Юнското човече е достатъчно голямо да разпознава гласовете на тате и на мама

• 13 532
  • 282
  •   1
Отговори
# 195
  • Варна
svetli, аз имах този проблем с първата ми бременност. В седмия мес. даже ми се наложи да лежа цяла една вечер и да пия но-шпа, защото болката беше станал много силна и постоянна, доста се бях уплашила, но до сутринта бях ОК. Сега май не ми се е случвало, слава богу. Доста е неприятно усещането. Легни, завий си корема с нещо топло и се посъветвай с док. дали да не пиеш нещо.
Благодаря ти! Аз вече пих едно Но-Шпа. Предния път ми мина след второто хапче, сега още не съм пила второ. Като си седя на компютъра не е толкова осезаемо. Довечера ще полежа повече.

# 196
Привет и от мен!  wavey 

Макар и със закъснение искам да поздравя Шоши за рождения ден - Много усмивки, прекрасни мигове и страхотен юни месец, разбира се Wink !!!   newsm51 
А на всички вас пожелавам много любов през цялата година (не само на 14.02 Wink ), защото всичко е най-прекрасно, когато е осветено от любовта.  Hug 

Дълго не съм писала, че ми се бяха насъбрали едни работи, ужас... с бюрокрация толкова не обичам да се занимавам. В днешно време човек е най-добре да разбира от всичко - ако може едновременно да е доктор, адвокат, счетоводител, строител и психолог....  Crossing Arms  Имам чувството, че малко специалисти си гледат работата както трябва или пък искат да те поизлъжат, та всичко трябва да проверяваме... Хайде, няма да се задълбочавам в тази тема, просто да кажа, че купуваме апартамент и не съм вярвала колко работа има около една такава покупка - договори, банки, чудеса.... добре, че мъжът ми е оправен...  Praynig 
Е, оплаках се и аз, макар че си бях казала, че няма да пиша такива негативно заредени неща тук....  но край  Stop
Иначе хубавата страна на нещата е че се чувствам отлично, ходя на плуване, работя за двама и засега всичко е наред Simple Smile Може и мен да ме запишете в отбора на свекървите  Laughing   какво става тази година, не зная... само момченца, а? Simple Smile  Почти сме измислили име - Михаил Малкия Мишок   Heart Eyes 
Момичета, не зная как е с вас, но аз усещам как започва да ми се пълни сърцето с любов към това мишле в мен.... много прекрасно чувство....  чувствам се някакси като влюбена... Кажете, как е при вас?
МКТ, роклята ти е направо страхотна!!!!  Стилна, нежна и удобна Simple Smile
Лилибон, радвам се, че се чувстваш по-добре. Не те познавам лично, но имам чувството, че си много енергичен и положително зареден човек  Wink
Маслинка, според мен много непрофесионално се е отнесъл докторът ти Sad Аз бих го сменила.
Светли, най-добре е да питаш лекаря си... знам ли, най-вероятно не е нищо сериозно, но все пак...  Не се тревожи и повече почивай  Hug
Ихааааа, само още един ден и идва уикендът   newsm44    newsm68 

# 197
  • Варна
Maslinka, в момента си направила най-доброто възможно - уговорила си си час при друг лекар. Все пак, можеше на място да му кажеш на този доктор какви са ти притесненията и че държиш да те погледне. Човек  понякога трябва да настоява, за да получи внимание, не винаги  го получава по презумпция. Дано всичко е наред. Успокой се, ако бебето рита редовно, ако ти се чувстваш добре и нямаш контракции би трябвало да не е  проблем да изчакаш до понеделник.

