ БЕЛ да се представи достойно Trollface
Личи ли, че имам за учене и писане - няма по-активна от мен днес Laughing

# 273
Признавам си за пореден път, че не съм в час, но да питам- какви са тези коефициенти? Къде да прочета за тях?

# 274
aniK ти още ли не си приключила с ученето? Казвай кога да стискаме палци.

# 275
  • София
...какви са тези коефициенти? Къде да прочета за тях
Това е тежестта, която има съответната оценка в балообразуването. За всеки ВУЗ  и спезиалност е различно.
Както беше в 7 клас - 2 х БЕЛ + 2 Х МАТ или 1х БЕЛ + 3 МАТ.

# 276
  • София
aniK
 значи заедно ще смятаме балообразуването по Психология в СУ.Ще му подхвърля за изпит по АЕ, въпреки че ще държи и ДЗИ по АЕ
Синчето определено не се е отказало и иска да учи Психология....
А аз все още се надявам да помисли и за кандидатстване не само в СУ, но и в академията на МВР, пък било то и Психолагия

# 277
Благодаря, Спунк!

# 278
  • Sofia
aniK ти още ли не си приключила с ученето? Казвай кога да стискаме палци.

Последна сесия през април и ДИ от две части може би през юни (не знам още). И не записвам никога нищо повече Hands Point Up Живея за момента, когато всички ДЗИ-та, НВО-та и ДИ-та ще са минали (успешно Grin).

vnd, изпитът на СУ по АЕ е с по-висок коефициент от ДЗИ по АЕ, но и по-труден. Миналата година деца с АЕ отидоха на него без подготовка и оценките леко ги изненадаха (неприятно). Очаквам и при нас да стане така, макар че ще се опитам да му пробутам 2-3 подобни теста и да му изчета диктовка (това им е препъни камъкът). Форматът е: диктовка, тестова част (четене с разбиране, граматика) и есе (дават две теми). Тази година датата е 15 юни.

# 279
И моето се цели в София, Пловдив и Варна. Плевен е тотално пренебрегнат. Ще взема да я навия да го има предвид за по лесен вариант за влизане.
Гале, последно медицина, фармация или и двете ще кандидатства. Сигурно си писала , но съм забравила, извинявай!
Първоначално смяташе и двете. По принцип фармация й е резервния вариант.

# 280
  • Варна
Ани, къде мога да погледна тестове по АЕ?

# 281
  • Отвъд алеята зад шкафа
И моето се цели в София, Пловдив и Варна. Плевен е тотално пренебрегнат. Ще взема да я навия да го има предвид за по лесен вариант за влизане.
Гале, последно медицина, фармация или и двете ще кандидатства. Сигурно си писала , но съм забравила, извинявай!
Първоначално смяташе и двете. По принцип фармация й е резервния вариант.

Не знам в момента как е, проверете, но преди години за медицина, дентална медицина и фармация се кандидатстваше с абсолютен приоритет на първото желание, което означава, че каквото пишеш на 1-во желание, това е, нямаш шанс за 2-ро или 3-то желание.

# 282
  • Sofia
Ани, къде мога да погледна тестове по АЕ?

Ей тия книжки са за подготовка. Няколко са и всяка съдържа по 5 теста.

# 283
Пак ли са върнали добрата стара диктовка 🥹… мислех си, че вече е в историята. Да бяха оставили и двата текста за превод, ако гонеха наистина да отсеят достойно кандидати с ниво на езика.  Това четене и слушане с разбиране си е едно голямо тука има - тука няма! Е, то до 15  юни ще има резултати от ДЗИ БЕЛ та може и да не се наложи изпит!

# 284
Изпитът в СУ по АЕ е много специфичен и труден.
Деца с блестящ резултат на CAE, изкараха слаб 2.
Изобщо не е за подценяване този изпит.
  Относно медицината - в МУ София се гледа само първото желание. В СУ не е така - там всичко се гледа, стига да са получили оценка “Да” на частта за медицина.

Общи условия

Активация на акаунт