На ДВАНАДЕСЕТИ клас сме по средата, всички варианти да претеглим на везната.

• 53 060
  • 738
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Подава се декларация образец 7 от 01.07.24 и след подаването й, се заплащат здравните осигуровки за всеки от месеците юли,август и септември -37.32 лв. е месечната вноска. Срокът е до 25 число на месеца следващ месеца,за който се отнася. Декларацията се подава онлайн, ако младежът си вземе пик от НАП или на гише в НАП.

Последна редакция: пн, 08 апр 2024, 23:58 от buni

# 601
Въпрос малко различен от дискусията в момента: кога, как и за кой период трябва да платим здравните осигуровки на младежите, ако ще са студенти от края на септември?

Първо ще питате когато го приемат в унито, дали те ще платят летните месеци.
ТУ например плащат веднага като се запише студента - още юли.
СУ не плащат лятото и трябва студента да си плати юли, август, септември.

# 602
мда.. и аз не бях плащала навремето така 3 месеца преди унито, после ми отпаднаха по давност.

# 603
Ще отклоня от административните проблеми към темата за облеклото:

Колко тоалета готвим? За самия бал - ясно, но изпращането на абитуриентите (в училище, а не семейна сбирка) и раздаването на дипломите не са ли две отделни събития и съответно не са ли нужни два неделчични тоалета? Както бяхме много ОМ на темата завършване и тържества, изведнъж се сепнах, че изпускаме повод.

# 604
  • Димитровград
Някакви дрехи, които си ги имаме, ще облича моето момиче.
Само за бала е нова рокля.
Изпращането в училището и другарска не са важни.

# 605
  • Бургас
Два са тоалетите: за изпращането в училище и за самия бал. Тази в училище ми се искаше да е по-обикновена, че ще е знаменосец и ще се преоблича на място, но не ме слуша.

# 606
  • В средата на времето
Аз не знам дали има официално раздаване на дипломите при моя син. 🤔 Но и да има, нещо ще измисля, трети сет дрехи нямам намерение да взимам. Онзи ден ми каза, че за изпращането в училище щял да си купи дънки и риза, което автоматично анулира моя вариант.

Последна редакция: вт, 09 апр 2024, 14:14 от Izida

# 607
И дъщеря ми е с 2 тоалета - роклята, която шихме за бала и едно рокле, което си поръча и се хареса с него за изпращането в училище.
Скрит текст:

# 608
Подава се декларация образец 7 от 01.07.24 и след подаването й, се заплащат здравните осигуровки за всеки от месеците юли,август и септември -37.32 лв. е месечната вноска. Срокът е до 25 число на месеца следващ месеца,за който се отнася. Декларацията се подава онлайн, ако младежът си вземе пик от НАП или на гише в НАП.
А, ако е в частен университет (НБУ), здравните дали се плащат от университета?

# 609
Вчера подхвана темата с изпращането, дънки щял да си вземе Disappointed Relieved (два чифта има и двата е обувал по два пъти...) И риза ама с дълъг ръкав, обяснявам, че ще е топло, не не му харесвали късите ръкави. Отделно от изпращането заминават на хижа,почти целия клас. Ще се върнат ден преди изпита по БЕЛ... Искам да се събудя на 10 юли...

# 610
Джейми, подкрепям го за ризата с дълъг ръкав и дънки.

# 611
  • София
За мен също риза с къс ръкав не е удачен избор. Ще навие ръкавите, ако му е топло.

Последна редакция: вт, 09 апр 2024, 21:17 от Спунк

# 612
За мен също риза с къс ръкав не е удачен избор.
Защо? Моят син в гардероба няма дълъг ръкав. И няма начин да го карам да сложи такъв след 4 клас

# 613
  • София
Написах "за мене".
В понятието "стилно" всеки вкарва различен смисъл.

# 614
И зимата ли ходи по къс ръкав Scream

Общи условия

Активация на акаунт