Босилече, мерси за комплимента! Брой ме най-вече за неспокоен човек.  Wink

# 198
  • welcome to the Jungle
Маслинка, аз пък ще ти дам друга гледна точка:
Докторът ти е прав, че по време на бременност не се лекуват ранички (ако това е т.нар. раничка на шийката), не се лекуват и ПАП 3 състоянията и т.н.  ПО принцип имаме право на безплатна цитонамазка в първия триместър, но моят д-р категорично ми забрани да я правя, защото по време на бременност много неща се променят, те не са обективна картина на състоянието на жената. Не слагам и грам под съмнение мнението на моя доктор, просто защото е един от най-добрите в момента в България, да не кажа най-добрия  Blush ...Вярвам, че е прав и има защо да го казва.
Не забравяй, че и гинекологичен преглед със спекулум (онази отвратителна двойна лъжица, дето ти отваря влагалището) също не е препоръчително да се прави  Wink, защото има риск от много лоши неща да се случат.
До тук оправдавам твоят доктор и не считам, че е подходил крайно мърляво. Може би е имал тези неща предвид.
Кофти е постъпил, че не е погледнал бебето и не е прегледал на ехограф плацентата, но  Naughty от тази "кофти" постъпка трябва да си просто наясно, че не можеш да му имаш доверие напълно. Лично аз в никакъв случай не те съветвам да го сменяш. Мотивите ми - на този етап от бременността почти няма гинеколог, който да те приеме за консултация, предвид, че вече някой друг е започнал да те следи, да ти прави изследвания и да ти попълва картона. Четох няколко случки на майки, описани в този форума, как жената тръгва да сменя гинеколога си и накрая остава без обменна карта и направление за болницата за раждане. Е, то и това не е болка за умиране, щото циганките така си ходят без документи да раждат, но веротно ще те хакнат в изолатор, защото няма да имаш никакви данни от изследванията, които са нужни на екипа за раждане. Мой съвет - преглътни случката и отиди на втори специалист за консултация.
Сега, имай предвид, че Кики е много права, че по време на бременност всяко кървене не е нормално!!! Това го бях пропуснала да го прочета в предния ти пост. Права е, че трябва непременно да се установи от какво е. Имаш 2 алтернативи - да идеш на платен доктор и да чуеш мнението му, а имаш и алтернативата да идеш по спешност в МАйчин дом например, където ако споменеш "кръв + болки" също ще те прегледа специалист, но има вероятност и да те приемат в болница (за докторска сигурност). Избери си кой вариант повече ти харесва.

Аз лично те съветвам да се успокоиш. Ако усещаш бебето, ако го чувстваш да те ритка относително често (не изпадай в паника от дълги паузи, бебетата имат огромна нужда от сън), то вероятно няма СТРАШНИ неща.
Естествено, като всяка бъдеща майка, си притеснена! Разбирам те и зная кокло ти е лошо, когато ти минават най-страшните мисли в главата. Мисли позитивно, защото трябва доктор да каже "лошо" или "добре" е положението. Аз залагам на ДОБРЕ  Hug и вярвам, че всичко ще се оправи без никакви последствия!!!

Ей, момичета, да ви се похваля  Whistling Whistling Whistling КУПИХМЕ СИ БИЛЕТИ ЗА КОНЦЕРТА НА РИЧИ БЛЕКМОР и компанията:hug:. Това ми е един от най-любимите изпълнители, умирам си от кеф, когато го слушам, преди няколко години пак бях на негов концерт ( тогава се запознах и с бандата му и даже разходихме из София двама от музикантите му) И СЪМ СТРАААШНО ЩАСТЛИВА  Blush Blush Blush. Сега само се моля МИстър РЕЙНБОЛ да си изпълни задължението за концерт, защото миналата година от 30 обявени концерта, е направил само 6  Shocked. А датата на концерта е денят, в който влизам в 45 дневния болничен преди раждане  Mr. Green.

Иначе днес бях на "консултация", почти като на Маслинката  Flutter. Поне чухме на бебето тоновете, в норма са и съм доволна. Иначе нито изследвания не ми пуснаха, нито ме гледаха на ехограф, но пък аз си разчитам на "частния" ми доктор  Peace Blush.

