Работа, CV-та, HR-и, съвети - 91

• 40 760
  • 742
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Да, права си, че понякога човек просто трябва да поеме по нов път и да види къде ще го отведе. Просто колебанието ми идва от там, че искам вече друг тип позиция, а тази реално е същата и изпревари моите планове по кандидатстване.

Иначе, за сегашната фирма, на абсолютно нищо не се наадявам. Единственото добро е свободата, която имаме и на мен ми е удобно вечер да седна да си свърша някои неща, а да имам 2ч обедна, примерно, за да се погрижа за себе си. Което не е малко по принцио, но не стига.

# 91
Свободата е велико нещо, потвърждавам... Не се хваля, напротив,  но вчера колко лична работа си свърших през работно време не е истина...

# 92
  • София
Да де, свободата... ама заради тая свобода... какво трябва да търпиш.
Виж, аз не те навивам, само давам една странична гледна точка, написана на база четени твои постове. Тийм лидерска позиция няма да ти избяга, не се притеснявай. Като дойде момента - ще стане, явно не е сега момента, нито фирмата.

# 93
Колко струва личната свобода? 2к и 2 часа обедна почивка или 10к без обедна почивка?

# 94
  • Сф
Зависи колко си гладен.

# 95
Зависи колко си гладен.
Ама аз, доколкото разбрах, в обедната си вършат разни неща, не ядат...

# 96
  • Сф
Под гладен имах предвид дали ти стигат 2к или не. Може да са малко, ама да имаш свободно време да изкарваш пари от нещо странично, което ти носи удовлетворение. Или да водиш детето по дейности, примерно. Много е индивидуално.

За Кетчър, предвид колко сме чели, отдавна й е време да смени попрището. Няма как да правиш едно и също нещо по същия начин и да очакваш различни резултати.

# 97
За Кечър ми е ясно, то отдавна темата е за Кечър като цяло Simple Smile
Ама ми стана интересно - колко струва свободното време?
Аз нямам възможност за обедна, защото работя на майната си и така или иначе нищо не мога да си свърша...

# 98
  • София
Ходя на лекар в обедната веднъж седмично средно, но понякога правя неща и в 11 вечерта, така че 40- те часа си ги правя, споко.

Пожелавам ти да имаш същата свобода, ама имай предвид, че невинаги се ползва за джиджи- биджи.

Слънчезара, разбира се, затова съм писала, предпочитам безпристрастни хора да прочета.

# 99
Ако ти предлага поне същите пари направо сменяй. Иначе ще продължиш още много години наред само да се заканваш.
Гледай само заплащането и придобивките, другото в момента едва ли ще успееш да го прецениш. С тези отношения, които имаш с шефове и колеги, няма на каква кариера да се надяваш на текущото място.

# 100
Колко струва личната свобода? 2к и 2 часа обедна почивка или 10к без обедна почивка?
Зависи колко ти трябват. На мен 3к ми стигат, аз съм скромна Grinning . Вчера обедната почивка ми беше от 11 до 15:30. Днес бях в офиса, също много приятно и спокойно и работата върви добре.
Без обедна почивка - не, благодаря, не давам здраве и нерви за пари, никога вече.
Кечър, доколкото си спомням ти си тук само от 2-3 години. Вече им знаеш номерата. Ако парите са окей и не ти трябват пагони то успокой се и си живей живота.

# 101
  • София
Мда, същата би трябвало плюс бенефити. Само че позицията е една идея по- ниска, не съм я търсила, тя ме намери и при подбор не бих я избрала проактивно.

FB680797BGM, в компанията от 4. Работата е там, че ми трябват "пагони". Искам развитие, напредък, нови неща, демотивирана съм да правя същото и малко като си пооправя личните проблеми и ми просветне, веднага започва да ме човърка. Такава съм си, чак кариерист не бих се нарекла, но съм свикнала да движа напред.

Относно почивките - когато хората са съвестни, а отгоре им не скача някой микромениджър, те няма да си оставят така работата. Дори скатавките в нашите екипи оценяват това, че шефовете като цяло никога не правят проблем за излизания по работно време, както и не държат - тука сега 30 минути ще си отработиш.
Истинската свобода е, когато започнеш да работиш за себе си.

Следя един канал за бърнаут, жената казва много интересни неща понякога, най- вече за светогледа и настройката, как се е озовавала няколко пъти в същата позиция и си е напуснала работата за някаква елементарна с идеята да не бурнаутне. И пак се е случило. Ако на нкого му е полезно и интересно - https://www.instagram.com/elissalynn.burnout/

Встрани от горното - някой може ли да обясни с прости думи какво точно прави един customer success manager.

# 102
При мен няма скатавка, работата ми се върши само от мен, не търпи пропуски, като/ако трябва стоя и до по-късно,  Но пък не върша и чужда работа. Това ми харесва в малките фирми. Знае се кой за какво отговаря и какво е длъжен. Няма "боли ме главата" или "това не го знам, в този час не съм бил на лекции"...

# 103
Кеч, имам усещането, че те е страх да направиш крачка за измъкване и си търсиш оправдания.

# 104
Встрани от горното - някой може ли да обясни с прости думи какво точно прави един customer success manager.
Зависи от продукта/услугата. Най-общо обслужва важни клиенти, които искат специално отношение и преференциални условия.

Общи условия

Активация на акаунт