Я казвайте под строй  Heart Eyes Heart Eyes Hug Blush, кой каква изненадка получи за вчерашния винено-любовен празник? Аз бях приятно изненадана от един страхотен комплект на АДИДАС  Hug

# 199
Привет, мамчета! Позволете ми да ви честитя св.Валентин на патерици и да ви пожелая много усмивки, любов и безброй незабравими мигове с любимите хора! А, да - и имено любимите ви хора да се увеличат безпроблемно през юни. Честит рожден на Шоши, извинявам се, че отново на патерици (вчера нямах възможност да пиша).  newsm51 Искам да ви благодаря, че ви има, че сте толкова трезвомислещи, помагащи, съпричастни и ..... нямам думи.  Heart Eyes Винаги когато ви чета, настроението ми се оправя и гледам далеч по-позитивно на живота. Сигурно се чудите какво се случва и защо ви пиша така - ами да ви призная и аз не знам. Най-вероятно е от хормоните. Станала съм страхотна ревла. Вече започвам да си мисля, че ми се е превърнало в хоби да плача - независимо дали от радост, от мъка, или знам ли и аз от какво. Това е от скоро и много се надявам да премине, тъй като шашкам всички около себе си. Днес и на работа се разревах от нищо... Не знам какво ми става. Ама стига толкова сълзи. Обещавам само да се смея. На мен също ми се случва понякога да имам болки като при цикъл, но доста по-слаби. При първата ми бременност не съм имала такъв проблем, та ще питам.  Целувам ви силно - и вас и бебоците, и се пазете

# 200
  • София
Здравейте и днес,

Маслинка, не че искам да оправдавам лекарите, на за съжаление ехограф ни се полага три пъти по време на бременноста по здравна каса. Всичко отгоре е или въпрос на желание на доктора, или въпрос на заплащане. Аз лично си плащам ехограф всеки път.
Но път разчитам, че като му звънна ми казва какво да правя и ако го няма после звъни той да пита коя и за какво го е търсила.
Не, че му правя реклама, че всеки лекар си е бамбашка.
Относно раничките, счита се, че при раждане може да се "охлузи" (не знам медицински термин) и да ти мине проблема, но задължително се гледа  известно време след раждане.
И до ivcheto има възможност за смяна на лекар за ЖК, но не знам какъв е, мисля, че го пишеше някъде въвъ форума.
И не е фатално за изследванията, повечето се правят веднъж в тримесечието, така, че може и следващия път.

Lioness ще чакаме да почнеш да пееш във форума за загрявка от сега. Щастливка, че те водят на концерт.

И аз ходих вчера на плуване - много съм доволна.

Айде чао, че се увлякох.

# 201
  • Варна
Здравейте момичета.
Първо за смяната на лекар- по Здравната каса имаш право на една смяна на наблюдавщ лекар като отидеш при личния си лекар и той ти даде направление за смяна на лекар и с новото направление при новия лекар и т.н.
Аз също съм на мнение че трябва да се прави ехограф при всеки преглед и затова си ги плащам. След прегледа съм много доволна и щастлива, защото съм видяла малкия. На мен ми действа много успокоително, а и мъжът ми е доволен, защото той идва да гледа всеки път.
Поздрави на Шоши за рождения ден и много усмивки за Вас.

# 202
Мотивите ми - на този етап от бременността почти няма гинеколог, който да те приеме за консултация, предвид, че вече някой друг е започнал да те следи, да ти прави изследвания и да ти попълва картона. Четох няколко случки на майки, описани в този форума, как жената тръгва да сменя гинеколога си и накрая остава без обменна карта и направление за болницата за раждане.
Стига бе! На мен ми предстои смяна на наблюдаващия гинеколог, защото сегашната ми док. излиза в болничен - ще я оперират. А за обменната карта и направлението за болница - може да ти ги издаде и личният лекар. Не е задължително да е от наблюдаващия гинеколог. Аз за първото раждане си взех всичко от GP-то, всички изследвания пак тя ми ги пуска. Така че не се тревожете излишно, няма да останете без необходимите документи.
aani, и аз съм голяма ревла по време на бременност. Абсолютно нормално е, макар че знам колко е досадно. За хубаво, за лошо - цивря. Случва се да ревна пред сина ми (последно беше свързано с мед. сестри в Либия) и той ме гледа милия жално и се чуди мама що плаче, та гледам поне пред него да се стискам. Да те "успокоя" - и след раждането няма веднага да се оправиш. Като гледах сина си в родилния дом и си представях как съм целия свят за него, колко е безпомощен и как е нищо без мен - реввах със сълзи и сополи, много ми беше миличък. Е, с времето минава, а и не съм чула досега сълзите да рведят, така че няма страшно!  Peace

# 203
Момичета, благодаря ви за милите пожелания!  Hug Невероятни сте!  bouquet

Изкарах невероятно емоционален РД... Laughing бях в женска компания и точно, когато си мислех, че на вратата се момчетата от мъжкия стриптийз  Mr. Green, в цялата си прелест зад един подарък се появи любимият съпруг, пропътувал половин Германия, за да ме изненада  Shocked Heart Eyes

# 204
Шоши прости ми любопитството,искам да те питам мъжът ти германец ли е ?!!?!
Наистина много хубав жест е било това!!
За съжаление напоследък все по-невъзпитани младежи растат.Аз като майка на 2 момичета го казвам съвсем отговорно.Тъй като в темата има много бъдещи майки на момчета искам да призова всички да възпитават момчетата си да уважават жените и да се интересуват как са!!!
Сигурно е трудно да се възпита момче,защото хем трябва да е мъжкар ,хем да не е нагъл , а и да цени жените.Явно има такива майки , които са успели в тази мисия невъзможна Laughing

По повод смяна на лекар - аз съветвам , ако е възможно да се сменя само в краен случай , иначе GP винаги е насреща,не се тревожете.

# 205
  • welcome to the Jungle
Аз за първото раждане си взех всичко от GP-то, всички изследвания пак тя ми ги пуска.
Е, точно де! ТИ просто си си ходила при джи-пито и не си сменяла доктор, наблюдаващ предишната бременност, нали? А когато не джи-пито, а гинеколог ти е пускал изследванията до 6ти месец, има данни за всички измервания на кръвно налягане, растеж на матката, килограми, стойностти на кръвни и други изследвания + анамнеза на бременността - как е протичала, какви проблеми и оплаквания си имала, какви лекарства си пила и т.н. и в един момент му кажеш ЧАО, той просто не дава данните на друг. А като идеш за 3 месеца при "нов" гинеколог, той ти казва "СОРИ, АМА АЗ ЗА ТЕБ НИЩО НЕЗНАМ И НЕ СЕ НАЕМАМ ДА СИ СЛОЖА ПОДПИСА, АКО БРЕМЕННОСТТА ТИ Е РИСКОВА И СТАНЕ НЕЩО С ТЕБ ИЛИ БЕБЕТО".

Виж, тези работи не си ги измислям. Наистина в главния форум съм чела няколко теми на момичета, които в късна бременност тръгвт да сменят гинеколога и всеки им отказва да им издаде обменната карта. ХАйде, направлението за болница  джи-пито ще ти го пусне без проблем, но в обменната карта се съдържат изклчително важни данни, които са нужни за лекарите в Родилиня дом.

Последна редакция: пт, 16 фев 2007, 10:09 от Lioness

# 206
Маслинка, аз пък ще ти дам друга гледна точка:
Докторът ти е прав, че по време на бременност не се лекуват ранички (ако това е т.нар. раничка на шийката), не се лекуват и ПАП 3 състоянията и т.н.  ПО принцип имаме право на безплатна цитонамазка в първия триместър, но моят д-р категорично ми забрани да я правя, защото по време на бременност много неща се променят, те не са обективна картина на състоянието на жената. Не слагам и грам под съмнение мнението на моя доктор, просто защото е един от най-добрите в момента в България, да не кажа най-добрия  Blush ...Вярвам, че е прав и има защо да го казва.
Не забравяй, че и гинекологичен преглед със спекулум (онази отвратителна двойна лъжица, дето ти отваря влагалището) също не е препоръчително да се прави  Wink, защото има риск от много лоши неща да се случат.
До тук оправдавам твоят доктор и не считам, че е подходил крайно мърляво. Може би е имал тези неща предвид.
Кофти е постъпил, че не е погледнал бебето и не е прегледал на ехограф плацентата, но  Naughty от тази "кофти" постъпка трябва да си просто наясно, че не можеш да му имаш доверие напълно. Лично аз в никакъв случай не те съветвам да го сменяш. Мотивите ми - на този етап от бременността почти няма гинеколог, който да те приеме за консултация, предвид, че вече някой друг е започнал да те следи, да ти прави изследвания и да ти попълва картона. Четох няколко случки на майки, описани в този форума, как жената тръгва да сменя гинеколога си и накрая остава без обменна карта и направление за болницата за раждане. Е, то и това не е болка за умиране, щото циганките така си ходят без документи да раждат, но веротно ще те хакнат в изолатор, защото няма да имаш никакви данни от изследванията, които са нужни на екипа за раждане. Мой съвет - преглътни случката и отиди на втори специалист за консултация.
Сега, имай предвид, че Кики е много права, че по време на бременност всяко кървене не е нормално!!! Това го бях пропуснала да го прочета в предния ти пост. Права е, че трябва непременно да се установи от какво е. Имаш 2 алтернативи - да идеш на платен доктор и да чуеш мнението му, а имаш и алтернативата да идеш по спешност в МАйчин дом например, където ако споменеш "кръв + болки" също ще те прегледа специалист, но има вероятност и да те приемат в болница (за докторска сигурност). Избери си кой вариант повече ти харесва.

Аз лично те съветвам да се успокоиш. Ако усещаш бебето, ако го чувстваш да те ритка относително често (не изпадай в паника от дълги паузи, бебетата имат огромна нужда от сън), то вероятно няма СТРАШНИ неща.
Естествено, като всяка бъдеща майка, си притеснена! Разбирам те и зная кокло ти е лошо, когато ти минават най-страшните мисли в главата. Мисли позитивно, защото трябва доктор да каже "лошо" или "добре" е положението. Аз залагам на ДОБРЕ  Hug и вярвам, че всичко ще се оправи без никакви последствия!!!

Благодаря ти за милите думи,съгласна съм с теб,но той да беше ми обяснил поне защо неиска и да ме види на ехографа.Той нищо не ми каза.Направи ми консултацията на две на три.
Но най важното да се похваля че усещам бебето да си потритва вече и страшно се забавлявам като вземе да се върти .Това е страхотно чувство и не бух го заменила с нищо друго на света. Grinning

# 207
Да де лъвичке, ама и аз от опит говоря. С първата си бременност първо ме следяха в Сф, даже в болница бях, после се преместих в Бургас, смених 2-ма гинеколози, смених си GP-to. Ходих на 2 консултации едновременно - при личния лекар и при гинеколог. Всички направления за изследвания, после за болницата + обменната карта - всичко взех от личния лекар. За това казах, че той е втория вариант. А ти като си сменяш наблюдаващия гинеколог, както ще правя аз сега (дано не ви се налага де), имаш пълното право да си изискаш всички документи и статистика и да я предадеш на следващия лекар. НИТО ЕДИН ЛЕКАР НЯМА ПРАВО ДА ТЕ ОТХВЪРЛИ ИЛИ ДА ТЕ ВЪРНЕ!!! Това се е заклел в хипократовата си клетва!  Ако го направи, значи е за прокурор. Така че, моля ви момичета, не се шашкайте допълнително! Единствената с опасност да роди вкъщи съм аз, щото втората ми бременност е много скоро след първата. Peace

# 208
  • FRANCE
 newsm51 Шоши честит ройден ден на патерици. Желая ти толкова много щастие че дъх да не си поемеш. Съжелявам че е със закъснение.

Момичета как сте днес?
 Маслинка и Свети как сте ?
Босилек и с мен е така newsm76 От както знам пола на бебето му дадох и име и си го чувставам сасвсем реално. Преди пак си го чувствах но беше едно такова магливо, ама как се обясних чак аз нищо не разбрах. Добре че бебока е девойка newsm48 Имахме само едно име и то за момиче.
Лионес, супер е за концерта, аз също обожавм Ричи Блекмор. После ще чакаме отчет и ако може снимков материял , моля Laughing

Н аревливите мами пожелавам повече усмивки, а на всички прекрасен ден smile3525
Ние сте ходим при свеки , че била приготвила ншщица за бебо smile3508

# 209
Ама Лъвичке, забравих да кажа, че може и да съм имала късмет все досега, знам ли... То вече секви идиоти взеха да се цанят за лекари, ама положението май и по-зле ще става... Thinking

Общи условия

Активация на акаунт